Homey Pro review

Homey Pro nu geschikt als Thread-router (en stuurt voortaan je airco aan)

De Homey Pro is vanaf nu met Thread te gebruiken. De Nederlandse fabrikant Athom geeft een gratis software-update vrij, waardoor de Thread-radio wordt geactiveerd. Voorlopig werkt het in beta. Ook is er nieuws voor mensen met een Homey Bridge.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De hub uit 2023 was al voorzien van een Thread-radio, maar die was nog niet geactiveerd. De afgelopen maanden is hard gewerkt om te zorgen dat de Homey Pro ook direct verbinding kan maken met Matter-over-Thread-apparaten. Het gaat daarbij om accessoires van Eve, Nanoleaf en andere bedrijven die al vroegtijdig op de Thread-trein zijn gesprongen.

Homey Pro als Thread Border Router en controller

Homey Pro was al eerder in staat om contact te maken met Matter-over-Thread apparaten, maar was daarvoor afhankelijk van een aparte Thread Border Router, zoals een HomePod. Na de update fungeert Homey Pro nu zelf als Thread-controller en -router, waardoor er geen externe Border Router meer nodig is.

Homey Pro 2023 met dongle

De Thread-functionaliteit van Homey Pro is aanvankelijk beschikbaar als bèta en werkt met softwareversie 10.3 en hoger. Het koppelen met Thread kun je starten via de Homey Mobile App voor iOS of Android, of de Homey Web app.

Naast Thread kan Homey Pro communiceren met smart home-apparaten via Zigbee, Z-Wave, Matter-over-Wi-Fi, lokale LAN API’s, Cloud-gebaseerde API’s, 433MHz RF, BLE en infrarood.

Homey als infraroodbediening voor je airco

Wat infrarood betreft is er vandaag ook iets nieuws te maken: directe bediening van de airconditioning via infrarood wordt ondersteund. Dit scheelt weer de aanschaf van een speciaal accessoire zoals de Tado Slimme Aircobediening of de Netatmo Slimme Aircobediening, die beide rond de 100 euro kosten. Met een Homey Bridge ben je voor €69,- klaar, terwijl je er nog veel meer dingen mee kunt doen.

Homey Bridge met accessoires

De airco-aansturing is beschikbaar voor nieuwe en bestaande gebruikers van een Homey Pro en Homey Bridge. Zelfs de oudste hubs van acht jaar geleden zijn te gebruiken. Uiteraard moet er wel een zichtlijn zijn tussen de Homey en de airco.

Wil je meer weten over Homey Bridge en Homey Pro, lees dan onze reviews!

Bekijk ook

Review: Homey Pro (Early 2023), later dit jaar nog beter

De Homey Pro (Early 2023) is een smart home-hub waarmee je bijna alle smart home-accessoires kunt aansluiten en bedienen. Of het echt zo handig is als het klinkt, lees je in deze Athom Homey Pro review!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.