FineWoven hoesje met slijtage

Gerucht: ‘Apple stopt productie van FineWoven-accessoires, nog een seizoen nieuwe kleuren’

Apple is gestopt met de productie van FineWoven-accessoires, volgens de Apple-geruchtenlekker en verzamelaar Kosutami. Voorgaande jaren kwam Kosutami meermaals in het nieuws met prototypes van nooit verschenen producten.

De geruchtenlekker meldt in een bericht op X (voorheen Twitter) dat Apple de productie van FineWoven-accessoires heeft gestopt vanwege de slechte kwaliteit en duurzaamheid. Apple stapt in de toekomst mogelijk over op een ander materiaal, maar zal niet terug gaan naar leder. In het verleden bracht Kosutami correcte informatie over de FineWoven-accessoires naar buiten, onder andere Apple’s plannen om de nieuwe Apple Watch-bandjes van dit materiaal uit te brengen. Dat gebeurde een maand voordat ze daadwerkelijk verschenen, samen met de bijpassende FineWoven-hoesjes voor de iPhone. Vlak voor de aankondiging kwam Kosotami weer in de lucht, met de allereerste afbeeldingen van FineWoven-accessoires.

De bron die eerder meldde dat Apple de productie van FineWoven hoesjes en bandjes gestopt is, meldt nu dat er nog één seizoen van FineWoven-accessoires aan zit te komen. Er zouden nog eenmalig nieuwe kleuren komen en daarna is het klaar, zo zegt de bron.

Het zou kunnen dat Apple in de zomer nog nieuwe kleuren van FineWoven-accessoires uit gaat brengen. Dat is dan de eerste keer sinds FineWoven geïntroduceerd werd, afgelopen september. Afgelopen maart bracht Apple wel nieuwe kleuren bandjes en siliconenhoesjes uit, maar niet van de FineWoven-varianten. Een andere optie is dat Apple wel al FineWoven-accessoires gepland heeft voor aankomende september, bij de release van de iPhone 16. De bron geeft daar geen duidelijkheid over.

‘Apple’s FineWoven stopt’

Het is dezelfde bron die nu beweert dat Apple gestopt is met de FineWoven-accessoires. Apple stopte vorig jaar september met de verkoop van lederen accessoires en verving deze door het diervriendelijker FineWoven-materiaal. Dit wordt omschreven als luxueuze en duurzame microtwill, gemaakt van 68% gerecycled polyester. Er was echter veel kritiek op, omdat het snel slijt en een vies uiterlijk krijgt. Apple vraagt voor de FineWoven-hoesjes bovendien net zoveel geld als voor de lederen exemplaren van voorgaande jaren, die veel slijtvaster zijn.

FineWoven hoesje met slijtage
Dit hoesje ziet er na een halfjaar gebruik niet meer zo fris uit.
Bekijk ook

FineWoven is rotzooi, vindt meerderheid van gebruikers

Het wordt spannend of Apple de FineWoven-cases dit jaar nog gaat aanbieden voor de komende iPhone 16-serie. Na vijf maanden gebruik zien de hoesjes er zwaar versleten uit.

Opvallend was dat Apple bij de aankondiging van de voorjaarskleuren 2024 geen enkel nieuw FineWoven-accessoire aankondigde. Er verschenen alleen nieuwe kleuren voor de siliconenhoesjes. Als Apple inderdaad stopt met FineWoven, of overstapt naar een ander materiaal, dan verwachten we dat het overgangsmoment bij de introductie van de iPhone 16-modellen plaatsvindt. Vóór die tijd zal Apple een alternatief moeten vinden – maar dat is goed haalbaar. Uit onze lijst met duurzame iPhone 15-hoesjes blijkt dat er genoeg keuze is uit materialen die 100% recycled zijn.

Bekijk ook

Duurzame(re) hoesjes voor de iPhone 15: deze zijn minder vervuilend

Apple geeft extra gas om CO2-neutraal te worden. Daar past ook een nieuw type hoesje bij, zonder leer en van gerecycled materiaal. Maar er zijn nog veel meer duurzame hoesjes voor de iPhone 15 te vinden! Hier zetten we een aantal verrassende keuzes op een rijtje.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 23 april: Artikel bijgewerkt dat er mogelijk nog een seizoen met nieuwe kleuren FineWoven-accessoires komt.
  • 2024 - 23 april: Artikel bijgewerkt dat er mogelijk nog een seizoen met nieuwe kleuren FineWoven-accessoires komt.

Reacties: 5 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.