Nanoleaf Cono met Matter

Deze Nanoleaf designlampen voor tafel en bureau werken met Matter

Nanoleaf kennen we vooral van de lichtpanelen. Nu heeft het merk samen met Umbra een tweetal tafellampen aangekondigd. Het ziet er leuk uit én het werkt met Matter, waardoor ze ook voor HomeKit-gebruikers interessant zijn.

Nanoleaf Umbra-lampen

Umbra is een Canadees designmerk, dat voor het uiterlijk van deze lampjes heeft getekend. Ze zien er dan ook heel anders uit dan je bijvoorbeeld van Philips Hue gewend bent. Je kunt kiezen uit de Umbra Cono (een draagbare tafellamp) en de Umbra Cup (een bureaulamp met pennenbakje). En het mooie van Umbra is: ze maken originele ontwerpen, die ook nog eens best betaalbaar zijn. De Cono is vanaf 26 oktober verkrijgbaar voor €110,-. De prijs van de Cup is nog niet bekendgemaakt.

Nanoleaf Cono

De Nanoleaf Cono is een tafellamp met ingebouwde oplaadbare batterij, zodat je ‘m ook even naar een andere kamer kunt verplaatsen. De lamp geeft vijf uur draadloos licht en is daarna weer op het lichtnet aan te sluiten om op te laden. Dankzij het ontwerp met plusvormige voet kun je de lamp op verschillende manieren neerzetten of neerleggen. Hij is ook als zaklamp te gebruiken of op z’n kant. De lamp heeft een verbruik van 9 Watt en een helderheid van ongeveer 130 lumen. Dat is niet bijzonder veel, maar genoeg om bijvoorbeeld een boek bij te lezen. Je kunt kiezen uit de kleuren grijs en sierra (oranjeroze). Zodra we weten bij welke Nederlandse winkels je deze designlamp kunt kopen, laten we dat weten.

Nanoleaf Cono in sierra

Nanoleaf Cup

De Cup is ook heel bijzonder: dit is in feite een vaasje waarin je pennen kunt doen. Tegelijk is het een lamp voor op je bureau. Over deze lamp zijn wat minder details bekend, maar we weten wel dat beide nieuwe producten geschikt zijn voor Thread en Matter, zodat ze ook via de Woning-app en Siri aan te sturen zijn.

Nanoleaf Cup bureaulamp

Nanoleaf breidt het assortiment de laatste tijd steeds meer uit, met bijvoorbeeld lichtslangen en gewone lampen voor in je bestaande armaturen. Ook zijn er feestelijke lampen op komst. Recent hebben we de Nanoleaf 4D Screen Mirror besproken, waarmee je de televisie een Ambilight-effect kunt geven.

Bekijk ook

Review: Nanoleaf 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit kleurt je kamer (een beetje)

Nanoleaf heeft een 4D Screen Mirror + Lightstrip Kit uitgebracht, waarmee je lampen achter de tv kunt laten meekleuren met wat er op het scherm te zien is. Wij hebben deze lightstrip met camera getest en in deze review lees je onze ervaringen!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.