HomePod mini review: compact in de hand.

Deze functies komen dit najaar naar de HomePod en HomePod mini

Ook de HomePod krijgt nieuwe functies met iOS 15. In het najaar van 2021 voegt Apple in HomePod-softwareversie 15 weer verbeteringen door voor zowel de HomePod als HomePod mini.

HomePod functies voor najaar 2021 met softwareversie 15

Helaas wachten we in Nederland nog altijd op de komst van de HomePod mini. Ook tijdens de WWDC heeft Apple de release voor Nederland (of België) niet aangekondigd. Wel komt de speaker dit jaar naar Italië en sinds deze maand in Oostenrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland. Mocht je al een gelukkige eigenaar van de speaker zijn, omdat je hem bijvoorbeeld uit Duitsland gehaald hebt, dan kun je dit najaar rekenen op een aantal nieuwe functies. Dit zijn de nieuwe functies in de HomePod-softwareversie 15.0 die in het najaar van 2021 beschikbaar komen. Voor sommige HomePod-functies is iOS 15 vereist, terwijl andere verbeteringen gebruikmaken van tvOS 15.


#1 Ondersteuning voor lossless audio
Later dit jaar krijgt de HomePod ondersteuning voor lossless audio in Apple Music. Dit geldt ook voor de HomePod mini. Als je Apple Music-abonnee bent en wil streamen in lossless audio, werkt dat nog niet op de HomePod, omdat er gebruikgemaakt wordt van AAC. Later dit jaar, na de uitrol van de nieuwe software-update, werken de HomePod en HomePod mini ook met ALAC, de nieuwe audio-compressie die Apple voor lossless gebruikt. Hierdoor klinkt de muziek een stuk beter.

Bekijk ook

Apple Music en muziek lossless streamen op iPhone, iPad, HomePod en meer

Met de Muziek-app kun je muziek streamen in hoge kwaliteit als je Apple Music-abonnee bent. Zo klinkt je muziek een stuk beter als je onderweg bent. Je kunt zelfs Apple Music in lossless audio streamen. In deze tip lees je hoe je dit instelt voor de Muziek-app op iPhone en iPad.

#2 Apple TV bedienen via HomePod
Vanaf de aankomende HomePod-softwareversie kun je ook je Apple TV bedienen via Siri op de HomePod. Je kunt dan tegen Siri op de HomePod zeggen “Play the newest episode of Ted Lasso”, waarna automatisch de Apple TV aan gaat en de aflevering voor je start. Met welke streamingdiensten dit allemaal gaat werken is nog niet duidelijk, maar het werkt in ieder geval met Apple TV+.

#3 HomePod mini als standaardspeakers voor Apple TV
In combinatie met tvOS 15 kun je een HomePod mini (paar) gebruiken als standaardspeakers voor de Apple TV 4K. Momenteel werkt dat nog alleen voor de grote HomePod, maar vanaf dit najaar dus ook voor de HomePod mini. Dat betekent dat je in de instellingen kan aangeven dat de audio altijd via de HomePod mini moet gaan, wat vaker beter geluid geeft dan een standaard speaker in een televisie. Deze functie komt vooral van pas als je niet al een soundbar hebt, maar wel één of twee HomePod mini’s.

Alle camera's bekijken vanaf Apple TV

#4 Siri op andere HomeKit-apparaten
Hoewel dit niet per se een functie is op de HomePod zelf, heb je er wel een HomePod met de nieuwste softwareversie voor nodig om het te kunnen gebruiken. Vanaf later dit jaar vind je Siri ook op HomeKit-apparaten van derden, zoals speakers en thermostaten. Maar er moet dan dus wel een HomePod in huis staan. Of dat betekent dat je tegen de HomeKit-apparaten alleen Engels kan praten (vanwege het ontbreken van de Nederlandse Siri op de HomePod), weten we helaas nog niet. De HomePod is verantwoordelijk voor de verwerking van je spraakopdracht, zodat je stem niet door servers van derden verwerkt wordt.

#5 Werkt met SharePlay
Met de HomePod-softwareversie 15 kun je ook SharePlay gebruiken in combinatie met de HomePod, en dan met name via Apple Music. Met SharePlay kun je tijdens het FaceTimen samen met je gesprekspartner(s) series kijken of naar muziek luisteren, allemaal synchroon. Als je op de HomePod wil luisteren, kan dat met de nieuwste softwareversie dus ook. Je gebruikt dan gewoon je iPhone nog om mee te FaceTimen.

Bekijk ook

SharePlay: zo kun je samen kijken, luisteren en gamen

SharePlay is een nieuwe manier om samen met anderen films te kijken, muziek te luisteren en je scherm te delen. Dit werkt op afstand, ook als je niet bij elkaar kunt zijn. Vanaf iOS 16 werkt SharePlay ook voor multiplayergames in Game Center.

We verwachten de HomePod-softwareversie 15 ergens in dit najaar, tegelijk met iOS 15 en de andere software-updates. Kun je niet wachten op de (eventuele) release in Nederland, dan kan je ook nu al een HomePod kopen. Er zijn meerdere manieren voor om de speaker uit het buitenland te halen.

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. iOS 15 nog niet geïnstalleerd? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Of lees onze uitgebreide iOS 15 review. De meest recente iOS-versie is iOS 17.5.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.