HomePod stereo.

Tweede HomePod in huis gehaald? Zo maak je er een stereopaar van

Twee HomePods kunnen met elkaar samen een stereopaar vormen. Hierdoor kun je genieten van stereogeluid, bijvoorbeeld als je op de bank zit en graag naar muziek luistert.

De HomePod luistert op zichzelf al naar de omgeving en past het geluid daarop aan, zodat hij overal goed klinkt. Het maakt daarbij niet uit waar je hem neerzet. Als je een tweede HomePod koopt, dan kun je deze beter als stereopaar instellen. Hierdoor weet je zeker dat het geluid dat van links hoort te komen, ook echt uit de linker HomePod-speaker komt. In deze tip lees je hoe je zo’n HomePod stereopaar instelt.

Hoe kan ik een HomePod stereopaar instellen?

Heb je al een HomePod in huis, dan krijg je tijdens het instellen van een tweede exemplaar meteen de vraag of je deze als stereo wil instellen. Je kan dit ook later doen:

  1. Zorg ervoor dat beide HomePods voorzien zijn van stroom en in dezelfde kamer staan in de Woning-app. Is dit niet het geval, hou dan een HomePod ingedrukt en kies daar een andere kamer.
  2. Ga naar de Woning-app, hou één van de twee HomePods ingedrukt en tik op Details.
  3. Tik op Maak stereopaar aan.
  4. Kies de tweede HomePod waarmee je een paar wil maken.
  5. Tik op één van de twee HomePods om deze te identificeren.
  6. Zorg ervoor dat de HomePods op de goede locatie staan: de linker links en de rechter rechts. Tik eventueel op de pijltjes om ze om te draaien.
  7. Tik op Terug en Gereed om het instellen af te ronden.

HomePod stereo paar instellen.

De HomePods zijn nu als paar te zien in de Woning-app. Je kan ze eventueel een naam geven om ze makkelijker te identificeren. Met een icoontje zie je ook dat het om een stereoset gaat. Wil je een set weer uit elkaar halen, ga dan naar de Woning-app en hou het stereopaar ingedrukt. Tik op Details en kies voor Hef accessoiregroep op.

Lukt het niet, controleer dan of je iOS 11.4 op de iPhone hebt geïnstalleerd via Instellingen > Algemeen > Info. Ook moeten de HomePods voorzien zijn van versie 11.4. Werk je HomePod bij als je dat nog niet gedaan hebt.

Wat zijn de voordelen van een HomePod stereopaar?

Door twee HomePods als stereopaar in te stellen, worden ze in de Woning-app als één accessoire gezien. Dat heeft als voordeel dat je muziek meteen op beide speakers afgespeeld wordt als je via Siri of AirPlay muziek op de HomePods afspeelt. Ook houden de HomePods daarbij rekening met het linker en rechter audiokanaal. Als in een liedje de drums links gespeeld worden en de gitaar rechts, hoor je dat ook zo op de HomePod.

De twee speakers communiceren met elkaar voor het afhandelen van verzoeken via Siri. Slechts één speaker zal jouw Siri-verzoeken verwerken. Wil je wisselen van HomePod voor het gebruik van Siri, dan hou je het aanraakgevoelige gedeelte aan de bovenkant ingedrukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorie Muziek
Onderwerp homepod
Device HomePod