Dolby Atmos Apple Music

Problemen met afspelen van Dolby Atmos in Apple Music? Probeer dan dit

Een aantal gebruikers meldt problemen met het afspelen van Apple Music-nummers met Dolby Atmos. De nummers spelen niet verder dan vijftien seconden, waarna automatisch het volgende nummer afgespeeld wordt of het afspelen gepauzeerd wordt.

Sinds kort vind je in Apple Music Dolby Atmos-nummers. Momenteel gaat het om duizenden tracks die via Apple Music in ruimtelijke audio af te spelen zijn. Daarnaast kun je ook nog Apple Music met lossless audio streamen, waarbij de nummers in een hogere kwaliteit (met de nodige apparatuur) te beluisteren zijn. Op verschillende plekken op het internet klagen sommige luisteraars dat nummers met Dolby Atmos en lossless audio niet goed afspelen. Als jij ook problemen hebt met Dolby Atmos en lossless audio in Apple Music, dan kun je deze tips proberen.

Problemen met Dolby Atmos in Apple Music

Het probleem is eenvoudig samen te vatten: als Dolby Atmos en lossless audio ingeschakeld zijn, worden nummers soms niet verder afgespeeld dan de eerste vijftien seconden. Gelukkig heeft niet iedereen er last van, maar er zijn inmiddels klachten op Reddit en in threads op Apple’s supportforum.

Mogelijke oplossingen: probeer deze tips

Het slechte nieuws is dat er momenteel nog geen sprake lijkt van een permanente oplossing. Toch kun je een paar dingen proberen die bij sommige gebruikers al gewerkt heeft. Het zijn relatief gemakkelijke stappen die je kunt nemen om te checken of dit voor jou de oplossing is voor dit probleem.

Bekijk ook

Apple Music en muziek lossless streamen op iPhone, iPad, HomePod en meer

Met de Muziek-app kun je muziek streamen in hoge kwaliteit als je Apple Music-abonnee bent. Zo klinkt je muziek een stuk beter als je onderweg bent. Je kunt zelfs Apple Music in lossless audio streamen. In deze tip lees je hoe je dit instelt voor de Muziek-app op iPhone en iPad.

App hard afsluiten

Je kunt proberen om de Muziek-app geforceerd af te sluiten. Het probleem lijkt dan in ieder geval tijdelijk opgelost te zijn. In onze tip lees je hoe je dat doet op de verschillende toestellen.

Scroll voorbij de eerste 15 seconden

Om het probleem te omzeilen kun je in het nummer ook voorbij de eerste vijftien seconden scrollen. Ideaal is anders, omdat je dan niet ongestoord kunt luisteren naar je favoriete muziek. Bovendien is er geen snelle manier om de eerste vijftien seconden over te slaan.

Log uit en weer in

Een andere oplossing die je kan proberen, is uitloggen met je account en weer opnieuw inloggen. Dat doe je zo:

  1. Ga naar Instellingen en tik bovenaan op je naam.
  2. Tik op Media en aankopen en tik op Log uit.
  3. Log daarna opnieuw in met je account. Je gebruikt hiervoor het e-mailadres en wachtwoord van je Apple ID.

Tijdelijke oplossing: schakel Dolby Atmos en lossless audio uit

Tot slot kun je ook tijdelijk Dolby Atmos en lossless audio uitschakelen. Je speelt de nummers dan op dezelfde kwaliteit af als normaal, dus zonder de ruimtelijke audio en hogere geluidskwaliteit. Je schakelt Dolby Atmos en lossless audio uit via Instellingen > Muziek > Dolby Atmos/Audiokwaliteit.

Bekijk ook

Dolby Atmos luisteren op de iPhone, iPad en Mac

Je kunt audio ruimtelijk beluisteren in Dolby Atmos-kwaliteit op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV 4K. Dit werkt voor Apple Music, maar ook voor films en video's van streaming videodiensten. Zo krijg je een ruimtelijke ervaring. Hoe schakel je Dolby Atmos in, wat heb je nodig en hoe ontdek je geschikte content? Dat lees je hier!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.