Dolby Atmos Apple Music

Problemen met afspelen van Dolby Atmos in Apple Music? Probeer dan dit

Een aantal gebruikers meldt problemen met het afspelen van Apple Music-nummers met Dolby Atmos. De nummers spelen niet verder dan vijftien seconden, waarna automatisch het volgende nummer afgespeeld wordt of het afspelen gepauzeerd wordt.

Sinds kort vind je in Apple Music Dolby Atmos-nummers. Momenteel gaat het om duizenden tracks die via Apple Music in ruimtelijke audio af te spelen zijn. Daarnaast kun je ook nog Apple Music met lossless audio streamen, waarbij de nummers in een hogere kwaliteit (met de nodige apparatuur) te beluisteren zijn. Op verschillende plekken op het internet klagen sommige luisteraars dat nummers met Dolby Atmos en lossless audio niet goed afspelen. Als jij ook problemen hebt met Dolby Atmos en lossless audio in Apple Music, dan kun je deze tips proberen.

Problemen met Dolby Atmos in Apple Music

Het probleem is eenvoudig samen te vatten: als Dolby Atmos en lossless audio ingeschakeld zijn, worden nummers soms niet verder afgespeeld dan de eerste vijftien seconden. Gelukkig heeft niet iedereen er last van, maar er zijn inmiddels klachten op Reddit en in threads op Apple’s supportforum.

Mogelijke oplossingen: probeer deze tips

Het slechte nieuws is dat er momenteel nog geen sprake lijkt van een permanente oplossing. Toch kun je een paar dingen proberen die bij sommige gebruikers al gewerkt heeft. Het zijn relatief gemakkelijke stappen die je kunt nemen om te checken of dit voor jou de oplossing is voor dit probleem.

App hard afsluiten

Je kunt proberen om de Muziek-app geforceerd af te sluiten. Het probleem lijkt dan in ieder geval tijdelijk opgelost te zijn. In onze tip lees je hoe je dat doet op de verschillende toestellen.

Scroll voorbij de eerste 15 seconden

Om het probleem te omzeilen kun je in het nummer ook voorbij de eerste vijftien seconden scrollen. Ideaal is anders, omdat je dan niet ongestoord kunt luisteren naar je favoriete muziek. Bovendien is er geen snelle manier om de eerste vijftien seconden over te slaan.

Log uit en weer in

Een andere oplossing die je kan proberen, is uitloggen met je account en weer opnieuw inloggen. Dat doe je zo:

  1. Ga naar Instellingen en tik bovenaan op je naam.
  2. Tik op Media en aankopen en tik op Log uit.
  3. Log daarna opnieuw in met je account. Je gebruikt hiervoor het e-mailadres en wachtwoord van je Apple ID.

Tijdelijke oplossing: schakel Dolby Atmos en lossless audio uit

Tot slot kun je ook tijdelijk Dolby Atmos en lossless audio uitschakelen. Je speelt de nummers dan op dezelfde kwaliteit af als normaal, dus zonder de ruimtelijke audio en hogere geluidskwaliteit. Je schakelt Dolby Atmos en lossless audio uit via Instellingen > Muziek > Dolby Atmos/Audiokwaliteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2021, 13:26
Via Via 9to5Mac
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, dolby
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.