Eve Flare met Thread

Vernieuwde Eve Flare-lichtbol met Thread nu te koop

Eve heeft een vernieuwde Eve Flare lichtbol uitgebracht, net op tijd voor de zomer. Deze werkt met Thread en binnenkort ook met Matter, voor beter bereik en meer bedieningsmogelijkheden.

Update 16 mei 2023: De vernieuwde Eve Flare met Thread is nu verkrijgbaar bij Amazon, mooi op tijd voor de zomeravonden waarbij je wat langer buiten blijft zitten. De lichtbol heeft een rating van IP65 en mag dus ook buiten blijven liggen. Het is de eerste lamp op batterij die met Thread werkt. Daarnaast kan Bluetooth worden gebruikt en aansturen doe je vanzelfsprekend met HomeKit. Matter-support volgt later nog, zodat de lichtbol ook door niet-Apple-gebruikers aan te sturen is. Er zit een ingebouwde accu in die 6 uur meegaat, zonder dat je een stroomkabel door de tuin hoeft laten lopen. Na gebruik zet je de bol op het meegeleverde laadstation. De bol heeft een diameter van 25 centimeter en een maximale helderheid van 90 Lumen.

Je betaalt rond de 100 euro voor de nieuwe Eve Flare. Bij Amazon Duitsland ben je net iets goedkoper uit, zelfs als je rekening houdt met de verzendkosten van €3,49. Het vorige model is nergens meer verkrijgbaar.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 31 augustus 2022.

Eve Flare met Thread

Is het je ook al opgevallen? ‘s Avonds rond negen uur begint het alweer behoorlijk te schemeren. De dagen worden korte en daar hoort een lamp bij, bijvoorbeeld de Eve Flare die we eerder hebben besproken. Deze lichtbol voor binnen en buiten heeft een oplaadbare batterij, zodat je ‘m overal kunt neerleggen. Zo heel veel draagbare buitenlampen zijn er niet en exemplaren die met Thread werken al helemaal niet. Het loont dus de moeite om nog even een paar maanden op de nieuwe versie te wachten.

Eve werkt aan een opvolger van het huidige model, dat al geruime tijd op de markt is. Met Thread wordt het bereik en de stabiliteit van de verbinding een stuk beter. Ook zullen opdrachten om bijvoorbeeld de helderheid aan te passen een stuk sneller doorkomen. Eve zou mikken op een release in het eerste kwartaal van 2023, dus ze hebben tot 31 maart de tijd.

Eve Flare lamp

Mogelijk is er op de IFA 2022 of op de CES 2023 meer informatie te halen, zoals de prijs. Met een verkoopprijs van €99,95 is het huidige model nog best vriendelijk geprijsd. Hopelijk blijft dat zo en gaat de prijs niet met 50% omhoog, zoals bij de Eve Aqua onlangs gebeurde.

Helaas zijn er geen aanwijzingen dat het huidige model nog een update krijgt naar Thread; daar zouden dan ook andere interne componenten voor nodig zijn. Het huidige model ligt voor rond de €88,- in de winkel. Je kunt onder andere terecht bij tink.

Lees ook onze Eve Flare review van het eerdere model. Zodra we dit nieuwe exemplaar hebben kunnen bemachtigen, schrijven we daar natuurlijk ook een review over.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Eve Flare, een lichtbol met HomeKit voor binnen en buiten

De Eve Flare is een mooie lichtbol die zowel binnen als buiten kan staan. De Eve Flare werkt met HomeKit, maar hoe handig en mooi is deze lamp? Wij hebben hem getest en in deze review van de Eve Flare lees je er alles over.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 16 mei: Deze lichtbol is nu te koop; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.