Eve Energy Outlet

Eve kondigt nieuwe Matter-accessoires voor CES 2024 aan

Eve heeft in aanloop naar CES 2023 alvast nieuwe Matter-accessoires aangekondigd voor je smart home. Het gaat om drie accessoires: een nieuwe wandcontactdoos, een vernieuwde versie van de Eve Light Switch en nieuwe slimme jaloezieën.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eve Energy Outlet

De Duitse fabrikant Eve sluit 2023 met de aankondiging van drie nieuwe producten, die je vanaf februari 2024 kunt kopen. Hoewel de lichtschakelaar en de wandcontactdoos eruit zien alsof ze voor de Amerikaanse markt zijn bedoeld, belooft Eve dat ze ook in Duitsland (en dus in Europa) verkrijgbaar zullen zijn. De Eve wandcontactdoos is de eerste die in de muur ingebouwd kan worden. Terwijl de al bestaande Eve Energy in een bestaand stopcontact moet worden gestoken en daarbij een stukje uit de muur steekt, biedt de Eve Energy Outlet een permanente oplossing, die strak tegen de muur zit.

De Eve Energy Outlet is plat en vervangt het bestaande stopcontact. Energy Outlet is verkrijgbaar in wit en kan worden gebruikt in enkelvoudige of meervoudige installaties. Uiteraard werkt het met Matter, zodat ook niet-HomeKit-gebruikers het kunnen bedienen. En naast de getoonde (Amerikaanse) variant komt er dus ook een model voor de Europese markt.

Eve Energy Outlet
De Eve Energy Outlet en Eve lichtschakelaar, beide met Matter

Eve lichtschakelaar met Matter

Eve gaat ook een Matter-versie van de Eve Light Switch uitbrengen. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld plafondlampen en spotjes connected kunt maken, zonder dat je de lampen zelf hoeft te vervangen. Je schakelt de lampen in en uit via de app, met Siri-spraakbediening of als onderdeel van een HomeKit-automatisering. De Eve Light Switch werkt samen met andere Matter-apparaten zodat je ze kunt gebruiken met elk ander platform dat werkt met Matter. De schakelaar maakt verbinding met je smart home netwerk via Thread.

Eve Light Switch

Eve-rolgordijnen met Matter

De Eve Blinds Collection is een collectie op maat gemaakte serie rolgordijnen met Eve MotionBlinds-functie. De Matter-ondersteuning was een paar dagen geleden al aangekondigd en daarbij schreven we ook over de nieuwe functie Adaptive Shading. Dit houdt in dat de rolgordijnen automatisch sluiten op basis van de stand van de zon op jouw locatie. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen in semi-transparant en verduisterend. Ze hebben ook isolerende eigenschappen die helpen energie te besparen en ze maken verbinding via Thread. Rolgordijnen uit de Eve Blinds Collection zijn te bestellen via de Eve Store.

Bekijk ook

Matter-update voor Eve MotionBlinds bevat twee handige extra functies

De Matter-update voor Eve MotionBlinds voegt ook nog twee handige functies toe, waaronder het sneller openen en sluiten van de jaloezieën.

Verkrijgbaarheid Eve wintercollectie 2024

Uit de Amerikaanse prijzen is alvast af te leiden wat de nieuwe Eve-producten gaan kosten. De Eve Energy Outlet is vanaf 6 februari in de VS verkrijgbaar voor $50. De Eve Light Switch met Matter is verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2024, eveneens voor $50. En de Eve Blinds Collection is vanaf 1 februari 2024 verkrijgbaar in de Eve Store in de VS en Duitsland.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.