Apple Watch lifestyle

Gerucht: ‘Apple Watch X krijgt nieuw design met magnetische aansluiting’

Het lijkt erop dat 2024 een belangrijk jaar wordt voor de Apple Watch. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat de Apple Watch X een compleet nieuw design krijgen. Daarnaast test Apple een nieuwe aansluiting met magneten, waardoor de huidige bandjes wellicht onbruikbaar worden.

Apple Watch X wordt een mijlpaal

De Apple Watch Series X (kortweg Apple Watch X) is de tiende generatie van de smartwatch en net als bij de iPhone X zouden er plannen zijn om flink uit te pakken met een redesign. Dat schrijft Mark Gurman in de nieuwste versie van zijn Power On-nieuwsbrief. Na jaren van kleine aanpassingen is het in 2024 of 2025 tijd voor iets nieuws, met grote wijzigingen in het design. Gurman spreekt over het grootste redesign ooit.


Apple zou van plan zijn om de Apple Watch Series X dunner dan ooit te maken, mogelijk met een nieuw magnetisch systeem voor het bevestigen van horlogebandjes. Dit zou kunnen betekenen dat de huidige bandjes niet meer passen. De huidige oplossing, waarbij je de bandjes in een sleuf schuift, zou te veel ruimte in nemen. Door over te stappen naar een magnetische bevestiging, komt er meer ruimte vrij voor de batterij en andere interne componenten. Volgens mensen die bij de ontwikkeling van de nieuwe Apple Watch-modellen betrokken zijn, is het huidige schuifsysteem niet efficiënt en kan de ruimte beter worden benut.

Apple Watch Studio 2023

Huidige bandjes niet meer bruikbaar?

Het magneetsysteem heeft wel consequenties voor mensen die al een flinke collectie aan horlogebandjes hebben verzameld: zij kunnen waarschijnlijk hun huidige bandjes niet meer gebruiken. Toch is er nog hoop: Gurman weet niet zeker of de magneetbevestiging wel doorgang vindt. Apple zou er nog niet definitief over uit zijn, of ze het gaan toepassen. Daarnaast zou Apple nog meer oplossingen overwegen om de Apple Watch een ander uiterlijk te geven en op punten verder te verbeteren. Zo zou er gewerkt worden aan een microLED-display en een bloeddrukmeter.

Elk jaar een nieuwe Apple Watch?
Verder meldt Gurman dat Apple intern gesprekken heeft gehouden of het wel nodig is om elk jaar een nieuwe Apple Watch uit te brengen. De Apple Watch Series 9 die in september verschijnt, zou volgens geruchten niet veel meer zijn dan een spec-bump. Het zou te moeilijk zijn om elk jaar weer interessante nieuwe functies toe te voegen – en dat blijkt ook wel uit de huidige line-up. Als je nu nog een Apple Watch Series 4 of nieuwer hebt loop je maar een paar functies mis. Je kunt er nog prima een tijdje mee vooruit, mits de batterij het nog goed volhoudt en je nog updates krijgt.

Eerder was er al een gerucht over een nieuw type Apple Watch-bandje van textiel met magnetische sluiting. Die komt er mogelijk dit jaar al. Wat een Apple Watch met microLED-scherm betreft: daarvan verwachten de analisten dat ‘ie pas in 2026 komt.

Bekijk ook

Kuo: 'Er komt geen Apple Watch met microLED-scherm'

Apple zou plannen hebben om de komende jaren een Apple Watch met microLED-scherm uit te brengen, aldus diverse analisten en betrouwbare bronnen. Maar de release werd telkens uitgesteld en nu zijn er zelfs geruchten dat de Apple Watch met microLED volledig is geschrapt.

Check ook ons overzicht met alle verwachtingen omtrent de Apple Watch in 2024, want dit is niet het enige model dat in 2024 op de planning staat bij Apple.

Bekijk ook

Vooruitblik Apple Watch in 2024: dit kun je verwachten

Welke Apple Watch-modellen gaat Apple in 2024 uitbrengen? En wat wordt er dan nieuw? In deze vooruitblik lees je onze verwachtingen van de nieuwe Apple Watches van 2024.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.