Eufy SmartTrack Card

Eufy heeft trackers voor Apple’s Zoek mijn-netwerk

Eufy heeft trackers die via het Zoek mijn-netwerk van Apple terug te vinden zijn. De Eufy SmartTrack Link is bedoeld voor aan je sleutelbos, terwijl de SmartTrack Card in een portemonnee past.

Update 23 februari 2023: Eufy heeft nu ook de SmartTrack Card. Deze is bij Amazon Duitsland verkrijgbaar voor 30 euro (hopelijk binnenkort ook bij Amazon Nederland). Bij de Nederlandse Amazon hebben we ‘m nog niet gesignaleerd. De kaart werkt met Apple’s Zoek mijn-netwerk en is zo plat dat deze in een portemonnee opgeborgen kan worden. Hij meet 84 x 55 x 2 millimeter, vergelijkbaar met een dikke creditcard. Dit komt door de interne batterij. Je kunt helaas de batterij niet verwisselen. Via de Zoek mijn-app kun je de locatie op de kaart zoeken en het laten piepen. Via de Eufy Security-app kun je de SmartTrack Card gebruiken om je iPhone terug te vinden. Bovendien kun je met de Eufy-app zorgen dat je de tracker met andere personen kunt delen. Dit is bij Zoek mijn nog niet mogelijk.


Eufy SmartTrack Card

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 8 november 2022.

Eufy SmartTrack Link

Lukt het niet om AirTags te kopen, of zoek je iets goedkopers, in het zwart? Dan heeft Eufy nu ook trackers die je via het Zoek mijn-netwerk kunt terugvinden. Ze kosten €25 per stuk. Bijzonder is dat je de locatie van je tracker kunt delen met vrienden en familie, via de Eufy Security-app. Dat kan met de AirTag niet en dat levert bij spullen die je regelmatig deelt (zoals een cameratas, auto of kinderwagen) wel eens problemen op.

Een andere bijzonderheid is dat er een QR-code op de tracker staat. De eerlijke vinder kan deze QR-code scannen om jouw contactinformatie te achterhalen. Je bepaalt zelf welke info je achterlaat. Bij de AirTag kun je dit ook doen door de tracker in verloren-modus te zetten, maar veel controle over de contactinformatie heb je bij Apple niet. Eufy pakt dat dus iets anders aan. Het enige wat we niet in de omschrijving van deze tracker konden terugvinden is nauwkeurig zoeken, waarbij je tot op de decimeter nauwkeurig kunt zien waar je spullen zijn.

Eufy tracker met Zoek mijn-app

De Eufy SmartTrack Link is waterbestendig en kan ook een tijdje in de regen overleven. Hij werkt net als de AirTag op een verwisselbare CR2032-knoopcel, die na ongeveer een jaar moet worden vervangen. Het alarm is bovendien erg luid, zodat je het kunt horen als je in een andere kamer zit. De tracker waarschuwt als je iets achterlaat via de Eufy Security-app. Hiervoor hoef je niet extra te betalen.

Eufy tracker met QR-code

Daarnaast kun je de tracker gebruiken om je iPhone terug te vinden, zelfs als deze in stille modus staat. Door te dubbeltikken speelt je iPhone een geluid af, zodat je niet de kussens van de bank hoeft te trekken. De Eufy SmartTrack Link lijkt wel een beetje op de Tile-trackers die al eerder zijn verschenen. Ze zijn gemaakt van zwart plastic met daarop een duidelijk ‘eufy Security’ logo.

Eufy tracker aan sleutelbos

In feite gebruik je bij deze tracker twee apps naast elkaar: Apple’s Zoek mijn-app voor het afspelen van een luid alarm, een waarschuwing bij achterlaten van spullen en het wereldwijd terugvinden van je spullen (dit werkt via Bluetooth en niet via GPS). En daarnaast gebruik je de Eufy Security-app voor het terugvinden van je telefoon en het delen van de locatie met vrienden en familie.

Eufy noemt nadrukkelijk dat deze tracker ook geschikt is voor huisdieren én Android-gebruikers. Heb je een Android-toestel, dan zul je alle functies via de Eufy Security-app moeten regelen en ontbreekt het wereldwijd terugvinden via Zoek mijn. Alle andere functies werken wel, zoals een geluid afspelen en een waarschuwing als je je tas vergeet.

Bekijk ook

Zo werkt 'Zoek mijn' (Find My) om mensen, toestellen en voorwerpen te vinden

De Zoek Mijn-app is op iedere iPhone en iPad geïnstalleerd. Je vindt het op de Mac sinds macOS Catalina. Het is een samengevoegde versie van Zoek mijn iPhone en Zoek mijn Vrienden. In het Engels heet deze app 'Find My'. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze app en hoe je het gebruikt!

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.