Zoek mijn Vrienden-app.

Zo werkt Zoek mijn Vrienden: zien waar je vrienden zijn

Met Zoek mijn Vrienden op de iPhone kan je de locatie van je vrienden bekijken. Je checkt de locatie op een kaart, bijvoorbeeld als je af wil spreken. In deze gids leggen we je alles uit over Zoek mijn Vrienden.

Ste, je hebt met een grote groep vrienden afgesproken, maar je weet niet goed waar iedereen uithangt. Of je bent op een festival en je bent de rest van je vrienden kwijtgeraakt. Dan kan Zoek mijn Vrienden goed van pas komen. Met de app weet je precies waar je vrienden uithangen en je kan ze eenvoudig lokaliseren met behulp van je iPhone of iPad. In deze uitleg lees je precies wat de mogelijkheden van Zoek mijn Vrienden zijn, hoe je vrienden toevoegt en hoe je het gebruikt.

Wat is Zoek mijn Vrienden?

Zoek mijn Vrienden is een app van Apple die standaard beschikbaar is op Apple-apparaten. Met de app kun je live zien waar je vrienden zijn. Je kan je locatie permanent delen, maar je kan er ook voor kiezen om je locatie voor maar een beperkte tijd te delen, bijvoorbeeld een uur. Dit komt van pas als je met iemand afgesproken hebt, waarbij het niet nodig is dat hij of zij altijd kan zien waar jij uithangt. Je kan vrienden uitnodigen en aan de app toevoegen en mensen kunnen jou ook uitnodigen. Je bepaalt altijd zelf met wie en voor hoelang je je locatie deelt.

Op welke toestellen werkt Zoek mijn Vrienden?

Zoek mijn Vrienden is beschikbaar op de volgende toestellen:

De app is standaard op elke iPhone en iPad geïnstalleerd. Heb je hem niet meer, dan kun je hem alsnog downloaden vanuit de App Store.

Onthou dat de functie alleen werkt met vrienden die ook een iPhone hebben. Hebben je vrienden dat niet, dan kun je het beste de vergelijkbare functie WhatsApp live locatie gebruiken. Ook daarmee kan je voor een bepaalde tijd live je locatie met een vriend delen.

Hoe kan ik Zoek mijn Vrienden gebruiken?

Om Zoek mijn Vrienden te gebruiken, moet je eerst vrienden toevoegen en bepalen voor hoe lang je je locatie wil delen. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Zoek mijn Vrienden-app.
  2. Tik rechtsboven op Voeg toe.
  3. Je kan AirDrop gebruiken om een verzoek te versturen naar iemand in de buurt. Is diegene niet in de buurt, dan verstuur je een uitnodigingen naar een e-mailadres. Voer het e-mailadres in.
  4. Kies voor hoe lang je jouw locatie wil delen.

Vrienden toevoegen in Zoek mijn Vrienden.

De ontvanger krijgt vervolgens een melding om de uitnodiging te accepteren. Diegene kan dan ook kiezen voor hoelang hij of zij de locatie wil delen.

Om de locatie te bekijken, open je de Zoek mijn Vrienden-app. Je ziet nu een lijst van contactpersonen waarmee je je locatie gedeeld hebt. Tik op de contactpersoon om zijn of haar locatie op de kaart te bekijken. Je hebt daarnaast nog een aantal opties die je in in de app kan gebruiken om je vrienden te ontmoeten of te bereiken.

  • Contact: Tik op de knop Contact. Je gaat dan naar de contactkaart van je vriend of vriendin, zodat je diegene kan bellen.
  • Meld: Bij de knop Meld kan je kiezen om een melding te krijgen zodra er iets aan de locatie van de vriend verandert. Je kan bijvoorbeeld kiezen om een melding te krijgen als iemand vertrekt, maar ook als iemand aankomt op een specifieke locatie.
  • meer: Bij Meer bekijk je het exacte adres van de vriend en kun je bijvoorbeeld de navigatie starten. Je kan hier ook meldingen instellen die naar de vriend of vriendin gestuurd worden, bijvoorbeeld als je vertrekt of aankomt. Dat doe je bij Waarschuw vriend.

Melding van vriend krijgen in Zoek mijn Vrienden.

Zoek mijn Vrienden gebruiken in Siri en iMessage

Je kan Zoek mijn Vrienden ook gebruiken met Siri en iMessage. Als je je locatie deelt, hoef je alleen maar aan Siri te vragen waar de desbetreffende vriend of vriendin is. Er verschijnt dan een kaartje in beeld, waar de locatie op weergegeven wordt. Tik hierop en je gaat naar de Zoek mijn Vrienden-app, waar je meer acties kunt uitvoeren. Je kan ook het delen van je locatie activeren via Siri, door bijvoorbeeld te zeggen “Deel mijn locatie met mijn vrienden”.

Siri en iMessage met Zoek mijn Vrienden.

Zoek mijn Vrienden zit ook ingebouwd in iMessage. Je kan op twee manieren je locatie delen via iMessage: je huidige locatie of je live locatie. Als je via iMessage je locatie live deelt, gaat dat via de Zoek mijn Vrienden-app. Dit werkt als volgt:

  1. Ga in iMessage naar het gesprek met de vriend waarmee je je locatie wil delen.
  2. Tik in het gesprek bovenop de naam, gevolgd door het i’tje.
  3. Kies nu voor Deel mijn locatie. Je kan kiezen tussen één uur, tot vannacht of voor altijd.
  4. Je locatie wordt nu live gedeeld in het iMessage-gesprek. Als de vriend dit accepteert, zie je ook zijn of haar locatie.

Meer over het delen van je locatie via iMessage lees je in onze tip.

Instellingen Zoek Vrienden aanpassen

In Zoek mijn Vrienden kan je enkele instellingen aanpassen. Heb je meerdere apparaten, dan bepaal je zelf welke locatie met je vrienden gedeeld wordt. De instellingen van Zoek mijn Vrienden vind je als volgt:

  1. Open de Zoek mijn Vrienden-app
  2. Tik onderaan op Ik.
  3. Je ziet nu je huidige locatie. Bij Deel mijn locatie van kies je het toestel in jouw account waarvandaan je je locatie wil delen. Je kan het beste het toestel kiezen dat je het vaakst bij je hebt.
  4. Bij Uitnodigingen kan je kiezen welk adres je wil gebruiken om uitnodigingen op te ontvangen. Standaard is dit het e-mailadres dat gekoppeld is aan je Apple ID. Via Instellingen > je naam > Naam, telefoonnummers, e-mail kun je extra e-mailadressen toevoegen. Deze kan je dan in de instellingen van de app selecteren.
  5. Onderaan kan je kiezen van wie je geozone-Berichten wil ontvangen.

Locatiedeling stoppen in Zoek mijn Vrienden.

Hoe kan ik het locatie delen in Zoek mijn Vrienden stoppen?

Je kan op meerdere manieren de locatiedeling stoppen. Wil je het voor een enkele vriend stoppen, dan doe je het volgende:

  1. Open de Zoek mijn Vrienden-app.
  2. Tik op de vriend waarvoor je de locatiedeling wil stoppen.
  3. Tik op Meer > Stop delen van mijn locatie.
  4. Je kan ook de naam van de vriend in de lijst naar links vegen en op het prullenbakje tikken.

Je locatie wordt nu niet meer met de desbetreffende persoon gedeeld.

Wil je de locatiedeling in zijn geheel stoppen, dan kan dat als volgt:

  1. Open de Zoek mijn Vrienden-app.
  2. Tik op Ik.
  3. Zet de schakelaar bij Deel mijn locatie uit.

Let wel op dat de locatie van je toestel helemaal niet meer gedeeld wordt. Dat geldt niet alleen voor Zoek mijn Vrienden en de Berichten-app, maar ook voor persoonlijke verzoeken via Siri op de HomePod en de automatiseringen voor de Woning-app. Als je automatiseringen op basis van locatie gebruikt, moet je deze schakelaar dus wel aan laten.

Bekijk ons complete overzicht iPhone tips. Met honderden tips voor iPhone bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Diensten
Onderwerp zoek mijn vrienden
Devices iPad, iPhone, iPod touch
Software iOS