Chipolo Card Spot met Zoek mijn-netwerk

Apple verkoopt vanaf nu Chipolo CARD Spot: werkt met Zoek mijn-netwerk

Apple verkoopt vanaf nu een concurrent voor de AirTag via de Apple Store. De Chipolo CARD Spot is een platte tracker die makkelijk in je portemonnee past. Je kunt besparen door een set van twee te kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 16 maart 2023: Inmiddels is de Chipolo CARD Spot bij Apple verkrijgbaar. Apple rekent een prijs van €39,95 voor één stuk, maar je kan ook kiezen voor twee exemplaren waarvoor je €64,95 betaalt. Daarmee bespaar je dus €15,-.

Bekijken bij Apple:

  • Chipolo CARD Spot, 1 stuk: €39,95
  • Chipolo CARD Spot, 2 stuks: €64,95 (18,7% korting)

Ook verkrijgbaar bij andere winkels:

De Chipolo CARD Spot is momenteel de enige Bluetooth-tracker van derden die door Apple zelf verkocht wordt. Het lijkt er daardoor op dat Apple op korte termijn in ieder geval geen pinpasvariant van de AirTag uit gaat brengen. De ronde Chipolo ONE Spot is niet bij Apple verkrijgbaar.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 13 maart 2023
Opmerkelijk is dat Apple de eerder door ons gereviewde Chipolo One Spot niet gaat verkopen. Deze ronde tracker is al wat langer verkrijgbaar en is een directe concurrent van Apple’s eigen AirTag. Bij de Chipolo Card Spot is dat niet het geval: Apple heeft zelf nog geen platte tracker en is kennelijk ook niet van plan om er eentje uit te brengen. Een woordvoerder van Chipolo heeft bevestigd dat de Chipolo Card Spot in de Apple Store te koop zal zijn.


Toch hoef je niet te wachten tot Apple ‘m gaat verkopen, want deze kaartvormige tracker is al langer verkrijgbaar bij Amazon.nl en bij tink. Je betaalt €39,- en dat is ook de prijs die we verwachten bij Apple en die Chipolo zelf rekent.

Chipolo Card Spot in de hand

Chipolo Card Spot heeft wel wat nadelen
Goed om te weten: de Chipolo geeft geen meldingen als de batterij bijna leeg is en heeft geen verwisselbare batterij. En omdat er geen Ultra Wideband in zit, kun je ‘m niet zo gemakkelijk terugvinden. Verder is het zo dat er een fysieke knop in zit, waardoor de kaart kan gaan piepen als je erop gaat zitten.

Mocht je er eentje willen kopen, zorg dan dat er ‘Spot’ in de naam staat, want alleen deze uitvoeringen werken met Apple’s Zoek mijn-netwerk. De normale Chipolo Card is in diverse kleuren verkrijgbaar en is iets goedkoper, maar werkt alleen met de eigen Chipolo-app.

De AirTag werd in april 2021 uitgebracht en bestaat nu bijna twee jaar. Sindsdien heeft Apple geen update of nieuwe vormen en varianten uitgebracht. Wel komen er regelmatig AirTag-houders en hangers in nieuwe kleuren uit.

Bekijk ook

De beste AirTag-hangers voor sleutelbos of tas

Raak jij vaak van alles kwijt? Met deze accessoires bevestig je een AirTag aan je belangrijkste spullen, zodat je terugvindt wat je dierbaar is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 16 maart: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid in de Apple Store.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.