Apple Watch met Touch ID

Reacties voor: Gerucht: ‘Toch geen Touch ID in aanstaande Apple Watch’

Apple zou mogelijk een Touch ID Touch ID vingerafdruksensor in de Apple Watch Series 7 willen inbouwen, maar volgens andere bronnen is dat helemaal niet het geval. Ook is er slecht nieuws voor de Apple Watch Series 2 en eerder.

Reacties: 15 reacties

  1. Voor een iPhone, dikke prima. Voor de Apple Watch vind ik dit heel onzinnig. Hoe vaak unlock je je Apple Watch? Ik eigenlijk één keer in de 1,5 á 2 dagen.

  2. Zou voor mij ook geen noodzaak zijn. Alleen ‘s ochtends als je em omdoet tik je de code in.

  3. De Apple Watch ontgrendeld toch vanzelf, op het moment dat je je iPhone unlocked? Dus wat zou de toegevoegde waarde zijn?

  4. Voor het unlocken zou ik het ook niet nodig vinden, maar veiligheidshalve voor Apple Pay wel

    2 maal klik op The Crown en betalen…

  5. Deze functie is wellicht handiger bij de versies met e-Sim waarbij je je iPhone dus niet bij je hebt. Ik heb zelf weleens dat mijn watch sporadisch vergrendeld en in dat geval kan je met je iPhone ook je watch tegelijk ontgrendelen. Als je dan geen iPhone bij je hebt is touchid toch sneller dan de code op het scherm van je watch in te voeren.

  6. Origineel geplaatst door Paul
    Zou voor mij ook geen noodzaak zijn. Alleen ‘s ochtends als je em omdoet tik je de code in.

    Je kan je apple watch zodanig instellen dat hij unlocked als je je iPhone unlocked (en in de buurt is); hoef je hem ‘s morgens ook niet meer in te typen

  7. Origineel geplaatst door Paul
    Zou voor mij ook geen noodzaak zijn. Alleen ‘s ochtends als je em omdoet tik je de code in.

    Met Apple Pay op de watch kan ik die alleen unlocken met de iPhone erbij. Wat mij betreft is deze nieuwe functionaliteit zeker welkom.

  8. Touch ID in de Apple Watch is vrij onzinnig, want de Apple Watch is al veilig genoeg, en 2x op de zijbutton te drukken voor Apple Pay, is al voldoende. Wat slaap meten betreft is een groenere batterij niet voldoende, want je zult hoe dan ook tijd moeten incalculeren om de Apple Watch van stroom te moeten voorzien. Er zijn sporthorloges waaronder Polar en Garmin die deze functies al hebben ingebouwd om slaap te analyseren wat bijdraagt om een goede sportprestatie(s) neer te kunnen zetten. Maar ook daar zal de accu niet eeuwig van stroom voorzien zijn. Ergens zul je data missen.

    Wat een oplossing kan zijn, is bewegingsenergie, of een warmtesensor die contact heeft met de huid, die het opladen overbodig maakt. Dan dient de huid min of meer als dynamo, om s’nachts de accu bij te laden. Zo kan de Apple Watch permanent om blijven ook als je slaapt, en overdag als je bezig bent.

    Vergeet niet dat smartwatches zoals een Apple Watch van origine niet bedoelt is om s’nachts tijdens de nachtrust te dragen. Horloges die dat wel kunnen hebben ook geen OLED scherm.

    Apple zal Apple niet zijn om weer met een staaltje techniek op de markt te komen waar de concurrentie doen verbazen.

    We zullen het zien.

  9. @Digilike: Apple Pay unlock je niet met je iPhone erbij. Je hebt de optie om geen code in te voeren als je iPhone in de buurt is. Maar die functie kun je uitzetten. Apple Pay werk altijd ook al heb je je iPhone thuis liggen.

  10. Van mij hoeft Touch ID ook niet. Ik toets ‘m alleen in als ik hem om doe, ‘s ochtends of of als ik ‘m tussendoor een keer af doe. Dan liever nóg een interessante gezondheidssensor erin, naast de bloedzuurstofmeter. Bijvoorbeeld het meten van het bloedsuikergehalte. Hoezo is de Apple Watch niet bedoeld om dag en nacht te dragen?! Ik gebruik ‘m al 3 jaar ‘s nachts voor Autosleep (een app voor slaapmetingen hoeft Apple ook niet meer te ontwikkelen!). Het laden doe ik ‘s avonds in een uurtje, voor het slapen. Dat is dus het enige moment dat ik hem niet draag.

  11. @Macaanzee: Horloges als de Apple Watch maar ook de Samsung Gear smartwatches hebben een beperkt accu inhoud, dat loopt s’nachts gewoon door en de resterende hoeveelheid kun je nog gebruiken voor de rest van de dag. Een Apple Watch kun je niet permanent omhouden zonder hem op de lader te leggen om voor stroom te voorzien. En met permanent bedoel ik de gehele levensduur van de Apple Watch non-stop dragen. Omdat smartwatches die een OLED discplay hebben veel meer van de accu vragen, dan een sporthorloge die een LCD discplay hebben . Fitbit, of horloges die minder sensoren hebben houden het beduidend langer vol, meestal rond de 5 a 7 dagen.

    Slaap meten, met enkel alleen een app is niet voldoende, een sensor die ook bedoeld is voor die functie is nodig om een accurate meting(en)te krijgen. Dus er zal wel degelijk wat sensoren bij moeten komen. Apps van derden op WatchOS werken lang zo goed niet als die van Apple zelf.

    Maar hoe dan ook smartwatches hebben een accu en Rolexen hebben beweging energie.

  12. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe info: Mark Gurman ontkent nu dat er Touch ID voor de Series 7 aan zit te komen en verwacht het eigenlijk helemaal niet.

  13. De Watch2 en eerder deden toch sowieso al niet meer mee,die draaide dacht ik ook geen watchOs6 ?

  14. @Dennis: Ik heb nog een Apple Watch S2 en die draait op watchOS 6.3. watchOS 7 en later wordt niet meer ondersteund.

  15. TouchID op Apple Watch lijkt me onnodig. Misschien toets ik 2 of 3 keer per dag de code in en daar heb ik geen probleem mee. Het lijkt mij veel interessanter als er belangrijke gezondheidsfuncties bijkomen, zoals een bloedsuikermeter, voor diabetes en ook sporters erg belangrijk. Verder zou ik een vernieuwd design met rechte randen net als iPhone leuk vinden. Vernieuwing wordt wel ‘s tijd!

    Overigens: een van belangrijkste functies van Apple Watch: de valmelding en dan waarschuwen ambulance en doorgeven locatie lijkt – in elk geval in NL niét te werken. Laatst deed mijn Watch per ongeluk een valdetectie, tijdens een familieuitje. Ik kon ‘m niet uitzetten, maar wél direct merken of het werkte: al mijn ‘alarmnummers’ werden direct gewaarschuwd. En steeds opnieuw als ik verder liep (nieuwe locatie doorgegeven). Maar ambulance? Helemaal niet. Nu was het gelukkig niet nodig, maar wat als je buiten westen op een stoepje ligt en je reageert niet. Dan wordt alarmcentrale dus niet gewaarschuwd? Lijkt me goed dat eens te checken!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.