iPad mini 6

‘Dit zijn Apple’s plannen met de iPad mini 6’

Een iPad mini met smallere randen komt later dit jaar, zo beweert Bloomberg. Eerder bracht analist Ming-Chi Kuo een rapport uit waarin hij voorspelt wat Apple de komende jaren met de iPad mini van plan is.

Update 12 juli 2021: Mark Gurman van Bloomberg benadrukt nog eens dat Apple op schema zit met de iPad mini 6. Die komt nog dit najaar op de markt. Gurman verwacht dat het design gelijk zal zijn aan de nieuwste iPad Air. Ook zit er een nieuwe processor in. Het zou het “grootste redesign in het 9-jarige bestaan van de iPad mini” zijn. De laatste update was in 2019 met een snellere A12 Bionic-processor en Apple Pencil-ondersteuning, maar qua uiterlijk is er weinig verschil met de allereerste mini. Volgens Ming-Chi Kuo zou de mini al dit voorjaar in de winkel liggen, maar dat ging niet door.

Update 4 juni 2021: Ben je fan van de iPad mini, dan kun je nog dit jaar een nieuw model verwachten, zonder thuisknop en met smallere randen. Dit wordt het eerste redesign in zes jaar, zo beweert Bloomberg. Het nieuwe model heeft smallere randen zodat het scherm kan groeien van de huidige 7,9-inch naar 8,5- tot 9-inch.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 3 mei 2021.

iPad mini 6 in tweede helft van het jaar

Sommige mensen hoopten dat er dit voorjaar ook een nieuwe iPad mini in de winkel zou liggen, maar daarop zullen we nog moeten wachten tot de tweede helft van het jaar. Volgens Kuo heeft Apple pas later dit jaar schermpanelen besteld voor een volgende iPad mini. Het wordt dan de zesde generatie van de kleine tablet. Kuo vertelde eerder dat Apple bezig is met een nieuw design voor de iPad mini, met een groter 9-inch scherm. De Japanse geruchtensite Macotakara verwacht echter een 8,4-inch scherm. De randen rondom het scherm worden kleiner en de Touch ID-knop verhuist naar de zijknop.

iPad mini 2021 render zijkant

Kuo schrijft dat de wereldwijde ontwikkelingen (door de coronacrisis) ervoor hebben gezorgd dat het goed gaat met de verkoop van iPads. De net verschenen Pro-modellen in het formaat 11-inch en 12,9-inch zullen zorgen dat de verkoop nog verder toeneemt. Maar Apple kan ook de verkoop in een heel ander segment aanwakkeren door een nieuw model van de iPad mini uit te brengen. Kuo verwachtte de iPad mini 6 eigenlijk al in de eerste helft van dit jaar maar heeft zijn voorspellingen nu aangepast. Mogelijk heeft dit te maken met tekorten in de toeleveringsketen. Daarnaast verwacht Kuo dat het instapmodel van de iPad in het najaar wordt vernieuwd.

iPad mini 2021 concept

Op de langere termijn verwacht Kuo dat de iPad mini voorzien wordt van een mini-LED-scherm, van het type dat nu in de 12,9-inch iPad Pro zit. Dit levert een betere kijkervaring op wat contrast en HDR-weergave betreft. Maar dat zal nog niet dit jaar gebeuren. Apple brengt op onregelmatige momenten updates voor de mini uit, dus het kan best tot 2023 duren voordat we dit gaan zien.

Bekijk ook

Alles over de iPad mini 2021: Apple's kleinste tablet met nieuw design

De iPad mini 2021 is de zesde generatie van de kleinste tablet van Apple. Het is de opvolger van de iPad mini uit 2019. Er zijn genoeg redenen om voor het 2021-model te kiezen, bijvoorbeeld vanwege het nieuwe design. Hier lees je wat er verbeterd is bij de iPad mini 2021!

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.