Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

Zo zie je welke nieuwe functies op de Apple TV zijn toegevoegd

Op de Apple TV kun je snel zien wat er allemaal nieuw is sinds de laatste tvOS-update. In deze tip lees je waar je deze info kunt vinden.

Apple TV nieuw toegevoegd

Als je automatische updates voor de Apple TV hebt ingeschakeld, kan het zomaar gebeuren dat je nieuwe functies over het hoofd hebt gezien die sinds de meest recente update zijn toegevoegd. Gelukkig kun je op een speciaal scherm in tvOS de meest recente toevoegingen bekijken. Dit werkt via de Instellingen-app van de Apple TV 4 met tvOS 9.2 en nieuwer.

Nieuwe Apple TV

Kijken wat er nieuw is op de Apple TV

De Nieuw-pagina is te vinden in tvOS en bevat een opsomming van de belangrijkste vernieuwingen die in elke update zijn toegevoegd. Deze pagina verschijnt direct nadat de update geïnstalleerd is, maar mocht je ‘m gemist hebben dan kun je deze pagina ook handmatig opzoeken in de Instellingen-app.

Dit doe je op de volgende manier:

  1. Ga op de vierde generatie Apple TV of nieuwer naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor het onderdeel Systeem.
  3. Hier zie je nu de optie Nieuw. Selecteer deze en je ziet momenteel onderstaande afbeelding.

Nieuw-pagina op de vierde generatie Apple TV.

Apple geeft op deze pagina overigens niet alle nieuwe functies weer. Zo ontbreken bijvoorbeeld functies die niet in Nederland werken, zoals de mogelijkheid om te dicteren.

Afbeelding: Hadrian via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, tvos
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV