Apple TV 4K in 2021

Zo zie je welke nieuwe functies op de Apple TV zijn toegevoegd

Op de Apple TV kun je snel zien wat er allemaal nieuw is sinds de laatste tvOS-update. In deze tip lees je waar je deze info kunt vinden.

Apple TV: nieuw toegevoegde functies in tvOS

Als je automatische updates voor de Apple TV hebt ingeschakeld, kan het zomaar gebeuren dat je nieuwe functies over het hoofd hebt gezien die sinds de meest recente update zijn toegevoegd. Gelukkig kun je op een speciaal scherm checken wat er nieuw is in tvOS. Dit werkt via de Instellingen-app van de Apple TV.

Kijken wat er nieuw is in tvOS op de Apple TV

De Nieuw-pagina is te vinden in tvOS en bevat een opsomming van de belangrijkste vernieuwingen die in elke update zijn toegevoegd. Deze pagina verschijnt direct nadat de update geïnstalleerd is, maar mocht je ‘m gemist hebben dan kun je deze pagina ook handmatig opzoeken in de Instellingen-app.

Dit doe je op de volgende manier:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor het onderdeel Systeem.
  3. Hier zie je nu de optie Nieuw. Klik erop.
  4. Alles gelezen? Klik op Ga door om het scherm te sluiten.

Wat is er nieuw in tvOS

Apple geeft op deze pagina soms niet álle nieuwe functies weer. Zo ontbreken bijvoorbeeld functies die niet in Nederland werken, of kleinere functies die Apple niet noemenswaardig genoeg vindt. Uiteraard lees je op iCulture wel altijd wat er nieuw is. Heb je vragen over een bepaalde software-versie, zoek er dan naar met onze eigen zoekhulp op de site en in de app. Op de meest gestelde vragen publiceren wij zo snel mogelijk de antwoorden.

Over nieuwere functies gesproken: wist je dat je de kleurbalans van je Apple TV kunt aanpassen? Dat gaat doodeenvoudig in combinatie met een iPhone. Je hoeft tijdens het instellen enkel je telefoon voor de televisie te houden. Hoe het werkt lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Kleurbalans: zo kalibreer je je televisie voor optimale kleurweergave met de Apple TV

Van een film of een serie wil natuurlijk optimaal genieten. Op de Apple TV is het mogelijk om de kleuren van je televisie in te stellen zoals ze zijn bedoeld. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet met de Kleurbalans-functie van de Apple TV.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV