Apple Watch met Touch ID

Gerucht: ‘Toch geen Touch ID in aanstaande Apple Watch’

Apple zou mogelijk een Touch ID Touch ID vingerafdruksensor in de Apple Watch Series 7 willen inbouwen, maar volgens andere bronnen is dat helemaal niet het geval. Ook is er slecht nieuws voor de Apple Watch Series 2 en eerder.

Update 12 juli 2021: Apple zou niet van plan zijn om Touch ID aan de Apple Watch toe te voegen zegt Mark Gurman. Hij zegt dat het op zich zin zou hebben om een Touch ID-knop op de Apple Watch te maken, maar “ziet dat niet binnenkort gebeuren, en misschien wel nooit”. Volgens een eerder gerucht van The Verifier (zie hieronder) zou Apple van plan zijn om Touch ID in te voeren in het scherm van de Apple Watch Series 7. Het zou jammer zijn als het niet doorgaat want met alleen een snellere processor kan Apple weinig mensen bekoren.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 27 maart 2020.

Nieuwe geruchten over Apple Watch Series 6

Er is nog relatief weinig bekend over de Apple Watch Series 6, behalve dan dat er mogelijk een sensor in zit om bloedzuurstof te meten en dat er eindelijk slaapfuncties aan lijken te komen. Een nieuw gerucht doet daar nog een schepje bovenop. Het is afkomstig van de YouTube-kanalen iUpdate en The Verifier. Eerder deze week verspreidden ze al geruchten over de aanstaande Apple TV-update, nu is de Apple Watch aan de beurt.

Het meest spannende is dat er mogelijk Touch ID aan zit te komen voor de Apple Watch. Daarbij denkt Apple aan twee oplossingen. Bij de Series 6 zit deze verwerkt in de Digital Crown, maar bij de Series 7 zou de sensor onder het scherm ingebouwd kunnen worden. Met Touch ID kun je de Apple Watch ontgrendelen zonder een pincode in te hoeven voren.

Apple Watch-verkoop in Azië

Verder heeft het aanstaande model een grotere batterij, bedoeld om de Apple Watch ook ’s nachts te kunnen dragen. Je hoeft dan niet meer elke nacht op te laden. Er zou dan misschien een batterijduur van een paar dagen haalbaar zijn.

‘watchOS 7 niet voor Series 2’

Maar eerst komt nog de digitale WWDC, waar we de eerste functies over watchOS 7 te horen krijgen. Daarin zou Apple de ondersteuning voor Wi-Fi 6 willen toevoegen. Verder zouden er verbeteringen voor Siri in zitten.

Apple Watch met Touch ID

Maar voor mensen met een Apple Watch Series 2 en eerder is er minder goed nieuws: mogelijk krijgen zij geen update meer. De nieuwe Apple Watch-modellen komen pas in het najaar op de markt en dan weten we ook pas wat erin zit. Het design gaat volgens deze nieuwe geruchten niet veranderen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 12 juli: Artikel bijgewerkt met nieuwe info: Mark Gurman ontkent nu dat er Touch ID voor de Series 7 aan zit te komen en verwacht het eigenlijk helemaal niet.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.