Apple Watch Series 6 onderkant hartslagmeter

Apple krijgt patent toegewezen voor lichaamstemperatuursensor in Apple Watch Series 8

Kan koorts meten
De Apple Watch Series 8 zou de eerste kunnen zijn met een sensor voor lichaamstemperatuur. Apple wilde het eigenlijk al eerder toevoegen, maar kreeg het niet op tijd af. Na meerdere geruchten is nu ook een patent toegewezen aan Apple.

Update 10 augustus 2022: Het lijkt er echt aan te komen, want Apple heeft enkele weken voor de aankondiging van de Apple Watch Series 8 een patent toegewezen gekregen. Het is een patent voor een ‘zeer nauwkeurige’ sensor om lichaamstemperatuur mee te meten. Dat ontdekte MyHealthApple, die het patent gedetailleerd en met tekeningen beschrijven.

Vorige maand werd het gerucht over de lichaamstemperatuursensor in zijn nieuwsbrief bevestigd door Mark Gurman van Bloomberg. Hij zegt dat het vrijwel zeker is dat zowel de Apple Watch Series 8 als de nieuwe Apple Watch Explorer Edition (?) deze sensor zullen krijgen. Gurman zegt dat je niet realtime je temperatuur kunt zien, maar dat je wel een waarschuwing kunt krijgen als je lichaamstemperatuur te hoog is.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 2 mei 2022.

Temperatuursensor in Apple Watch Series 8

We hebben nog geen volledige zekerheid dat de temperatuursensor in de Apple Watch Series 8 er echt komt. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat het alleen lukken als problemen met het algoritme op tijd zijn afgerond. Kuo legt op Twitter uit dat Apple oorspronkelijk de lichaamstemperatuur al bij de Apple Watch Series 7 wilde meten, maar op een gegeven moment was de hardware klaar en de software nog niet. Deze keer heeft het team opnieuw een kans om het algoritme op tijd af te krijgen, zonder dat er fouten optreden.

Algoritme lijkt grootste knelpunt
Het blijkt moeilijker dan gedacht om lichaamstemperatuur te meten, vooral omdat de huidtemperatuur nogal varieert door de omgeving en omdat er niet diep in het lichaam gemeten kan worden. Een algoritme zou dit moeten oplossen, maar dan moet het wel betrouwbaar zijn.

Kuo schrijft in zijn tweets:

Apple canceled body temperature measurement for Apple Watch Series 7 because the algorithm failed to qualify before entering EVT stage last year. I believe Apple Watch Series 8 in 2H22 could take body temperature if the algorithm can meet Apple’s high requirements before mass production.

Apple Watch zijkant hartslagmeter

Behalve Ming-Chi Kuo hebben ook The Wall Street Journal en Mark Gurman van Bloomberg steeds beweerd dat er een lichaamstemperatuursensor in de Apple Watch zal terechtkomen. De pols is niet de meest gebruikelijke plek om je lichaamstemperatuur te meten, waardoor een betrouwbaar algoritme meer dan nodig is. Er zijn ook al jarenlang geruchten dat de Apple Watch een bloedglucosemeter krijgt, maar dat kan nog wel langer gaan duren.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch kan in 2022 lichaamstemperatuur meten'

Apple wil vanaf 2022 nieuwe gezondheidsfuncties toevoegen aan de Apple Watch, waaronder een lichaamsthermometer en glucosemeting. Daarnaast zou er een 'extreme sports edition' in de planning staan.

Overigens is Apple niet de enige die ermee worstelt, want ook Samsung lukt het niet goed. Daardoor zal de Samsung Galaxy Watch 5 waarschijnlijk niet met lichaamstemperatuurmeter worden geleverd. Ook daar is het algoritme het grootste probleem.

Wil je meer weten over de verwachtingen rondom de Apple Watch in 2022, lees dan onze round-up! Er zouden drie nieuwe modellen op komst zijn, waaronder een Apple Watch SE 2022 en een extra robuust sportmodel.

Bekijk ook

Vooruitblik Apple Watch in 2022: dit kun je van de nieuwe modellen verwachten

Apple brengt in 2022 zeer waarschijnlijk meerdere nieuwe Apple Watch-modellen uit. In dit artikel blikken we vooruit op al het nieuws voor de Apple Watch in 2022. Welke vernieuwingen komen eraan?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.