Apple Watch Series 7 tijdens het zwemmen.

Gerucht: ‘Apple Watch Series 8 mogelijk in drie maten’

Al sinds de allereerste versie brengt Apple de Apple Watch in twee formaten uit, maar daar zou volgend jaar verandering in komen. Verschijnt de Apple Watch Series 8 echt in drie maten?

‘Apple Watch Series 8 in drie maten’

Wil je een Apple Watch kopen, dan moet je niet alleen kiezen voor een bepaald model, maar ook voor een maat die bij jou past. Apple gaat die keuze mogelijk volgend jaar weer een beetje lastiger maken. Display-expert Ross Young, die vaak vroegtijdig informatie heeft over displays van smartphones en andere apparaten, suggereert nu op Twitter dat Apple in 2022 een groter display in de Apple Watch Series 8 gaat stoppen.


Maar gaat Apple dan de huidige modellen weer groter maken? Die kans lijkt niet zo groot, want in een opvolgende tweet zegt de analist dat je niet verrast moet zijn als er drie formaten van de Apple Watch Series 8 komen. Het lijkt er dan dus op dat er naast 41mm en 45mm misschien nog wel een grotere variant komt. Verdere details, zoals de afmetingen, geeft hij niet. Kiest Apple bijvoorbeeld voor een 48 of misschien wel 50mm Apple Watch?

Dit jaar heeft de Apple Watch ook al een groter scherm gekregen. De Apple Watch Series 7 komt in de nieuwe formaten 41mm en 45mm, in plaats van 40mm en 44mm. Hoewel de kast zelf dus maar één millimeter groter geworden is, is het scherm zo’n 20% groter doordat de randen een stuk kleiner zijn.

Er zijn eerder al geruchten geweest dat Apple werkt aan een extra robuuste Apple Watch voor sporters (zogenaamde rugged versie). Volgens bronnen verschijnt dit model volgend jaar. Het zou goed kunnen dat deze versie een groter display heeft, zodat je tijdens extreme sporten het scherm beter kan aflezen. Eerder schreven we al waarom een extra robuuste Apple Watch een goed idee is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.