Gerucht: ‘Apple One is de nieuwe alles-in-één-bundel, release in oktober’

Apple legt volgens bronnen de laatste hand aan een alles-in-één bundel genaamd Apple One. De bundels zouden in oktober beschikbaar komen.

De aanwijzingen voor een bundel met meerdere Apple-diensten stapelen zich op. In iOS 13.5.5 waren al aanwijzingen gevonden naar een Apple-bundel en nu meldt Bloomberg meer details. De bundel zou Apple One gaan heten en vanaf oktober beschikbaar zijn.

Apple One: nieuwe bundel met meerdere diensten

Vanaf oktober biedt Apple volgens de bron de Apple One-bundel aan. Daarin worden meerdere diensten zoals Apple Music en Apple Arcade gecombineerd, tegen een lagere prijs. Apple zet zich de laatste jaren steeds meer in op de verkoop van diensten en deze Apple One-bundel zou daar een belangrijke rol in kunnen spelen.

Daarnaast meldt Bloomberg dat Apple ook bezig is met een fitnessabonnement. Dit zou een concurrent zijn van Peloton, een Amerikaanse streamingdienst voor fitnessvideo’s. Deze nieuwe Apple-dienst zou ook deel uitmaken van Apple One.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt aan nieuwe fitnessdienst met instructievideo's'

Apple zou plannen hebben voor een fitnessdienst, waar je instructievideo's kan streamen. Apple biedt momenteel al veel verschillende diensten voor entertainment, maar nu komt gezondheid daar nog bij.

Bloomberg spreekt over een ‘serie van bundels’, wat dat er meerdere bundels aan komen. Apple zou de volgende combinaties overwegen:

Basis Plus Premium Alles-in-1
Apple Music
Apple TV+
Apple Arcade
Apple News+
iCloud-opslag
Apple Fitness ✓ (mogelijk) ✓ (mogelijk)

Alle combinaties zijn nog onderhevig aan wijzigingen en dus nog niet definitief. Ook de exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Apple heeft nog geen plannen om dergelijke bundels te combineren met hardware, zoals in het verleden ook wel eens gesuggereerd werd. Wel is Apple van plan om bij de aanschaf van een hardwareproduct iemand een jaar gratis lidmaatschap van één van zijn diensten te geven. Apple doet dat nu al bij Apple TV+, maar zou bijvoorbeeld ook een jaar Apple Arcade bij de aanschaf van een Apple TV cadeau willen doen.

Het lijkt er dus op dat je niet zelf combinaties van diensten kan afnemen. Hoe Apple dat wereldwijd gaat aanpakken, is nog de vraag. In Nederland is bijvoorbeeld Apple News+ niet beschikbaar. De verwachting is dat het in ieder geval gaat om Apple Music, Apple TV+ en Apple Arcade.

Bekijk ook

'iOS 13.5.5 bevestigt: Apple werkt aan bundel met meerdere diensten'

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple aan een bundel diensten werkt, zodat je voor een vast bedrag per maand kunt genieten van muziek, films, nieuws en games. In de code van iOS 13.5.5 zijn nu meer aanwijzingen gevonden dat het eraan komt.

Apple presenteert Apple One vermoedelijk tijdens het iPhone 12-event, dat volgens de laatste geruchten in oktober gehouden wordt. Apple bevestigde eerder al dat de release van de iPhone 12 vertraagd is tot enkele weken ten opzichte van voorgaande jaren.

Bekijk ook

Het is officieel: datum iPhone 12-event is 13 oktober 2020!

Apple heeft nu echt de datum van het iPhone 12-event aangekondigd. Op dinsdag 13 oktober kondigt Apple de nieuwste generatie iPhones aan. Bekijk hier de uitnodiging van Apple's iPhone 12-event.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.