Apple Tracker: de AirTag

Gerucht: ‘Release van de AirTag gepland in oktober’

Samen met iPhone 12 en nieuwe Apple Watch

Apple zou de release van de AirTags, het accessoire voor het terugvinden van verloren spullen, voor oktober gepland hebben. De release is mogelijk tegelijk met de iPhone 12.

Al in de eerste helft van 2019 schreven we over de AirTag, Apple’s aankomende Bluetooth-tracker. Sinds eind vorig jaar weten we dat deze tracker de AirTag gaat heten, mede doordat Apple de naam zelf wist uit te lekken in een supportvideo. Maar de grote vraag bleef telkens: wanneer is de release van de AirTags? Nu meldt Macotakara dat deze gepland staat voor oktober 2020.

‘Release AirTag in oktober 2020’

Volgens de bronnen bij de Chinese leveranciers wordt de AirTag gepresenteerd tijdens het aankomende iPhone-event. De datum van het iPhone 12-event is nog niet bekend, maar het lijkt er sterk op dat het evenement in oktober gehouden wordt. Apple heeft namelijk al laten weten dat de release van de iPhone 12 vertraagd is, enkele weken ten opzichte van voorgaande jaren. De verwachting is dan ook dat de iPhone 12 in oktober gepresenteerd wordt en Macotakara beaamt dit nu.

Het evenement staat volgens bronnen gepland voor de tweede helft van oktober. Behalve de iPhone 12 en de AirTag, noemt Macotakara ook de aankondiging van de Apple Watch Series 6. Eerder werd voorspeld dat de nieuwe iPads en Apple Watch in september via een persbericht aangekondigd worden, waardoor het aankomende event alleen de focus legt op de nieuwe iPhones.

Oorspronkelijk zou Apple de AirTags tegelijkertijd willen aankondigen met de iPhone SE 2020, eerder dit voorjaar. Een ander interessant detail is dat de AirTag zou samenwerken met de App Clips. Hoe dit eruit gaat zien is niet duidelijk. Mogelijk kunnen ook andere trackingapps gebruikmaken van de AirTag en door je iPhone erbij te houden wordt er automatisch een miniversie van een app gedownload.

Wil je meer lezen over de AirTag? In ons overzicht lees je wat er allemaal al bekend is over deze aankomende Apple-tracker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2020, 20:08
Bron Bron Macotakara
Via Via 9to5Mac
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airtag, track
Device AirTag

AirTag

De AirTag is de aankomende Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. Er gaan al jaren geruchten dat Apple eraan werkt en Apple heeft zelf ook al verklapt met een AirTag te komen. Het is een accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en zou ook werken met augmented reality. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden.

AirTag
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.