Apple Store shopping

Wat is de duurste iPhone van dit moment? [video]

iPhones staan erom bekend dat ze relatief duur zijn. Maar het kan altijd gekker: wat is de duurste iPhone bij Apple? En wat is de duurste iPhone ooit? Je leest het hier!

Refurbished

Wat is de duurste iPhone die je nu kunt kopen

De meeste mensen gaan liever op zoek naar de goedkoopste iPhone, maar er zijn natuurlijk ook mensen waarvoor geld geen rol speelt. Als je de duurste iPhone in het assortiment van Apple wilt achterhalen, weet je waar je moet zoeken: bij de Pro Max-modellen met veel opslag. En dat klopt, want de duurste iPhone van dit moment is deze:

iPhone 14 Pro Max met 1 terabyte opslag: €2.126,-

De hoge prijs wordt vooral veroorzaakt door de opslagcapaciteit, aangezien veel flashgeheugen relatief duur is. Dit zie je ook terug bij de MacBooks: meer opslag betekent vaak een paar honderd euro extra. Is die extra opslag nodig? Wel als je professioneel videomaker of fotograaf bent. In dat geval kan het handig zijn als je al je beeldmateriaal op de iPhone kunt meenemen. Voor andere mensen is het vaak verstandiger om grote bestanden elders op te slaan, bijvoorbeeld op een externe SSD of bij een clouddienst.


De prijzen van de iPhone 14 Pro Max zijn op dit moment:

  • 128GB: €1.476,-
  • 256GB: €1.606,-
  • 512GB: €1.866,-
  • 1TB: €2.126,-

iPhone 14 Pro Max kleuren

Je zou denken dat je bij deze duurste modellen nog wel aardig wat korting kunt krijgen. Er is immers nog veel ruimte om wat van de prijs af te halen. Dat klopt inderdaad: je kunt zo’n 100 euro besparen door niet de adviesprijs bij Apple te betalen. En kies je voor een partneraanbieder bij Bol, dan kun je nog meer besparen door het spacezwarte model te kiezen. Die aanbieding lijkt echter te mooi om waar te zijn, dus het lijkt ons bij deze hoge bedragen verstandiger om voor een winkel met een bewezen reputatie te kiezen.

Heb je geen tweeduizend euro liggen, dan is het ook mogelijk om een iPhone 14 Pro Max abonnement te kiezen. Zoals verwacht liggen de prijzen daarvan ook aan de hoge kant.

iPhone 14 Pro Max spacezwart

Wat is de duurste iPhone ter wereld?

Vind je deze iPhone nog steeds niet té duur, dan kun je eens verder kijken naar de echt exclusieve exemplaren. Van elk iPhone-model verschijnen er wel bijzondere uitvoeringen die vooral gericht zijn op landen die van ‘bling’ houden, zoals de Arabische landen, China en Rusland. Deze iPhone 11 Pro Caviar werd gemaakt door het Russische Caviar en kostte €95.000,-. Hij is belegd met 137 diamanten en een uurwerkmechanisme met diamant. De decoratie symboliseert het eeuwige leven, dat de zon aan de aarde geeft. Dit toestel werd de ‘duurste iPhone ter wereld‘ genoemd, maar het kan nog veel gekker!

Caviar iPhone 11 Pro

Dergelijke iPhones zie je ook wel met het portret van Putin of Trump ingegraveerd en dat geeft dan meteen aan voor welk publiek deze toestellen bedoeld zijn. Hieronder zie je een video van deze Caviar iPhone:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een iPhone van een paar miljoen

Zoals gezegd: het kan nog gekker. Van eerdere iPhone-generaties zijn soms extreem dure exemplaren verschenen. De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond bevindt zich op eenzame hoogte: deze kostte namelijk €43,7 miljoen. Er zijn maar twee exemplaren van gemaakt, beide van 24-karaats goud. Maar vooral de enorme diamant aan de achterkant drijft de prijs op. Er zit een anti-hackingsysteem ingebouwd, waardoor de gegevens op het toestel beter beschermd zijn. Naar verluidt zijn beide exemplaren gekocht door een vermogend echtpaar uit India, Nita en Mukesh Ambani. Of ze nog steeds tevreden gebruikers van een iPhone 6 zijn? Dat valt te betwijfelen.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Er zijn nog veel meer extreem dure iPhones, die meestal door juweliersbedrijven zijn voorzien van diamantjes en een 24-karaat gouden laag. Ze zijn niet alleen duur door de materialen, maar ook door overdadig handwerk. Bekende merken zijn Stuart Hughes en Goldstriker. Wil je geen omgebouwde iPhone met edelsteentjes, dan zou je kunnen kiezen voor extreem dure telefoonmerken zoals Gresso en Virtue. Vaak is dit niet zo’n verstandige investering: de toestellen draaien meestal op oudere Android-versies en krijgen niet dezelfde hoeveelheid updates als hun tegenhangers voor de massamarkt.

Wordt de iPhone 15 de duurste iPhone ooit?

De afgelopen weken heb je het op veel plekken kunnen lezen: de iPhone 15 wordt alweer iets duurder. Als je bovenstaande prijzen hebt gezien, valt het prijspeil bij Apple nog wel mee: de meeste modellen zitten onder de tweeduizend euro. Maar er zijn inderdaad een paar factoren waardoor je in 2023 gemiddeld iets meer voor je iPhone betaalt:

  • Het Pro Max-model krijgt een periscooplens. Er zijn geruchten dat de iPhone 15 Pro Max als enige een periscooplens krijgt voor inzoomen tot 5x of 6x optisch. Dit betekent voor veel mensen dat ze een duurder model moeten aanschaffen. Maar de productiekosten van de camera liggen ook een stuk hoger en dat zal Apple doorberekenen in de prijs.
  • Inflatie en nog meer onzekerheden. In 2022 heeft Apple een behoorlijke inflatiecorrectie doorgevoerd voor landen buiten de VS. Daardoor werden Europese iPhones meer dan honderd euro duurder. In de VS bleef de prijs hetzelfde, maar er zijn geluiden dat ook daar de prijs omhoog gaat voor de aanstaande iPhone 15. Dat kan maar één ding betekenen: ook in andere regio’s gaat de prijs weer iets omhoog. Apple dekt namelijk graag alle onzekerheden af, waaronder valutarisico’s en kosten van duurdere onderdelen.

We verwachten voor de iPhone 15-serie dan ook €100 tot €200 duurder zal uitpakken. Alles over de verwachte kosten lees je in onze round-up iPhone 15 prijzen.

Bekijk ook

Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie

De Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie zijn bekend. En er is goed nieuws: de iPhone 15-serie is goedkoper geworden! Lees hier alles over de exacte prijzen van de iPhone 15, iPhone 15 Pro en de andere modellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023