iPhone 12 concept kleuren.

iPhone 12 los toestel: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 12 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 12 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only!

iPhone 12 prijs in Nederland: hier kun je op rekenen

Apple heeft de iPhone 12 nog niet officieel gepresenteerd. Ook is het voor het eerst dat Apple de standaarduitvoering in een kleiner formaat gaat uitbrengen. We hebben daardoor geen vergelijkingsmateriaal van voorgaande jaren. Wel verwachten we dat de iPhone 12 prijs iets later zal liggen dan die van de iPhone 11. Als we op recente geruchten af moeten gaan, kiest Apple voor een vanafprijs van $749,-. In Nederland komt dit overeen met €859,-.

Onze verwachting van de iPhone 12 prijs is:

iPhone 12 los kopen: hier moet je op letten

De iPhone 12 wordt het instapmodel van de nieuwe line-up. Dit model krijgt een 6,1-inch OLED-scherm en mogelijk een dubbele camera. Andere verbeteringen zijn 5G, een betere processor en een nieuw design. De iPhone 12 is de slimste keuze als je het allernieuwste toestel wilt, maar tegelijk een goedkope iPhone zoekt. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren.

Bij het kopen van een losse iPhone 12 kun je op een aantal punten letten:

  • Kleur: de iPhone 12 is naar verwachting weer leverbaar in meerdere kleuren. Keuze genoeg!
  • Opslag: kies bij voorkeur 128GB opslag of meer, zodat je op de toekomst bent voorbereid. Lees ook onze tip over opslag kiezen.
  • Verkrijgbaarheid: de iPhone 12 is een populair toestel en veel webwinkels zullen dit model gaan verkopen. Hou in het begin rekening met langere levertijden en beperkte voorraden. En hou een alternatieve kleur en/of capaciteit achter de hand als jouw voorkeursmodel moeilijk leverbaar lijkt.

Wil je de iPhone 12 los kopen, dan is het van belang of je het toestel later weer wilt doorverkopen. Ben je alweer snel aan een nieuwe iPhone toe, dan is het handig als je je huidige toestel weer gemakkelijk kunt doorverkopen op de tweedehands markt. Veel mensen hebben het liefst de gemiddelde opslag in een neutrale kleur zoals spacegrijs.

Kijk ook of even of een iPhone-verzekering nodig is en of je AppleCare+ wilt hebben. Dit lijkt misschien een verlengde garantieregeling, maar is eigenlijk meer een schadeverzekering waarbij twee schadegevallen gedekt zijn. Laat je je toestel regelmatig vallen en wil je geen hoesje gebruiken, dan kan de extra dekking prettig zijn. Je zou ook kunnen kijken naar toestelverzekeringen van aanbieders als CentraalBeheer, Simplesurance of NowGo.

iPhone 12 als los toestel of met contract

De iPhone 12 is zowel als los toestel als met abonnement leverbaar. Welke keuze voor jou het beste is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij een iPhone 12 abonnement krijg je veelal te maken met een BKR-registratie omdat deze smartphone meer dan 250 euro kost. Dit kan problemen opleveren als je binnenkort een huis wilt kopen of een lening wilt aanvragen. Voordeel is wel dat je de kosten wat meer over de looptijd van het contract kunt uitsmeren. Eventueel zou je een deel van de toestelprijs kunnen voorschieten, zodat je onder de 250 euro blijft.

Bij een losse iPhone 12 betaal je het complete bedrag in één keer. Dat kan prettig zijn, omdat je weet waar je aan toe bent en vanaf dat moment geen rekening meer hoeft te houden met afbetalingen.

In de iCulture prijsvergelijker kun je kijken waar je het beste terecht kunt. De losse prijzen kunnen per aanbieder variëren. Wil je snel een iPhone 12 hebben voor de juiste prijs, dan zul je goed moeten vergelijken. In onze prijsvergelijker kun je filteren op model, kleur, opslag en uiteraard ook op prijs bij betrouwbare webwinkels en aanbieders.

Daarnaast kun je ook terecht bij alle bekende providers die de iPhone 12 abonnementen in het assortiment gaan opnemen.

Losse iPhone 12: iets voor jou?

De iPhone 12 is een van de vier toestellen die Apple in het najaar van 2020 gaat uitbrengen. Je hebt daarom meer keus dan ooit. Het aantrekkelijk van de iPhone 12 is dat het een nieuw toestel is met de allernieuwste A14-processor, maar voor een lagere prijs dan de Pro-modellen. Je bent dan ook geen duizend euro kwijt. Toch kan het zijn dat de andere modellen uit de iPhone 12-familie beter bij je passen. Je kunt ook kiezen voor:

  • iPhone 12 Max: technisch hetzelfde als dit model, maar met een groter 6,1-inch scherm.
  • iPhone 12 Pro: het high-end model van dit jaar, met geavanceerdere camera en andere extra’s.
  • iPhone 12 Pro Max: idem, maar met een nog groter scherm van 6,7-inch.

Wil je meer en heb je het geld ervoor over, dan kun je dus ook kiezen voor de Pro-modellen.

iPhone 12 of liever een andere iPhone?
De iPhone 12 is naar verwachting vanaf oktober/november in Nederland verkrijgbaar via Apple, diverse providers en webwinkels. Aanvankelijk zal er voor sommige modellen nog een lange levertijd zijn. Wil je daar niet op wachten of heb je nu een nieuwe iPhone nodig, dan zou je ook kunnen kiezen voor de huidige iPhone 11. Deze is sinds september 2019 in Nederland verkrijgbaar in zes kleuren en met een opslagcapaciteit van 64GB, 128GB en 256GB.

iPhone 12 met sim only

Een iPhone 12 los toestel met sim only abonnement is een slimme optie voor mensen die zicht willen houden op hun maandlasten. Je hebt meer flexibiliteit en de prijzen liggen bij sim only vaak wat lager. Kies een sim only met een looptijd van 1, 12 of 24 maanden. Sommige zijn maandelijks opzegbaar, wat erg handig is als je maar korte tijd een abonnement nodig hebt om een periode te overbruggen. Wil je weten waar je de beste sim only-deals kunt vinden? Bekijk dan onze sim only prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!