iPhone 12 blauw

Refurbished iPhone 12: de meest duurzame keuze

Zoek je een refurbished iPhone 12, goedkoop maar toch in prima staat? Dan vind je op deze pagina alle info. De iPhone 12 is erg geliefd en is als refurbished toestel extra aantrekkelijk geprijsd. Lees hier waar je het beste een betrouwbare iPhone 12 refurbished kunt kopen.

iPhone 12 review Prijs los toestel (vanaf €300,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

iPhone 12 refurbished kopen

Een refurbished iPhone 12 is een toestel dat op alle belangrijke punten grondig is gecontroleerd. Je betaalt hiervoor een stuk minder dan de oorspronkelijke adviesprijs, maar krijgt wel dezelfde kwaliteit van materialen en dergelijke. Zoek jij een goed toestel en zoek je meer zekerheid dan je op Marktplaats krijgt? Dan is een refurbished iPhone echt iets voor jou.

Het is goed voor je portemonnee én voor het milieu, want alleen de onderdelen die versleten zijn hoeven te worden vervangen. Een refurbished iPhone 12 is bovendien op tientallen punten nagekeken, zodat je zekerheid hebt dat je toestel probleemloos werkt.


Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je ook kijken naar een losse iPhone 12 of een iPhone 12 met abonnement. Dit toestel is nog niet refurbished te krijgen.

Prijzen van een refurbished iPhone 12

Als je naar de oorspronkelijke toestelprijzen van de iPhone 12 kijkt, zul je merken dat je met refurbished behoorlijk wat kunt besparen! De laatst bekende adviesprijs van de 64GB iPhone 12 bij Apple was €809,- terwijl je nu voor rond de €350,- al behoorlijk wat keuze hebt. Hieronder laten we per opslagcapaciteit zien hoeveel je kwijt bent bij de verschillende winkels. De laagst genoemde prijzen hebben vrijwel altijd betrekking op refurbished modellen.

iPhone 12 paars

Refurbished iPhone 12 vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 12 is niet meer in het assortiment bij Apple, maar is nog wel als losse iPhone 12 bij diverse winkels verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit heel veel kleuren, waaronder een opvallende kleur paars. Dit toestel heeft smalle schermranden, Face ID, draadloos opladen en een uitstekende camera. En dat alles in een handzaam formaat. Voor een refurbished exemplaar ben je heel wat minder kwijt dan voor een nieuw exemplaar, terwijl je in feite hetzelfde toestel krijgt. Je bepaalt zelf hoeveel gebruikssporen voor jou acceptabel zijn: een toestel dat er als gloednieuw uit ziet of een exemplaar met een paar krasjes. Op zich hoeven die krasjes geen probleem te zijn: als je het toestel een tijdje gebruikt ontstaan er vanzelf een paar krasjes door eigen gebruik. Belangrijker is dat de accu en het scherm in topconditie zijn en bij voorkeur zijn vervangen door nieuwe onderdelen.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 12? De markt wordt overspoeld door aanbieders. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer.

Hieronder vind je enkele aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone 12 kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone 12 refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone-aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, bijvoorbeeld toestellen die in een zakelijke omgeving zijn gebruikt. Ook zijn de toestellen soms afkomstig uit retouren van fabrikanten en winkeliers. Deze toestellen kunnen niet meer als nieuw worden aangeboden, maar zijn nauwelijks gebruikt.

Om een iPhone 12 refurbished te maken wordt eerst de inhoud gewist, zodat er geen privégegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. Daarnaast wordt de nieuwste iOS-versie erop gezet. De behuizing wordt volledig schoongemaakt en gecontroleerd op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden langsgelopen. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is een batterij in goede conditie belangrijker dan een behuizing zonder krasjes. Je kunt immers altijd nog een hoesje plaatsen.

Conditie van refurbished iPhone 12

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen.

Zo’n beschadigde iPhone 12 kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone 12 voor kinderen, zodat ze zich niet druk hoeven te maken over krasjes. Anderen hebben een opgeknapte iPhone 12 nodig om iets te testen, bijvoorbeeld softwareontwikkelaars. Het toestel hoeft dan alleen maar goed te functioneren en hoeft er niet zo mooi uit te zien. Let op welke garantie op refurbished iPhones je krijgt, want dit kan per aanbieder verschillen (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone 12

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, ook als refurbished variant. In het geval van de iPhone 12 is het zo dat heel veel mensen dit model hebben gekocht. Het is bovendien al lang in het assortiment bij Apple, waardoor er redelijk veel in omloop zijn, ook tweedehands.

Dit zorgt ervoor dat er vrij veel aanbod is van refurbished iPhone 12 modellen. Ook zul je merken dat van sommige opslagcapaciteiten meer aanbod is. We raden aan om een model met 128GB opslag te kiezen, zodat je er langer plezier van hebt. Het scheelt vaak maar een paar tientjes in vergelijking met 64GB opslag. Bij refurbished iPhones is het prijsverschil tussen de verschillende opslagvarianten vaak relatief klein.

Prijs refurbished iPhone 12

Wat kost een refurbished iPhone 12 eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen op zo’n 50% tot 80% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen: de prijs ligt een stuk lager.

Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone 12 op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone 12 niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone 12 kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone 12 garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie.

Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Je kunt dus niet bij Apple aankloppen. Mocht je in het tweede jaar tegen problemen aanlopen, dan zul je bij de (web)winkel verhaal moeten halen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk.

Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone 12 kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2024
Device
iPhone 12