Elgato Eve Motion: een bewegingssensor met HomeKit-ondersteuning

Tijdens de IFA vorige week in Berlijn is een nieuw apparaatje van Elgato gespot. Het gaat om de Elgato Eve Motion, een bewegingssensor met HomeKit-ondersteuning.

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn is er een berg aan accessoires aangekondigd. Er is echter ook een nieuw apparaatje gespot dat niet officieel werd onthuld, maar wel interessant is voor HomeKit-gebruikers. Het gaat om de Elgato Eve Motion, een bewegingssensor die samenwerkt met je HomeKit-accessoires. Het accessoire werd gespot door de Duitse site Giga.de.

https://www.iculture.nl/reviews/elgato-eve-homekit-accessoires/

Elgato Eve Motion met bewegingssensoren

Het merk Elgato bood al vroegtijdig ondersteuning voor Apple’s HomeKit met de Elgato Eve-producten. Op dit moment zijn er vijf Elgato Eve-producten met HomeKit-ondersteuning verkrijgbaar: Eve Room, Eve Weather, Eve Energy, Eve Door & Window en Eve Thermo. Met al deze accessoires meet je de luchtvochtigheid, temperatuur, luchtdruk en nog veel meer. Wat nog ontbrak in het assortiment is een bewegingssensor, maar die komt er nu eindelijk aan. De Eve Motion is een bewegingssensor met een blikveld van 120 graden en is ook uitgerust met een temperatuurmeter.

Elgato Eve Motion.

De bewegingssensor kan andere HomeKit-accessoires of ingestelde scènes activeren op basis van je beweging. Het apparaatje lijkt qua uiterlijk erg op de Eve Room en Eve Weather en is net als laatstgenoemde spatwaterdicht, zodat hij ook buitenshuis werkt. Hij wordt aangestuurd via Bluetooth en werkt op twee AA-batterijen, met een batterijduur van een jaar. De Eve Motion zou nog dit jaar op de markt moeten komen voor ongeveer €50.

Elgato is niet het enige bedrijf dat tijdens de IFA een bewegingssensor aangekondigd heeft. Ook Philips heeft voor haar Hue-lampen een soortgelijke bewegingssensor onthuld, al is deze alleen bedoeld voor je Philips Hue-lampen. Deze komt in oktober beschikbaar voor ongeveer €40.

Bekijk ook

Philips kondigt bewegingssensor voor Hue-lampen officieel aan [update]

Philips heeft de Motion Sensor officieel aangekondigd. Met deze uitbreiding van Philips Hue kun je beweging en lichtsterkte detecteren, zodat de lampen automatisch aan gaan.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.