Airmail voor iOS heeft slimmere notificaties, versturen ongedaan maken en meer

Airmail voor iOS heeft een fijne update gekregen. De nieuwste versie heeft slimmere notificaties en kan ook meldingen sturen op basis van je locatie. Verder is er integratie met iCloud, heeft de Apple Watch-app een complicatie en kun je verzenders blokkeren.

De extreem flexibele mail-app Airmail (link) heeft een update gekregen, waardoor de app nog makkelijker in gebruik wordt. Vooral op het gebied van notificaties zijn er sprongen gemaakt. Zo kun je notificaties krijgen op basis van je locatie of de Niet storen-stand inschakelen per account. Ook is er een nieuwe complicatie voor de Apple Watch-versie en is er integratie met iCloud.

Airmail voor iPhone en iPad.

Notificatie-verbeteringen in Airmail

De meest handige toevoeging vind je op het gebied van notificaties. De Niet storen-stand kun je nu ook per account instellen. Handig als je bijvoorbeeld een weekend weg bent en niet gestoord wil worden door je werkmail. Je kunt ook alleen notificaties krijgen op basis van je locatie. De app moet hiervoor wel constant je locatie ophalen, wat een negatieve invloed kan hebben op je batterijduur. Dankzij deze instelling kun je bijvoorbeeld alleen notificaties krijgen als je op een specifieke locatie bent. Ook worden notificaties nu gesynchroniseerd.

Een andere handige functie in versie 1.2 van Airmail voor de iPhone, iPad en Apple Watch, is de mogelijkheid om een verstuurde mail ongedaan te maken. Via een instelling geeft de app je vijf of tien seconden bedenktijd, waardoor je de mail na versturen weer terug kunt trekken. Ook is er integratie met iCloud Drive, zodat je bijlagen in iCloud op kunt slaan. Gebruikers van Ulysses en Day One kunnen Airmail nu ook in combinatie met deze diensten gebruiken.

De nieuwe Apple Watch-complicatie stuurt je rechtstreeks naar de Airmail-app vanaf bepaalde wijzerplaten en de schermvullende preview op de iPad laat je de hele mail zien. Tot slot kun je verzenders stilhouden of blokkeren. Bij laatstgenoemde wordt een inkomende mail meteen verplaatst naar het archief.

Airmail is beschikbaar voor zowel iOS als Mac. Op de Mac waren enkele van deze functies al beschikbaar in Airmail 3, de nieuwste versie. In onze review waren wij al erg te spreken over de nieuwe Airmail voor de Mac, terwijl eerder al de iOS-versie goed in de smaak viel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2016, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen airmail, e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.