Reacties voor: Elgato Eve Motion: een bewegingssensor met HomeKit-ondersteuning

Tijdens de IFA vorige week in Berlijn is een nieuw apparaatje van Elgato gespot. Het gaat om de Elgato Eve Motion, een bewegingssensor met HomeKit-ondersteuning.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Jammer dat bluetooth van ze. Dat moet je er de Apple TV nabij hebben staan als hub. Ik heb Elgato eve stopcontact gekocht om te proberen. Ook alleen bluetooth verbinding. Langzaam en niet altijd betrouwbaar.

    De Hue sensor zal wel via het eigen netwerk lopen waarvoor je dan daar een aparte hub/bridge voor moet hebben. Maar als je dat al hebt zal het met IFTTT wel mogelijk zijn ook om meer dan alleen licht te bedienen.

    Elgato eve vind ik wel betaalbaarder. (ook al is bij deze de sensor duurder) Tis een kleine extra functie die temperatuur, maar kan je toch weer een creatief recept voor bij bedenken misschien.

  2. Als ik de post hierboven lees word ik toch wel wat oud.

    En een rede voor een bewegingsmelder?
    Is een camera met bewegingsdetectie niet handiger dan? Anders vraag je je toch af wat er dan beweegt?

  3. Wanneer ik lees dat een product via Bluetooth werkt, vraag ik mij af of dit ook werkt in een huis met meerdere verdiepingen met betonnen tussenvloeren. Iemand toevallig ervaring hiermee?

  4. Beweginssensor is handig om iets aan te laten staan, aan te zetten. Maar dom wordt het als er niet ook een aanwezigheidssensor ingebouwd wordt. Dan hoef je minder vaak op te staan. Een gemis bij alle ‘bewegingsmelders’, ook Philips.

  5. @Maikel: nee daarvoor werkt Bluetooth echo te slecht.

  6. @Maikel. Daarvoor moet je eigenlijk meerdere AppleTV’s (een 4. Met de 3 heb ik erg slechte ervaringen. Heb dat nooit aan de praat kunnen krijgen. Met de 4 werkt alles meteen prima) neerzetten. Per verdieping dan minimaal 1. Die werken dan als een soort range-extender. Overigens las ik in het commentaar op de Onemorething website dat Elgato ook zit te werken aan bluetooth range-extenders. Dat zou op zich wel erg handig zijn want ik heb zelf toch wel moeite om van de ene kant van m’n huis de apparaten aan de andere kant aan of uit te kunnen zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.