Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple One: diensten en logo.

Apple One FAQ: is het iets voor jou? Antwoorden op veelgestelde vragen

Apple One is de dienstenbundel van Apple, waarmee je geld kunt besparen. Antwoord op al je veelgestelde vragen vind je in deze Apple One FAQ!

Apple One FAQ

In deze FAQ proberen we zoveel mogelijk vragen over Apple One te beantwoorden. Zoek je algemene informatie over Apple One, zoals de verschillende bundels en de kosten daarvan, dan kun je daarvoor ook terecht in onze eerder verschenen uitleg over Apple One.

 1. Hoe kan ik me aanmelden voor Apple One?
 2. Hoeveel kan ik besparen met Apple One?
 3. Wat gebeurt er met lopende abonnementen, moet ik zelf opzeggen?
 4. Wat gebeurt er met bestaande iCloud-opslag?
 5. Krijg ik ook toegang tot iCloud+?
 6. Krijg ik korting als ik bepaalde diensten niet gebruik?
 7. Voor wie is Apple One interessant?
 8. Heeft Apple One een gratis proefperiode?
 9. Hoe kan ik Apple One opzeggen?
 10. Wordt Apple One automatisch verlengd?
 11. Wat als ik meer iCloud-opslag nodig heb?
 12. Wat als ik de 2TB iCloud-bundel nodig heb voor HomeKit Secure Video?
 13. Breekt Apple mijn proefabonnement af als ik Apple One neem?
 14. Moet ik nu meteen Apple One afsluiten of kan ik beter nog even wachten?
 15. Op welke apparaten werkt Apple One?
 16. Hoe voorkom je dat je een maand dubbel betaalt?
 17. Ik heb nu 200GB iCloud, als ik overstap naar Apple One Individueel word ik dan gedowngrade naar 50GB?
 18. Kan ik bij een individueel Apple One-abonnement nog steeds Apple Arcade en Apple TV+ delen met meerdere mensen?
 19. Wat kost Apple One en welke bundels zijn er?
 20. Is er ook een goedkoper Apple One jaarabonnement of is er studentenkorting?
 21. Hoe kan ik Apple One goedkoper afsluiten?
 22. Hoe kan ik voor Apple One betalen?
 23. Werkt Apple One met meerdere Apple ID’s?

#1 Hoe kan ik me aanmelden voor Apple One?

Apple One is sinds vrijdag 30 oktober 2020 beschikbaar in Nederland en België. Aanmelden doe je rechtstreeks via je iPhone, iPad of Mac. In onze tip lees stap voor stap hoe je je kan aanmelden voor Apple One.

#2 Hoeveel kan ik besparen met Apple One?
Je kunt bij een individueel abonnement 6 euro per maand besparen door deze alles-in-een bundel af te sluiten. Bij een gezinsbundel kun je 8 euro per maand besparen. Die besparing geldt natuurlijk alleen als je de diensten die in de bundel zitten ook daadwerkelijk nodig hebt. Lees ook ons artikel: hoeveel geld kan ik besparen met Apple One?

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-one-geld-besparen/

#3 Wat gebeurt er met lopende abonnementen?
Stel dat je nog een Apple Arcade-abonnement hebt lopen tot juni 2022 en je hebt Apple Music ook voor een jaar vooruit betaald. Gelukkig hoef je niet dubbel te betalen als je voor de einddatum van de diensten overstapt op Apple One. In dit geval worden de lopende abonnementen stopgezet en krijg je naar rato geld terug voor het niet-gebruikte gedeelte. Zo kun je op ieder moment met Apple One beginnen, zonder dat er overlap is. Dit hoef je niet zelf op te zeggen, want Apple regelt het allemaal automatisch. Ook als gezinsleden al een abonnement hebben lopen, stopt dit vanzelf.

#4 Wat gebeurt er met bestaande iCloud-opslag?
Bij Apple Arcade, Music en TV+ zullen de abonnementen automatisch worden opgezegd (zie vraag #3). Bij iCloud-abonnementen loopt dit anders, omdat je bovenop je opslag van Apple One ook extra opslag kan bijkopen.

Heb je al iCloud-opslag? Dan gebeurt het volgende:

 • Als je huidige opslag kleiner is dan die van Apple One: je huidige iCloud-opslag zal worden opgezegd en je krijgt naar rato terugbetaald. Je totale iCloud-opslag wordt dan 50GB (individueel) of 200GB (gezin).
 • Als je huidige opslag gelijk is aan die van Apple One: tijdens de proefperiode zijn beide bundels actief, dus 50+50GB voor individueel en 200+200GB voor gezinnen. Zodra de proefperiode voorbij is zal je huidige opslag worden opgezegd.
 • Als je huidige opslag groter is dan die van Apple One: beide opslagbundels blijven actief. Je kunt eventueel downgraden naar een kleinere opslagbundel of deze opzeggen.

Heb je al iCloud-opslag via Apple One, dan kun je daar nog een extra opslagbundel van 50GB, 200GB of 2TB bij aanschaffen. Deze komt bovenop de opslag van Apple One, dus kies je voor de Apple One gezinsbundel en neem je er 2TB extra bij, dan heb je in totaal 2,2TB opslag (200GB via Apple One en 2TB via losse iCloud-opslagupgrade). Uiteraard is de totale opslag dan beschikbaar voor je gezin.

In landen waar de grootste Apple One Premier-bundel beschikbaar is kun je tot wel 4TB opslag krijgen, door het meest uitgebreide plan te nemen, plus nog eens 2TB extra opslag.

Apple rekent voor deze extra bundels de gebruikelijke iCloud+-prijzen.

#5 Krijg ik ook toegang tot iCloud+?
Als je je abonneert op Apple One, krijg je niet alleen de meegeleverde hoeveelheid iCloud-opslag, maar ook alle functies van iCloud+. Denk bijvoorbeeld aan iCloud Private Relay, maar ook de Verberg mijn e-mailadres-functie. Dit geldt ook voor gezinsleden, zelfs als je het individuele Apple One-abonnement neemt. Dat komt omdat alle iCloud+ bundels te delen zijn met het gezin, ongeacht welke hoeveelheid je kiest.

Bekijk ook

iCloud+: deze extra functies krijg je bij een betaald iCloud-lidmaatschap

iCloud+ is Apple's betaalde clouddienst, waar extra functies beschikbaar zijn op onder andere het gebied van privacy. We leggen je uit wat iCloud+ is, hoe je er gebruik van maakt en wat de prijs van iCloud+ is.

#6 Krijg ik extra korting als ik bepaalde diensten niet gebruik?
Nee, het is alles of niets. Apple biedt twee bundels aan die alle in Nederland beschikbare betaaldiensten omvatten: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud. De bundel is niet modulair opgebouwd. Dus heb je geen Apple Arcade nodig, dan kun je dat niet uitschakelen in ruil voor extra korting.

#7 Voor wie is Apple One interessant?

Apple One is vooral interessant voor mensen die alles via Apple willen doen en daar verder geen omkijken naar willen hebben. Heb je al Spotify en Dropbox en ben je daar tevreden over, dan past Apple One minder goed bij je.

Apple One: diensten en logo.

#8 Heeft Apple One een gratis proefperiode?

De eerste maand van je Apple One-abonnement krijg je gratis toegang tot de diensten die je nog niet eerder hebt gebruikt. Heb je al eerder een proefperiode van Apple Music gehad, dan krijg je bij Apple One dus niet opnieuw een proefperiode voor deze dienst. Voor andere diensten die je nog niet eerder geprobeerd hebt, geldt dat wel.

#9 Hoe kan ik Apple One opzeggen?

Je kunt bij Apple One elke maand opzeggen. Het abonnement stopt dan op de eerstvolgende datum van verlenging. Dus gaat de nieuwe bundel altijd op de 1e van de maand in en zeg op de de 13e op, dan kun je nog tot eind van de maand kijken en luisteren.

#10 Wordt Apple One automatisch verlengd?

Ja, je abonnement op Apple One loopt automatisch door totdat je het opzegt. Dit is elke maand mogelijk.

#11 Wat als ik meer iCloud-opslag nodig heb?

Apple zegt hierover:

Je kunt los extra iCloud-opslag­ruimte aanschaffen als aanvulling op de ruimte die je Apple One-abonnement je biedt.

Bij een gezinsbundel op Apple One krijg je 200GB iCloud-opslag. Heb je meer nodig, dan kun je er nog een extra bundel bovenop stapelen, waarvoor je de normale prijs betaalt: dus €0,99 per maand voor 50GB, etc. Je kan zo dus 100GB (50GB + 50GB), 250GB (200GB + 50GB), 400GB (200GB + 200GB) of 2,2TBGB (200GB + 2TB) iCloud-opslag krijgen. De maximale totale hoeveelheid iCloud-opslag binnen het gezinsabonnement is dan dus 2,2TB. Voorheen was het maximum 2TB.

In de VS en een aantal andere landen is het maximum zelfs 4TB, omdat in die landen ook de duurste variant van Apple One beschikbaar is. Daarin zit ook meteen 2TB iCloud-opslag. In Nederland en België is dit dus niet mogelijk.

Bekijk ook

Zo kun je iCloud-opslag uitbreiden, vergroten en upgraden (en dit zijn de prijzen)

Is je iCloud-opslag volgeraakt en wil je deze uitbreiden of blijkt juist dat je veel te veel opslag hebt? In deze tip leggen we uit hoe je je iCloud opslagruimte kunt vergroten en verkleinen.

#12 Wat als ik de 2TB iCloud-bundel nodig heb voor HomeKit Secure Video?

Als je meer dan vijf camera’s in huis hebt die met HomeKit Secure Video werken, heb je een 2TB iCloud-opslagbundel nodig om de beelden te kunnen opslaan. Dit is niet inbegrepen in Apple One, want daar kun je maximaal 200GB iCloud-opslag krijgen bij het gezinsabonnement.

In dat geval moet je dus apart de 2TB iCloud-bundel van €9,99 per maand blijven betalen. Dit geldt ook als je tot vijf camera’s wil gebruiken en kiest voor het individuele abonnement van Apple One (waar maar één camera inbegrepen is). Je moet dan apart je iCloud-opslag verhogen. Zie ook het vorige punt.

Met 50GB (Apple One individueel) kun je van 1 camera met HomeKit Secure Video de beelden opslaan. Met 200GB (Apple One gezinsbundel) kun je van 5 camera’s beelden in iCloud bewaren. Voor een onbeperkt aantal camera’s, heb je het eerder genoemde 2TB iCloud-opslag nodig.

Je hebt dan dus 2TB + 200GB opslag voor het hele gezin tot je beschikking. Voor sommige mensen zal dat te veel zijn. Heb je bepaalde diensten zoals Apple Arcade helemaal niet nodig, dan kun je beter geen lid van Apple One worden.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

#13 Stopt mijn huidige proefabonnement op één van de diensten als ik Apple One neem?

Je resterende proefperiode voor één van de diensten vervalt als je overstapt op Apple One. Heb je bijvoorbeeld een proefperiode op Apple Music en kies je halverwege je proefperiode voor Apple One, dan moet je meteen betalen. Dit is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie. Dat geldt ook voor andere diensten als Apple TV+.

Je kunt het beste zelf even uitrekenen of het wel zin heeft om al Apple One af te sluiten, of dat het beter is te wachten tot al je proefabonnementen verlopen zijn. Tot die periode gebruik je de individuele diensten naar behoefte en betaal je eventueel los voor de diensten die je erbij wilt hebben.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die vaak meerdere maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

#14 Moet ik nu meteen Apple One afsluiten of kan ik beter nog even wachten?

Als je bijvoorbeeld pas net in het Apple-ecosysteem gedoken hebt of net je eerste iPhone hebt, ben je misschien aan het verkennen wat qua diensten je opties zijn. Bij nieuwe producten en diensten van Apple zijn sommige mensen geneigd om het meteen te kopen, omdat het immers het nieuwste is en omdat Apple’s marketing erg verleidelijk is. Als je nu niet meteen afsluit, loop je (voor je gevoel) achter.

Bij Apple One is dat niet het geval, omdat het immers helemaal niets nieuws brengt. Het is simpelweg een bundeling van al bestaande diensten. Dus je mist helemaal niets als je nog even wacht.

We raden mensen aan die nu al alle betaalde diensten van Apple gebruiken, om over te stappen omdat je meteen bespaart. Heb je nog gratis proefabonnementen lopen of heb je lang niet alles nodig, dan raden we aan om nog even rustig erover na te denken. Je kan ook altijd eerst de proefperiodes gebruiken waar je nog recht op hebt.

Heb je toch per ongeluk in opgewonden stemming Apple One afgesloten, dan is er ook geen man overboord. Je kunt het abonnement meteen weer opzeggen en bent er na een maand weer vanaf. Je krijgt dan echter niet meer je oude proefperiodes terug van bijvoorbeeld Apple TV+.

#15 Op welke apparaten werkt Apple One?

Je kunt de diensten van Apple One gebruiken op bijna alle apparaten, zoals iPhone, iPad en Mac. Apple Music en Apple TV+ kun je ook gebruiken op smarttv’s en op allerlei apparaten met internetbrowser (dus ook Windows en Linux). Apple Music is bovendien beschikbaar op Android-toestellen. Soms vind je Apple Music en Apple TV+ ook op (streaming) devices van andere fabrikanten.

#16 Hoe voorkom je dat je een maand dubbel betaalt?
Stel je hebt al verschillende diensten, is het dan mogelijk die over te zetten naar One, zonder dat je een maand dubbel betaalt? Apple regelt alles automatisch voor je. Je huidige abonnementen worden stopgezet en je krijgt een deel van je geld terug waar je al voor betaald hebt, maar dus niet meer apart op geabonneerd bent. Hier merk je in het gebruik niks van, want je kan de diensten gewoon blijven gebruiken. Je kan ook de lopende abonnementen uitzitten en dan pas naar Apple One overstappen. Maar je moet dan zelf in de gaten houden wanneer je diensten stoppen. Mogelijk stoppen niet alle diensten waar je op geabonneerd bent tegelijkertijd, dus er is nooit ‘het beste moment’ om over te stappen.

Apple One diensten in Nederland en België.

#17 Ik heb nu 200GB iCloud, als ik overstap naar Apple One Individueel word ik dan gedowngrade naar 50GB?
Nee. Je 200GB iCloud-opslag blijft behouden, maar daar komt wel de 50GB opslag bovenop. Dat betekent dat je dus in dit geval 250GB iCloud-opslag tot je beschikking hebt. Voor de 200GB opslag moet je nog los maandelijks betalen.

Je krijgt in dat geval 50GB vanuit je Apple One-bundel en nog eens 200GB via je normale iCloud-abonnement. Dus in totaal 250GB. Als meerdere gezinsleden van Apple One gebruikmaken, kan niet iedereen extra iCloud-opslag bijkopen voor algemeen gezinsgebruik. Alleen degene die Apple One aangeschaft heeft, kan extra iCloud-opslag bijkopen voor gebruik van het hele gezin. Probeert iemand anders binnen het gezien dat te doen, dan schrijft diegene zich uit voor gezinsopslag en koopt diegene alleen iCloud-opslag voor zichzelf.

#18 Kan ik bij een individueel Apple One-abonnement nog steeds Apple Arcade en Apple TV+ delen met meerdere mensen?
Apple Arcade en Apple TV+ kun je standaard delen met meerdere mensen in het gezin. Nu vraag je je misschien af of dat ook het geval is bij de individuele Apple One-bundels. Het antwoord daarop is ja. Apple bevestigt dit op de website: “Apple TV+ en Apple Arcade kun je altijd delen met je gezin, ook met het individuele abonnement op Apple One.” Overigens geldt dit sinds najaar 2021 ook voor de 50GB iCloud-opslag als onderdeel van iCloud+, dat inbegrepen is in het individuele Apple One-lidmaatschap.

Bij de gezinsbundel van Apple One kun je álle diensten delen met vijf gezinsleden, dus ook de Apple Music. Heb je dus gezinsgenoten die af ten toe een spelletje willen spelen, een tv-serie willen kijken en 50GB iCloud-opslag willen delen, maar geen behoefte hebben aan Apple Music (bijvoorbeeld omdat ze al Spotify hebben), dan heb je dus genoeg aan het individuele bundel.

#19 Wat kost Apple One en welke bundels zijn er?

Hieronder zie je in een tabel alle opties van Apple One. Je vindt deze info ook terug in onze algemene uitleg over Apple One.

Individueel Gezin (delen met 5 gezinsleden) Premier (niet in NL/BE)
Apple Music
Apple Arcade ✅ (ook te delen met gezin)
Apple TV+ ✅ (ook te delen met gezin)
iCloud-opslag ✅ 50GB (ook te delen met gezin) ✅ 200GB ✅ 2TB
Apple News+
Apple Fitness+
Prijs €14,95 per maand €19,95 per maand $29,95 per maand

Apple One diensten

#20 Is er ook een goedkoper Apple One jaarabonnement of is er studentenkorting?

Het is momenteel nog niet mogelijk om een langlopend jaarabonnement af te sluiten voor Apple One. Je kan alleen per maand betalen en opzeggen. Verder is er nog niets bekendgemaakt over studentenkorting, al kunnen we ons voorstellen dat Apple deze doelgroep graag langdurig aan zich wil binden. Bij Apple Music is studentenkorting wel beschikbaar en mogelijk ben je op die manier goedkoper uit met de losse diensten.

#21 Hoe kan ik Apple One goedkoper afsluiten?

Of Apple One echt goedkoper is, is afhankelijk van je behoeften en persoonlijke situatie. Wel zijn er een paar algemene tips:

 • Door iTunes-kaarten met 10% of 15% aan te schaffen kun je de normale maand- en jaarkosten op je Apple-diensten verlagen. Maar dit is bij Apple One ook mogelijk door af te rekenen met iTunes-tegoed.
 • Mogelijk kun je gratis meedoen in een bestaand gezinsabonnement van je ouders, broer of zus. Heb je alleen behoefte aan Apple Arcade of Apple TV+, dan kun je ook gratis meeliften op een individueel abonnement van iemand anders.
 • Er zijn allerlei manieren om Apple Music goedkoper af te sluiten: door een jaarabonnement te nemen betaal je €8,25 per maand in plaats van €9,99. En als je studentenkorting hebt, kost het nog maar €4,95 per maand.

Bekijk ook

Apple Gift Card-aanbiedingen: hier vind je de beste deals

Hier vind je onze actuele lijst met Apple Gift Card- en iTunes-aanbiedingen. Door een Apple-tegoedbon met korting of extra's te kopen, krijg je meer voor je aankopen uit de Apple Store, App Store en in iTunes.

#22 Hoe kan ik voor Apple One betalen?
Apple One maakt gebruik van je ingestelde betaalmethode van je Apple ID. Dat kan dus een gekoppelde creditcard zijn, maar ook het saldo wat op je Apple ID staat of via Carrier Billing (dus achteraf per maand betalen via je telefoonrekening). Je Apple ID-saldo kan je verhogen met iDEAL, maar ook met iTunes-kaarten. In ons wekelijkse artikel met iTunes-aanbiedingen vind je winkels waar je met korting iTunes- en App Store-kaarten kunt kopen, zodat je nog extra kunt besparen op Apple One.

#23 Werkt Apple One met meerdere Apple ID’s?
Sommige mensen gebruiken meerdere Apple ID’s en dat leek aanvankelijk een probleem te geven, als je ze wilt combineren in één bundel. Zo zijn er heel wat mensen die verschillende Apple ID’s voor Apple Music en iCloud gebruiken. Dit komt omdat je iTunes Store-account en je inlog voor Apple’s online diensten (MobileMe, nu iCloud) aanvankelijk los van elkaar stonden. Ook de mailadressen zijn in de loop van de tijd veranderd: van mailadres@mac.com tot het huidige mailadres@icloud.com. Maar Apple lijkt hieraan gedacht te hebben.

Apple-veteraan Chris Espinosa heeft bevestigd dat het inderdaad werkt. Espinosa was Apple-medewerker #8 en heeft bij Apple gewerkt aan het originele Mac OS tot en met het huidige systeem voor gezinsdeling in iOS. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je een apart account hebt voor media en voor je Apple ID.

Apple One supportdocumenten van Apple

Apple heeft ook diverse supportdocumenten over Apple One uitgebracht:

Lees ook onze complete uitleg van Apple One, met meer informatie over de bundeling van diensten.

Bekijk ook

Apple One: de alles-in-1 bundel voor Apple's betaaldiensten

Apple One is een allesomvattende bundel waarin meerdere betaalde diensten van Apple met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld op diensten die je toch al gebruikte.

Heb je na het lezen van deze Apple One FAQ nog meer vragen die onbeantwoord zijn gebleven? Geef je vraag door via de rapportagelink onderaan dit artikel of kijk in ons nieuwsartikel over geld besparen met Apple One.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-one-geld-besparen/

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 30 oktober: Bijgewerkt met meer uitleg en achtergrond.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2022
Onderwerp