Apple TV Plus details

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Vanaf 1 juli nog maar 3 maanden gratis

Apple laat je bij aankoop van een Apple-product gratis naar Apple TV+ kijken. Hoe zit het nu precies en hoe kun je je aanmelden? In deze tip lees je hoe je gratis Apple TV+ kijkt gedurende één jaar.

Apple heeft een eigen video-on-demand streamingdienst, genaamd Apple TV+. Voor €4,99 per maand kun je met het hele gezin kijken naar tientallen Apple Originals. Je kunt ook gratis kijken, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder leggen we uit hoe je gratis naar Apple TV Plus kijkt. Je hoeft geen kassabon op te sturen of enquetes in te vullen, het gaat automatisch als het juiste product hebt en deze recent hebt geactiveerd. Anno zomer 2021 krijg je drie maanden of één jaar gratis Apple TV+, afhankelijk van wanneer je het product gekocht en geactiveerd hebt. Je leest er hier alles over.

Hoe lang kan ik gratis Apple TV+ kijken?

De periode waarvoor je gratis naar Apple TV+ kan kijken, verschilt per activeringsdatum. Activeer je een nieuw product voor of op 30 juni 2021, dan krijg je één (1) jaar gratis Apple TV+. Gebruikers die bij de start van de dienst in november 2019 een nieuw product geregistreerd hebben, kunnen gratis kijken tot en met 30 juni 2021.

Registreer je een nieuw product op of na 1 juli 2021, dan krijg je drie (3) maanden gratis Apple TV+. Hou er rekening mee dat de gratis proefperiode van één jaar of drie maanden maximaal één keer per gezin geactiveerd kan worden.

Heb je geen nieuw product geactiveerd, dan kan je zeven dagen gratis naar Apple’s videodienst kijken (mits je niet al eerder geabonneerd was).

Bij deze producten krijg je Apple TV+ gratis

Apple laat je gratis Apple TV+ kijken als je een recent product aanschaft. Het gaat hier om alle producten waarop je Apple TV+ kunt bekijken, namelijk:

 • iPhone
 • iPad
 • iPod touch
 • Apple TV
 • Mac

Het hoeft niet het allernieuwste model te zijn; het mag ook een voorlaatste versie van de Apple TV of een iPhone 7 zijn. De Apple Watch staat niet in het rijtje, omdat je daarop geen Apple TV+ kunt kijken.

Je kunt ook Apple TV+ kijken via tv.apple.com op het web, op bepaalde smart-tv’s van Samsung, LG en Sony. Ook Amazon Fire TV, Roku en VIZIO worden ondersteund, maar zijn niet in Nederland verkrijgbaar.

Lees hier de algemene voorwaarden van deze actie.

Hou er rekening mee dat het gratis kijken niet gecombineerd kan worden met Apple One.

Wanneer moet ik het product aanschaffen/activeren?
Het maakt niet uit wanneer je het product hebt aangeschaft, maar je moet het het ieder geval na 10 september 2019 geactiveerd hebben. Na activering van het apparaat heb je nog 90 dagen de tijd om je gratis Apple TV+ te claimen. Bij activering voor 1 juli krijg je dus één jaar gratis. Activeer je op of na 1 juli, dan krijg je 3 maanden gratis.

Stond je toch al op het punt om een nieuwe Apple TV te kopen en wil je dan ook graag Apple TV+ erbij, dan kan dat want je krijgt de tv-dienst er gratis bij en bespaart.

Hoe weet Apple wanneer ik mijn product heb geactiveerd?
De werkwijze bij Apple TV+ lijkt wel een beetje op wat eerder met gratis toegang tot iWork gebeurde: je kon op een gegeven moment deze software gratis downloaden als je een geschikt product had gekocht. Apple kan zien of jij op een bepaalde datum een product in gebruik hebt genomen. Je kunt dit zelf ook achterhalen. Dit werkt het gemakkelijkst door te kijken hoe lang de garantie op je iPhone nog duurt:

 1. Zoek het serienummer van je iPhone op.
 2. Ga naar de dekkingspagina van Apple (via deze link).
 3. Log in met je Apple ID en vul je serienummer in.
 4. Onder het kopje Dekking van reparaties en service zie je wanneer de 1-jarige garantie afloopt.

Activeringsdatum Apple producten

Moet ik mijn producten bij Apple kopen?
Het is niet nodig om de genoemde producten bij Apple te kopen. Je kunt ook bij MediaMarkt, Coolblue of een andere winkel iets aanschaffen. Voor Apple is het alleen van belang dat jij het juiste product hebt en deze helemaal nieuw geactiveerd wordt.

Wanneer gaat het aanbod in?
Apple TV+ is gestart op 1 november 2019. Vanaf dat moment kon je je aanmelden voor het gratis aanbod. Voor apparaten die tussen 10 september en 1 november 2019 geactiveerd zijn, gold dat je drie maanden de tijd hebt om het gratis kijken te activeren. Dat betekent dus dat je tot en met 31 januari 2020 de tijd had om de aanbieding te claimen. Het is verstandig om het startmoment slim te kiezen, dus niet op het moment dat je het veel te druk hebt om te kijken.

Heb je een nieuw apparaat ná 1 november 2019 geactiveerd? Dan is het zo dat je na activering van je apparaat 90 dagen de tijd hebt om van het aanbod gebruik te maken. Stel je koopt en activeert op 16 juni 2021 een nieuwe iPhone, dan heb je tot 16 september 2021 om je gratis jaar Apple TV+ te claimen.

Kan ik het aanbod stapelen?
Stel, je hebt recent een iPhone en iPad gekocht en er komt binnenkort ook nog een nieuwe MacBook binnen. Kan je dan 3 jaar lang gratis naar Apple TV+ kijken? Helaas is dat niet het geval. Het aanbod geld maar eenmalig. Het aanbod geldt ook maar één maal per gezin als gezinsdeling ingeschakeld is. Dat betekent dat niet elk gezinslid een keer een jaar gratis kan claimen voor het hele gezin, waardoor je in theorie zes jaar gratis kan kijken.

Het is ook niet mogelijk om meermaals gebruik te maken van het aanbod. Je krijgt maar één keer een jaar of drie maanden Apple TV+. Koop je elk jaar een nieuwe iPhone, dan betekent het niet dat je ook elk jaar weer gratis Apple TV+ krijgt.

Wat moet ik nú doen om Apple TV+ gratis te kijken?
Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je jaar gratis claimen via deze stappen:

 1. Open de Apple TV-app op een apparaat dat ingesteld is met de Apple ID dat je ook gebruikt hebt om een nieuw apparaat mee te activeren.
 2. Ga naar het Nu kijken-tabblad.
 3. Het aanbod voor het gratis jaar verschijnt automatisch in beeld.
 4. Volg de stappen en start met kijken.

Zorg er wel voor dat je een geldige betaalmethode voor je Apple ID geactiveerd hebt. Dat kan een creditcard of een PayPal-account zijn. Heb je dit niet, zorg dan voor voldoende tegoed op je Apple ID. Je kan in een paar stappen geld aan je Apple ID toevoegen en je saldo verhogen.

Zie je het aanbod niet direct verschijnen en weet je zeker dat je recht hebt op gratis kijken? Volg dan deze stappen:

 1. Ga op je computer naar https://tv.apple.com/nl.
 2. Log rechtsboven in met je Apple ID. Dit moet dezelfde Apple ID zijn als waar je je nieuwe toestel mee geactiveerd hebt.
 3. Na het inloggen verschijnt een melding dat je Apple TV+ 1 jaar gratis kan proberen. Klik op Geniet 1 jaar gratis.

Apple TV+ gratis 1 jaar.

 1. In beeld verschijnt een venster waarin kort de voorwaarden staan en de ingangsdatum van het betaalde abonnement. Activeer je Apple TV+ vandaag, dan is de startdatum voor de eerste betaling exact een jaar later. Klik op Bevestig.

Apple TV+ gratis jaar starten.

 1. Je krijgt het welkomstscherm. Klik op Ga door.

Als alles goed gegaan is, kun je nu alle content van Apple TV+ helemaal gratis kijken gedurende 1 jaar of 3 maanden. Je kan dit controleren door in de App Store op je iPhone te gaan naar je profielafbeelding rechtsboven en te tikken op Abonnementen. Daar staat Apple TV+ vermeld als actief abonnement.

Apple TV Plus annuleren op iPhone.

Gratis Apple TV+ kijken met het hele gezin

Als je gebruikmaakt van Delen met Gezin, kan iedereen binnen dit gezin gratis kijken via zijn of haar account, zolang één iemand binnen het gezin het gratis lidmaatschap activeert. Dit aanbod geldt eenmalig per gezin, dus het is niet zo dat een jaar later iemand anders binnen het gezin bij een nieuw toestel opnieuw het aanbod kan claimen.

Apple TV Plus gezinsdeling.

Zodra iemand binnen het gezin het jaarabonnement activeert, doen andere gezinsleden automatisch mee. Om te controleren of alles goed ingesteld staat, ga je naar Instellingen > je naam > Delen met gezin > Apple TV+. Check hier of de optie aan staat.

Apple TV+ inbegrepen bij Apple Music voor studenten
Apple biedt studenten die een Apple Music studentenabonnement hebben ook gratis Apple TV+. Apple Music voor studenten kost €4,99 per maand en geldt alleen als je studeert op een aangesloten universiteit die samenwerkt met UNiDAYS. Om te profiteren van gratis Apple TV+ voor studenten, hoef je in principe niets te doen. Het enige wat nodig is, is Apple Music voor studenten afsluiten. Zolang je hiervoor betaalt, kun je ook gratis Apple TV+ kijken.

Wat kan ik nu al kijken?
Momenteel valt er al behoorlijk wat te zien op Apple TV+. Bekende succesvolle series zijn Ted Lasso, The Morning Show, Servant, Central Park en Home Before Dark. Er zijn ook documentaires, films (zoals Greyhound met Tom Hanks) en kinderprogramma’s (zoals Snoopy en De Freggels).

Van meerdere series zijn inmiddels meerdere seizoenen te zien of worden binnenkort verwacht. Check ook ons overzicht op onze pagina over Apple TV+.

Annuleren na één jaar
Hou er rekening mee dat na één jaar of drie maanden automatisch €4,99 per maand in rekening wordt gebracht als je niet opzegt. Weet je nu al dat je na je gratis periode niet wil betalen, stel dan een herinnering in voor voor het moment dat je proefperiode afloopt, zodat je net voordat je moet betalen kunt annuleren. Maar let op: annuleer je proefabonnement niet nu meteen al. Als je nu alvast opzegt, wordt je gratis proefperiode direct stopgezet en kan je niet meer verder kijken. Je gratis Apple TV+ vervalt onmiddellijk en ook gezinsleden kunnen niet meer kijken. Het is dan niet meer mogelijk om opnieuw je proefperiode te activeren.

Lees alles over het opzeggen van Apple TV Plus in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!