Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple TV+ feature

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Vaak meerdere maanden gratis
Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die vaak meerdere maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

Apple heeft een eigen on demand streamingdienst, genaamd Apple TV+. Voor €6,99 per maand kun je met het hele gezin kijken naar vele Apple Originals. Je kunt ook gratis kijken, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder leggen we uit hoe je gratis naar Apple TV+ kijkt.

Huidige acties voor Apple TV+

Er zijn momenteel drie manieren om gratis Apple TV+ te kijken:

Gratis Apple TV+ kijken bij een Apple-product

Apple laat je gratis Apple TV+ kijken als je een recent product aanschaft. Het gaat hier om alle producten waarop je Apple TV+ kunt bekijken, namelijk:

  • iPhone
  • iPad
  • Apple TV
  • Mac

Het hoeft niet het allernieuwste model te zijn; het mag ook een voorlaatste versie van de Apple TV of een iPhone 7 zijn. De Apple Watch staat niet in het rijtje, omdat je daarop geen Apple TV+ kunt kijken.

Apple geeft soms gratis maanden weg om iets te vieren. Soms gebeurt dat in samenwerking met andere merken. Zo kreeg je in 2021 een proefperiode van 6 maanden bij een PlayStation 5 en een proefperiode van 3 maanden bij aanschaf van een LG-televisie. Op deze apparaten vind je ook de TV-app van Apple, waarmee je Apple TV+ kunt kijken.

Hou er rekening mee dat de proefperiode niet gecombineerd kan worden met Apple One, dus wacht eventueel eerst tot de proefperiode voorbij is en sluit dan pas andere bundels af.

Moet ik mijn producten bij Apple kopen?
Nee, het is niet nodig om de genoemde producten bij de Apple Store te kopen. Je kunt ook bij MediaMarkt, Coolblue of een andere winkel iets aanschaffen. Bij iPhones geldt dat je ze ook bij Vodafone, KPN of een andere provider kunt aanschaffen. Voor Apple is het alleen van belang dat jij het juiste product hebt en deze nieuw geactiveerd wordt.

Veel winkels maken dan ook reclame met “3 maanden gratis Apple TV+” zoals Amac en Vodafone, maar in feite krijg je dat bij alle winkels waar je Apple-producten kunt kopen.

Het is niet mogelijk om meermaals gebruik te maken van het aanbod. Je krijgt maar één keer drie maanden Apple TV+. Koop je elk jaar een nieuwe iPhone, dan betekent het niet dat je ook elk jaar weer gratis Apple TV+ krijgt.

Apple TV+ proefperiode starten

Je kunt gemakkelijk een gratis proefperiode starten. Je hebt geen activatiecode nodig. Het activeren doe je als volgt:

  1. Open de TV-app op je device.
  2. De aanbieding verschijnt automatisch. Verschijnt er geen aanbieding? Open dan een Apple TV+ programma en klik op Abonneren.
  3. Doorloop de stappen en vul je betaalgegevens in. Na de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd.
  4. Je kunt nu films en series te kijken via de Apple TV-app.

Bekijk in onze aparte tip hoe je Apple abonnementen kunt opzeggen.

Bekijk ook

Alles over App Store abonnementen: beheren, opzeggen en misleiding

Steeds meer apps gebruiken abonnementen voor extra functies. Je kunt het lidmaatschap automatisch verlengen of tijdig opzeggen en in deze tip lees je hoe dat werkt. We bespreken ook hoe je misleiding voorkomt.

Gratis Apple TV+ kijken met het hele gezin

Als je gebruikmaakt van Delen met Gezin, kan iedereen binnen dit gezin gratis kijken via zijn of haar account. Dit aanbod geldt eenmalig per gezin, dus het is niet zo dat een jaar later iemand anders binnen het gezin bij een nieuw toestel opnieuw het aanbod kan claimen.

Apple TV Plus gezinsdeling.

Zodra iemand binnen het gezin het jaarabonnement activeert, doen andere gezinsleden automatisch mee. Om te controleren of alles goed ingesteld staat, ga je naar Instellingen > je naam > Delen met gezin > Abonnementen. Staat Apple TV+ erbij, dan zit het snor.

Apple TV+ inbegrepen bij Apple Music voor studenten
Apple biedt studenten die een Apple Music studentenabonnement hebben ook gratis Apple TV+. Het Apple Music-abonnement voor studenten kost €5,99 per maand en geldt alleen als je studeert op een aangesloten universiteit die samenwerkt met UNiDAYS. Om te profiteren van gratis Apple TV+ voor studenten, hoef je in principe niets te doen. Het enige wat nodig is, is Apple Music voor studenten afsluiten. Zolang je hiervoor betaalt, kun je ook gratis Apple TV+ kijken.

Bekijk ook

Apple Music studentenkorting in Nederland en België: zo werkt het

Apple biedt studentenkorting voor Apple Music in Nederland, België en tientallen andere landen. Je betaalt €5,99 euro per maand in plaats van de gebruikelijke €9,99 euro. Hier lees je alles wat je moet weten!

Annuleren na de proefperiode
Hou er rekening mee dat na een proefperiode automatisch €6,99 per maand in rekening wordt gebracht als je niet opzegt. Weet je nu al dat je na je gratis periode niet als betalende klant verder wilt gaan, stel dan een herinnering in zodat je tijdig kunt opzeggen.

Maar let op: annuleer je proefabonnement niet meteen. Als je nu al opzegt stopt je gratis proefperiode direct en kan je niet verder kijken. Je gratis Apple TV+ vervalt onmiddellijk en ook gezinsleden kunnen niet meer kijken. Het is dan niet meer mogelijk om opnieuw je proefperiode te activeren.

Lees alles over het opzeggen van Apple TV Plus in onze tip.

Bekijk ook

Uitgekeken? Zo kun je Apple TV+ opzeggen

Ben je een proefperiode gestart of ben je uitgekeken op Apple TV+? Zo kun je Apple TV+ opzeggen, zodat je niet (meer) hoeft te betalen. Want vanaf 1 juli moeten veel gratis kijkers betalen! Met dit stappenplan zeg je eenvoudig op.

Check ook ons overzicht op onze pagina over Apple TV+ om te kijken wat er zoal te zien is.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Het kost €6,99 per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series komen eraan? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.