Office for Mac

Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken

Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken? Bestanden van Word, Excel en PowerPoint kun je op iPhone en iPad op allerlei manieren bewerken.

Microsoft Office is het populairste kantoorpakket ter wereld. Word, Excel en PowerPoint zijn de standaard geworden voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. Wil je Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken, dan lees je in dit uitlegartikel wat de mogelijkheden zijn.

Lees ook ons uitlegartikel over Microsoft, over alle apps die Microsoft voor iPhone en iPad heeft gemaakt. Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Hier meld je je aan voor Office 365

Microsoft Office op de iPhone

Microsoft is al vanaf het begin erg actief om de Office-apps ook mobiel beschikbaar te maken op de iPhone. Er zijn losse apps voor Word, Excel en PowerPoint verkrijgbaar waarmee je de meest gangbare bewerkingen kunt uitvoeren. Voor geavanceerde functies heb je een Office 365-abonnement nodig, bijvoorbeeld voor het opslaan van documenten in OneDrive for Business en SharePoint. Meestal zal een werkgever of opleidingsinstituut dit voor je geregeld hebben.

Een Office 365-abonnement is beschikbaar vanaf €69 per jaar of €7 per maand. Het gebruik van Outlook en OneNote op je iPhone is volledig gratis.

Downloaden:

Bekijk ook

Zo installeer je Microsoft Office op je iPhone

Microsoft Office heeft gratis apps voor de iPhone en andere Apple-apparaten. In deze tip leggen we uit hoe je de Microsoft Office-apps installeert op de iPhone en hoe je ze kunt gebruiken.

Microsoft Office op de iPad

Dezelfde apps zijn ook op de iPad te gebruiken. De losse apps voor Word, Excel en PowerPoint zijn gratis te downloaden en bieden vergelijkbare functies als de desktopversie van Microsoft Office. Als je bekend bent met de recente desktopversies van Microsoft Office dan voelen de iPad-apps meteen vertrouwd aan. Alle apps hebben een zogeheten ribbon-interface met een lint bovenaan die toegang biedt tot de meestgebruikte functies. Het is mogelijk om je documenten tot in detail op te maken. Met de PowerPoint-app is het zelfs mogelijk om presentaties te geven vanaf je Apple Watch. Ook kun je afdrukken via AirPrint en bestanden exporteren naar PDF.

Excel op iPad installeren.

Heb je een iPad met een scherm kleiner dan 10,1-inch, dan kun je alle functies gratis gebruiken. Voor de grotere modellen vanaf 10,2-inch heb je een betaald Office-abonnement nodig. Meer informatie over het betalen voor Office op de iPad vind je in de tip die we hierover hebben geschreven. Van Microsoft Outlook en OneNote zijn de volledige versies gratis te gebruiken op de iPad.

Bekijk ook

Wanneer is Microsoft Office gratis op de iPad en wanneer moet je betalen?

Mag je documenten in de Microsoft Office-apps altijd gratis bewerken en printen, of gelden er beperkingen? De regels zijn nogal verwarrend, maar deze tip legt precies uit wanneer Office op de iPad gratis te gebruiken is voor documenten, spreadsheets en presentaties en wanneer je een betaald Office 365-abonnement nodig hebt.

Downloaden:

Bekijk ook

Microsoft Office op je iPad installeren en gebruiken

Microsoft Office, Excel en PowerPoint zijn alledrie op de iPad te gebruiken. Maar hoe installeer je deze apps? We leggen het uit.

Office 365 abonnementen voor iPhone en iPad

De volledige functionaliteit van Microsoft Office op de iPhone en iPad komt dus pas beschikbaar als je een Office 365-abonnement neemt. Voor thuisgebruik zijn er twee varianten. Voor 69 euro per jaar heb je het Office 365 Personal-pakket. Je mag dan Office installeren op één Mac, één telefoon en één iPad. Je krijgt er ook 1 TB OneDrive-opslagruimte en 60 minuten Skype-tegoed per maand bij.

Voor gezinnen en mensen met meerdere computers is het Office 365 Home pakket interessanter. Voor 99 euro per jaar kun je alle Office-toepassingen gebruiken op 5 computers, 5 tablets en 5 telefoons. Per persoon krijg je 1TB online opslagruimte bij Microsoft OneDrive en 60 minuten Skype-tegoed per maand, waarmee je ook naar het buitenland kunt bellen.

Andere Microsoft-apps

Naast de vijf apps die samen de basis van Microsoft Office vormen, heeft Microsoft nog een heleboel andere apps voor iPhone en iPad, die onderdeel uitmaken van Microsoft Office of er nauw mee samenwerken. Sommigen daarvan zijn gratis te gebruiken, andere zijn onderdeel van een (zakelijk) Office 365-abonnement.

Het gaat onder meer om deze apps:

 • Microsoft OneDrive (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 15.0+) - Online opslag voor je documenten.
 • Microsoft To Do (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - Takenlijsten maken, ontstaan uit de opgedoekte app Wunderlist die Micrsoft jaren geleden overnam.
 • Microsoft Lens: PDF Scanner (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Een gratis app om documenten te scannen.
 • Skype (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Praten, chatten en samenwerken met deze al jarenlang bestaande dienst.
 • Skype voor Bedrijven (Gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Voorheen Lync, een zakelijke versie van Skype.
 • Microsoft SharePoint (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Een soort intranet voor zakelijke gebruikers.
 • Viva Engage (Yammer) (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Sociaal netwerk voor zakelijk gebruik, voor bedrijven met een uitgebreid Office 365-abonnement
 • Microsoft Teams (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Mateloos populair sinds de opkomst van thuiswerken, voor videovergaderen en meer.

Alternatief: Apple Pages, Numbers en Keynote

Apple biedt met iWork een goed alternatief voor Microsoft Office. De iWork-apps zijn gratis te downloaden voor iedereen die na september 2013 een nieuwe Mac, iPhone of iPad heeft gekocht. Het pakket bestaat uit Pages (tekstverwerking), Numbers (spreadsheets) en Keynote (presentaties). Met Apple’s iWork kun je gewoon Microsoft Office-documenten openen en weer opslaan in een formaat dat door andere Office-gebruikers geschikt is. Je kunt dus moeiteloos samenwerken met mensen die een Windows-pc hebben.

morning-pages-iphone-ipad

Downloaden:

 • Pages (Gratis, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Tekstverwerken.
 • Numbers (Gratis, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Spreadsheets.
 • Keynote (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 16.0+) - Presentaties.

Bekijk ook

Apple iWork: alles over Pages, Numbers en Keynote van Apple

De iWork-apps Pages, Numbers en Keynote zijn Apple's kantoortoepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. In dit dossier lees je alles over de iWork-apps voor iPhone, iPad en Mac.

Alternatief: Google Documenten

Google heeft meerdere apps op de iPhone en iPad: Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties. Zij nemen het respectievelijk op tegen Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint. De apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Het zijn prima functionerende apps die samenwerken met Google’s online opslagdienst Google Drive, maar de geavanceerde opties van Microsoft work ontbreken vaak.

Downloaden:

Bekijk ook

Ontdek deze Google-apps voor iPhone en iPad

Google heeft tientallen apps in de App Store staan, geschikt voor de iPhone en iPad. Van een handige agenda tot het beheren van je mailbox of het bekijken van verkeersinformatie: voor elke taak heeft Google wel een app beschikbaar. Weet je niet waar je moet beginnen? Check dan dit overzicht!