microsoft-office-ipad

Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken

Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken? Bestanden van Word, Excel en PowerPoint kun je op iPhone en iPad op allerlei manieren bewerken.

Microsoft Office is het populairste kantoorpakket ter wereld. Word, Excel en PowerPoint zijn de standaard geworden voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. Wil je Microsoft Office op iPhone en iPad gebruiken, dan lees je in dit uitlegartikel wat de mogelijkheden zijn.


Lees ook ons uitlegartikel over Microsoft, over alle apps die Microsoft voor iPhone en iPad heeft gemaakt. Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Hier meld je je aan voor Office 365

Microsoft Office op iPhone

Microsoft Office voor iPhone

Microsoft heeft voor elke Office-toepassing een officiële Office-app voor de iPhone. De apps zijn gratis te gebruiken als je alleen de basisfuncies van Word, Excel en PowerPoint nodig heb. Dit zijn simpele bewerkingen zoals cursieve en vetgedrukte tekst, alinea-uitlijning en het invoegen van afbeeldingen. Voor geavanceerde zakelijke functies heb je een Office 365-abonnement nodig, bijvoorbeeld voor het opslaan van documenten in OneDrive for Business en SharePoint. Een Office 365-abonnement is beschikbaar vanaf €69 per jaar of €7 per maand. Het gebruik van Outlook en OneNote op je iPhone is volledig gratis.

Downloaden:

Microsoft Office op iPad

Microsoft Excel iPad

Dezelfde apps zijn ook op de iPad te gebruiken. De losse apps voor Word, Excel en PowerPoint zijn gratis te downloaden en bieden vergelijkbare functies als de desktopversie van Microsoft Office. Als je bekend bent met de recente desktopversies van Microsoft Office dan voelen de iPad-applicaties vertrouwd aan. Alle applicaties hebben een zogeheten ribbon-interface met een lint bovenaan die toegang biedt tot de meestgebruikte functies. Het is mogelijk om je documenten tot in detail op te maken. Met de PowerPoint-app is het zelfs mogelijk om presentaties te bedienen vanaf je Apple Watch. Ook kun je afdrukken via AirPrint en bestanden exporteren naar PDF.

Heb je een iPad Air, iPad mini of 9,7 inch iPad Pro dan kun je Word, Excel en PowerPoint gratis gebruiken, maar je zult voor geavanceerde functies moeten betalen. Voor de 10,5 inch en 12,9 inch iPad Pro heb je sowieso een betaald Office 365-abonnement nodig om deze drie apps te gebruiken. Meer informatie over het betalen voor Office op de iPad vind je in de tip die we hierover hebben geschreven. Van Microsoft Outlook en OneNote zijn de volledige versies gratis te gebruiken op de iPad.

Downloaden:

Lees ook onze review van Office voor iPad waarin we de apps uitproberen en vergelijken met de desktopvariant.

https://www.iculture.nl/review-office-voor-ipad/

Office 365 abonnementen voor iPhone en iPad

De volledige functionaliteit van Microsoft Office op de iPhone en iPad komt pas beschikbaar als je een Office 365-abonnement neemt. Voor thuisgebruik zijn er twee varianten. Voor 69 euro per jaar heb je het Office 365 Personal-pakket. Je mag dan Office installeren op één Mac, één telefoon en één iPad. Je krijgt er ook 1 TB OneDrive-opslagruimte en 60 minuten Skype-tegoed per maand bij.

Voor gezinnen en mensen met meerdere computers is het Office 365 Home pakket interessanter. Voor 99 euro per jaar kun je alle Office-toepassingen gebruiken op 5 computers, 5 tablets en 5 telefoons. Per persoon krijg je 1TB online opslagruimte bij Microsoft OneDrive en 60 minuten Skype-tegoed per maand, waarmee je ook naar het buitenland kunt bellen.

Microsoft Office voor iPhone iPad Mac

Andere Microsoft Office-apps

Naast de vijf apps die samen de basis van Microsoft Office vormen, heeft Microsoft nog een heleboel andere apps voor iPhone en iPad, die onderdeel uitmaken van Microsoft Office. Sommigen daarvan zijn gratis te gebruiken, andere zijn onderdeel van een (zakelijk) Office 365-abonnement. Het gaat (onder meer) om deze apps:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!