Iedereen kan programmeren - Swift-cursus voor studenten

Studentenkorting: korting voor studenten op Macs, iPads en meer

Ben je student? Dan valt er vaak wat extra studentenkorting te scoren als je een Mac, iPad of andere schoolspullen aanschaft. Ook valt er bij streaming diensten vaak korting te halen als je student bent.
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Studentenkorting: allerlei manieren om te besparen

Als student heb je vaak recht op studentenkorting. Maar hoe weet je waar de korting te halen is? Simpel: met onderstaand overzicht en met speciale apps zoals Knaek. Bij de Back to School-actie van Apple en andere winkels krijg je korting of een gratis cadeau bij aanschaf van een Mac of iPad voor je studie en er zijn vaak leuke koopjes te vinden, speciaal gericht op studenten.

Vooral aan het begin van het nieuwe studiejaar zijn overal leuke kortingen te vinden, omdat winkels ook wel weten dat studenten op dat moment op zoek zijn naar een nieuwe MacBook. Maar we beginnen met een korting die heel gemakkelijk te scoren is, namelijk 50% korting op muziekdiensten.

Studentenkorting op streaming diensten

Zowel Spotify als Apple Music geven korting aan studenten. Je betaalt maar 5 euro per maand en dat is een korting van 50%. Zo kun je extra goedkoop naar inspirerende muziek luisteren terwijl je aan het studeren bent. Wil je nog goedkoper uit zijn, dan kun je ook een groepsabonnement afsluiten met je studentenhuis of samen met je ouders. Lees meer in ons aparte artikel over Spotify-korting of in ons artikel over studentenkorting op Apple Music. Ben je echt helemaal blut, dan kun je bij Spotify ook gratis luisteren, maar dan krijg je wel advertenties tussendoor. Helaas kun je niet niet studentenkorting bankhangen met Netflix, maar ook bij die dienst kun je je abonnement met meerdere huisgenoten delen.

Back to School, gratis Beats

Studentenkorting bij Apple

Apple geeft het hele jaar door onderwijskorting aan studenten, ouders en onderwijspersoneel. De korting wisselt per product, maar op een MacBook scheelt het al snel honderden euro’s. Ook krijg je 20% korting op AppleCare+, wat een verstandige aanschaf kan zijn als je vaak met je MacBook op pad bent.

Traditioneel vind je bij Apple in de zomer ook de Back to School-actie, het perfecte moment om een MacBook of iPad voor je studie te kopen. Naast de gebruikelijke studentenkorting krijg je er ook een gratis Beats-hoofdtelefoon bij, waarbij je keuze hebt uit drie modellen. Let wel op dat het cadeau alleen geldt bij aankoop van een nieuwe iMac, MacBook, MacBook Pro of iPad Pro.

Bekijk hier de Back to School-actie van Apple (of ga meteen naar de online shop)

Studentenkorting bij andere winkels

Ook bij andere winkels vind je vaak leuke studentenkortingen. Hieronder hebben we enkele leuke koopjes voor je verzameld:

Studentenkorting bij Coolblue

Coolblue heeft een Back to School-keuzehulp gemaakt zodat je makkelijker een geschikte MacBook of iPad kunt uitzoeken. Krijg antwoord op vragen als: waarom een MacBook voor mijn studie, welke MacBook past bij mijn studie en welke MacBook is geschikt voor economiestudenten, technische studenten en meer?

Bekijk de Back to School-keuzehulp bij Coolblue

Studentenkorting bij MediaMarkt

MediaMarkt organiseert de kortingsactie ‘Nederland gaat weer aan’. Niet alleen gericht op studenten, maar ook op gericht op werknemers en overheidspersoneel dat na de zomervakantie weer aan de slag gaat met een baan of studie. Zo is er een iPhone 8 voor €759 te krijgen en haal je de iPhone 6 voor €379 in huis. De Mac mini is met €529 ook goedkoper dan bij Apple zelf. Zit je krap bij kas, dan heeft MediaMarkt een financieringsactie, waarmee je het aankoopbedrag over 10 maanden mag spreiden. Je betaalt hiervoor nul procent rente. Je hoeft geen student te zijn om hiervan te profiteren.

Bekijk de Nederland gaat weer aan-acties bij MediaMarkt

Studentenkorting bij Amac

Is er geen Apple-winkel bij je in de buurt? Je kunt in veel plaatsen in Nederland ook terecht bij Amac, een gespecialiseerde Apple-winkel. Je krijgt bij deze winkel tot eind september 2018 studentenkorting tot wel 15% op een nieuwe MacBook en 5% korting op een iPad Pro. Als je je MacBook bij Amac koopt krijg je ook nog 10% korting op bijna alle accessoires. Je moet voor deze actie wel 18 jaar of ouder zijn en kunnen aantonen dat je student bent aan het MBO, HBO of WO. Ook medewerkers van Nederlandse onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten komen in aanmerking.

Bekijk de MacBook-aanbieding van Amac of check de iPad-aanbieding van Amac

Studentenkorting bij Wehkamp

Je Mac kopen bij Wehkamp is misschien een wat gek idee. Maar als je toch nieuwe kleren voor het najaar gaat bestellen kun je meteen even kijken naar een MacBook Air voor je studie. Wehkamp heeft de 13-inch MacBook Air afgeprijsd voor 933 euro, zodat je 166 euro bespaart ten opzichte van de prijs bij Apple.

Bekijk de MacBook Air-actie bij Wehkamp

Studentenkorting bij YourMacStore

YourMacStore heeft een leuke collectie Back to School-spullen, waaronder afgeprijsde iPads, QuietComfort-koptelefoons uit open doos en diverse MacBooks. Let op dat er ook refurbished spullen tussen zitten.

Bekijk de Back to School-acties van YourMacStore

iPad Pro: tekenen

Studentenkorting bij BCC

BCC heeft de prettige eigenschap dat ze kortingsactie van andere winkels vaak ‘matchen’. Kun je elders een Mac of iPad met korting krijgen, dan neemt BCC die korting vaak over. De Back to School-actie van BCC omvat een iPad voor 339 euro en een 13-inch MacBook Air voor 899 euro.

Bekijk de Back to School-acties van BCC

Beste iPhone en iPad apps voor je studie

Kortingsapps voor studenten

Heb je geen nieuwe Apple-spullen nodig, maar zit je meer te wachten op korting op bier, de kapper of sportkleding? Dan kun je terecht in onderstaande apps.

Knaek studentenkorting-app

Knaek is uitsluitend bedoeld voor studenten. Je krijgt korting op broodjes, koffie, bier en nog veel meer. In totaal is er korting op zo’n 1.000 locaties in heel Nederland en België. Je kunt in de app filteren op jouw studentenstad om te zien welke kortingen er te scoren zijn. Om korting te krijgen moet je wel aan de kassa laten zien dat je Knaek-lid bent en je studenten- of collegekaart laten zien. Je betaalt een vast bedrag per jaar en kunt vervolgens profiteren van allerlei kortingen.

Studis studentenkorting-app

Studis is gemaakt door studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en heeft dan ook geen winstoogmerk. De inkomsten van de app worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de app en donaties aan goede doelen. Je kunt op een plattegrond zien welke kortingsacties er in jouw studentenstad zijn. Deze app krijgt een lagere waardering, vooral omdat er niet zo vaak nieuwe kortingsacties in staan. Je vindt onder andere korting op drank, rijles, knipbeurten bij de kapper en meer.

Scoupy kortingsapp

Ben je geen student (meer) maar wil je toch profiteren van kortingen, dan kun je ook in de Scoupy-app terecht. Voor studenten valt er echter ook genoeg voordeel te vinden: je krijgt korting op allerlei producten voor dagelijks gebruik. Het gaat vooral om actieartikelen zoals schoonmaakmiddel, chips of tandpasta. Door de aankoopbon en barcode te scannen krijg je de korting binnen een paar dagen op je rekening gestort. Er is regelmatig iets nieuws in de app te vinden.

Nog meer geld besparen? Lees dan ons artikel over geld besparen op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2018, 17:21