iDEAL in de App Store.

Betalen met iDEAL in iTunes en App Store: zo werkt het

Je kan in de App Store ook met iDEAL betalen, zodat je geen creditcard of iTunes-kaarten nodig hebt. In deze tip leggen we uit hoe je iDEAL als betaalmethode instelt en hoe je iDEAL in de App Store gebruikt.

Met iDEAL betalen in iTunes en App Store

Betalen in de App Store kan op meerdere manieren. Door in de App Store te betalen met iDEAL gebruik je gewoon je eigen Nederlandse betaalrekening om apps, muziek, films en boeken te kopen of om je iCloud-opslag uit te breiden. Het instellen van iDEAL als betaalmethode in de App Store doe je in een aantal stappen, waarna je vervolgens geld toevoegt aan je Apple ID-saldo.

Let op: we krijgen heel wat klachten van mensen die geld hebben overgemaakt met iDEAL, maar waarbij het iTunes-tegoed dagenlang niet wordt verhoogd. Er kunnen dus nog problemen optreden met deze betaalmethode. Neem contact op met Apple (niet met iCulture) als er problemen optreden. Wij kunnen op de iCulture-redactie niet meekijken in je account.

Hoe kan ik iDEAL in de App Store instellen?

Om iDEAL als betaalmethode voor de App Store in te stellen, doe je het volgende:

 1. Ga naar Instellingen > iTunes en App Store.
 2. Tik bovenin het scherm op je Apple ID en tik op Toon Apple ID
 3. Tik op Beheer betaalmethoden.
 4. Tik op Voeg betaalmethode toe.

App Store betaalinfo bijwerken

 1. Kies hier nu voor iDEAL en kies een bank om de betaalmethode te bevestigen. Alle Nederlandse banken doen mee. Zie je iDEAL er niet tussen staan, dan heb je mogelijk Delen met gezin ingeschakeld of je bent nog een betaling verschuldigd.
 2. Tik nu op Gereed.

App Store iDEAL betaalmethode instellen

Hoe kan ik apps kopen met iDEAL in de App Store?

Nu je iDEAL ingesteld hebt als betaalmethode in de App Store, kun je apps betalen met je eigen bankrekening. Dit kan op twee manieren:

Optie 1: saldo verhogen

 1. Na het instellen van iDEAL als betaalmethode, kom je direct op het scherm om je Apple ID-saldo te verhogen. Heb je dit al eerder ingesteld, ga dan naar de App Store > Vandaag > je profielfoto > Voeg geld aan Apple ID toe.
 2. Kies een bedrag en tik op Volgende. Je kan ook zelf een bedrag kiezen dat ligt tussen de €1,00 en €300,00. Wil je de exacte prijs van de aankoop betalen, vul dan gewoon het juiste bedrag in zodat er geen resterend saldo overblijft.
 3. Tik dan op Koop en voer eventueel opnieuw je wachtwoord in.

App Store saldo verhogen

 1. Er klinkt nu een bliebgeluidje, maar de betaling is nog niet afgerond. Je wordt nu naar de iDEAL-omgeving van jouw bank gebracht. Log daar in met je internetbankieren of open de mobiel bankieren-app van jouw bank.
 2. Bevestig de aankoop en het saldo is aan je Apple ID toegevoegd. Het is voor iDEAL-betalingen verstandig om een betaalbevestiging per e-mail naar jezelf te laten sturen als daarom gevraagd wordt.

App Store saldo verhogen iDEAL met ING.

Optie 2: per aankoop betalen
Je kan ook op een andere manier iDEAL in de App Store gebruiken nadat je iDEAL ingesteld hebt. Je betaalt dan gewoon per app, zonder dat je een groter bedrag aan je account toe moet voegen:

 1. Ga naar de App Store, iTunes Store of iBooks Store en kies een app, film of boek.
 2. Tik op de prijs om je gekozen product te kopen.
 3. Vul je wachtwoord in en tik op Koop.
 4. Er verschijnt in beeld dat je saldo onvoldoende is. Tik op Saldo verhogen.

Saldo verhogen voor een aankoop via iDEAL.

 1. Kies dan voor Anders en voer het exacte bedrag van je aankoop in. Dat mag liggen tussen de €1,00 en €300,00.
 2. Tik op volgende om het bedrag toe te voegen en de aankoop af te ronden.

Wat zijn de beperkingen van iDEAL in de App Store?

Als je besluit om iDEAL te gebruiken in de App Store, moet je rekening houden met een aantal beperkingen:

 • iDEAL is niet geschikt als betaalmethode voor Delen met gezin. Maak je hier al gebruik van, dan krijg je de optie voor iDEAL niet te zien. Als je later besluit om Delen met gezin in te stellen, moet je dus ook een andere betaalmethode instellen die wel geschikt is, zoals een creditcard of PayPal.
 • iDEAL kan alleen gebruikt worden voor het ophogen van je saldo. Je kan iDEAL niet eenmalig machtigen, waarna elke individuele aankoop van je rekening afgeschreven wordt. Je kan dus alleen je saldo verhogen en daarmee betalen. Wel kun je het saldo verhogen met het exacte bedrag van je aankoop, zodat er geen resterend saldo overblijft.

Problemen oplossen met iDEAL in de App Store

Loop je tegen problemen aan omdat iDEAL niet werkt? Het komt wel eens voor dat het toegevoegde bedrag wel van je rekening is afgeschreven, maar nog niet bij je iTunes-tegoed is te zien. In onderstaand artikel bespreken we dit probleem uitgebreider.

Je kan ook betalen in de Apple Store met iDEAL. De Apple Store is de (web)winkel waar je producten en accessoires kan kopen en is dus iets anders dan de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!