PayPal op de iPhone

Zo kun je met PayPal betalen in de App Store en iTunes

Je kunt in de App Store ook met PayPal betalen. In deze tip lees je hoe je een PayPal-account koppelt met je Apple ID zodat je voortaan apps, muziek en andere iTunes-content ook via een normale bankrekening en (met een omweg) ook via iDEAL kunt afrekenen. In 5 stappen heb je PayPal ingesteld als betaalmethode in de App Store.

PayPal op de iPhone

Wil je aankopen doen in de App Store en heb je geen creditcard? Geen nood, je kunt ook in de App Store met PayPal betalen. Het geldt ook voor iTunes en Apple Music, want ook daarvoor kun je gemakkelijk PayPal instellen als betaalmethode. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Met PayPal betalen in de App Store

Je kunt in de App Store betalen met iTunes-kaarten of een creditcard koppelen. Maar met PayPal betalen is ook mogelijk. Dit geeft je alle mogelijkheden die je ook met andere betaalmethoden hebt en je kunt het ook gebruiken om je iCloud-opslag, je Apple Music en iTunes. Via je bankrekening kun je gemakkelijk extra tegoed op je PayPal-rekening bijboeken, zodat er voldoende saldo aanwezig is om je App Store-aankopen te doen.

Waarom PayPal in de App Store gebruiken?

Het instellen van PayPal heeft als voordeel dat je voortaan ook via een normale bankrekening je App Store-aankopen kunt betalen en dus ook gebruik kan maken van iDEAL. PayPal ondersteunt namelijk wel iDEAL om extra geld op je account te zetten. Voorheen was je gedwongen om gebruik te maken van iTunes-kaarten of een creditcard.

Het toevoegen van een PayPal-account is heel eenvoudig. We leggen het hieronder uit.

PayPal in de App Store

Stap 1: Open de Instellingen-app

Het instellen van de betaalmethode kun je op twee plekken doen, namelijk op de desktop of op de iPhone. Hieronder leggen we uit hoe het werkt op de iPhone. Open hiervoor de Instellingen-app op je toestel.

PayPal in de App Store

Stap 2: Bekijk de App Store-instellingen

Blader naar de optie iTunes en App Store en tik hierop. Bovenin het scherm zie je het Apple ID waarmee je bent ingelogd. Tik hierop.

PayPal in de App Store

Stap 3: Apple ID bekijken

Je krijgt nu een pop-up te zien. Tik op de optie Toon Apple ID. Je wordt nu doorgestuurd naar een nieuw scherm.

PayPal in de App Store

Stap 4: Inloggen met je Apple ID

Je ziet nu een scherm waarin je het wachtwoord moet invullen van het Apple ID dat je gebruikt. Vul dit in.

PayPal in de App Store

Stap 5: Betaalinformatie bekijken

Het kan even duren voordat het scherm met de betaalinformatie verschijnt. Selecteer Betaalinformatie.
Tik daarna op PayPal, tik op Inloggen bij PayPal en kies de rekening die je aan het Apple ID wilt koppelen. Vanaf nu worden je aankopen voortaan via PayPal in rekening gebracht.

PayPal niet zichtbaar voor de App Store?

Is de betaalmethode PayPal niet zichtbaar in de App Store? Dan heb je waarschijnlijk de optie Delen met gezin geactiveerd, waarbij je alleen gebruik kan maken van een creditcard. Bij andere accounts is de optie gewoon zichtbaar, zoals je hieronder kunt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie iTunes
Onderwerpen app store, itunes, paypal
Devices iPad, iPhone
Software iOS

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes