Apple ID saldo toevoegen.

Snel geld toevoegen aan je Apple ID-account: zo doe je dat

Je kan snel geld toevoegen aan je Apple ID. Met het verhogen van je Apple ID-saldo kun je aankopen doen in de App Store en iTunes Store. Je hoeft er niet de deur voor uit en je kan helemaal zelf je eigen bedrag selecteren.

Je kan direct vanaf je iPhone, iPad of Mac het saldo van je Apple ID verhogen. Dit is een extra methode, naast de iTunes-kaarten, carrier billing of betalen met je creditcard. In deze tip lees je hoe je snel je saldo van je Apple ID verhoogt, zodat je kan betalen met je virtuele portemonnee.

Hoe kan ik geld toevoegen aan mijn Apple ID via de iPhone en iPad?

Het toevoegen van geld op je Apple ID account zorgt ervoor dat je snel je saldo kan verhogen. Hierdoor worden aankopen dus niet meer per stuk in rekening gebracht, want het aankoopbedrag wordt simpelweg afgeschreven van je eigen saldo. Het voordeel is ook dat je specifieke bedragen kunt toevoegen, net als bij variabele iTunes-kaarten. Bovendien kun je met deze methode een hoger maximum bedrag toevoegen, namelijk €300. Geld toevoegen aan je Apple ID werkt ook met iDEAL. Meer over betalen met iDEAL in de App Store lees je in onze tip.

Om je geld aan je Apple ID toe te voegen, doe je het volgende:

  1. Open de App Store en tik rechtsboven op je profielfoto of het blauwe poppetje.
  2. Kies voor de optie Voeg geld aan Apple ID toe.
  3. Je komt nu op het scherm waar je het bedrag kiest. Kies uit de standaard bedragen (€10, €25, €50 of €100) of voer zelf een bedrag in. Het eigen gekozen bedrag ligt tussen de €1 en €300.
  4. Bevestig de betaling met Touch ID, Face ID of je Apple ID-wachtwoord.

Apple ID saldo toevoegen.

Het bedrag wordt in rekening gebracht via je ingestelde betaalmethode. Dat kan een creditcard, PayPal, je provider of iDEAL zijn.

Hoe kan ik geld toevoegen aan mijn Apple ID via de Mac?

Het verhogen van je Apple ID-saldo kan ook rechtstreeks op je Mac. Je doet dit dan via iTunes (in macOS Mojave of ouder) of in de Muziek-app (vanaf macOS Catalina) en het werkt als volgt:

  1. Open iTunes of de Muziek-app en selecteer in de menubalk Account > Toon mijn account.
  2. Vul eventueel je wachtwoord in.
  3. Scroll naar beneden naar de Apple ID-account sectie en klik daar op Verhoog Apple ID-saldo.
  4. Kies nu een bedrag of vul zelf een bedrag in tot maximaal €300.
  5. Bevestig je aankoop nu met je wachtwoord.

Apple ID saldo verhogen op de Mac.

Bovenstaande stappen werken ook in iTunes op de pc, mocht je geen Mac gebruiken.

Wat is het verschil met de iTunes-kaarten?

Het grootste verschil van deze methode met het invoeren van een iTunes-kaart, is dat je je saldo makkelijker en sneller toe kan voegen. Voor een fysieke iTunes-kaart moet je altijd naar de winkel gaan, om daar een kaartje te kopen. Bij digitale iTunes-kaarten is dat niet nodig, maar je moet alsnog een code invoeren om je saldo te verhogen. Met de manier zoals die in deze tip beschreven is, is het toevoegen van geld veel eenvoudiger. Je hoeft alleen nog maar het bedrag te kiezen en je aankoop te bevestigen.

Een ander voordeel ten opzichte van (digitale) iTunes-kaarten is dat het maximale bedrag een stuk hoger is. Waar dit bij de iTunes-kaarten maximaal €150 is, is dit bij deze manier €300. Bovendien kan je zelf een bedrag kiezen tot twee cijfers achter de komma. Bij variabele iTunes-kaarten kan je alleen hele bedragen invoeren. Met deze methode kun je dus het exacte bedrag van je geplande aankoop toevoegen.

Deze snellere methode is alleen beschikbaar als je een geldige betaalmethode ingesteld hebt. Heb je geen PayPal, iDEAL, creditcard en heb je geen abonnement bij een ondersteunende provider, dan is het inwisselen van iTunes-kaarten nog steeds de beste optie. Een ander alternatief is iTunes Pass, een digitale iTunes-kaart die je kan opwaarderen bij Primera en de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!