iCloud-opslag betalen zonder creditcard

Zo kun je iCloud-opslag betalen zonder creditcard

Wil je iCloud-opslag betalen zonder creditcard? Deze tip legt uit hoe je kunt betalen via iTunes-cadeaukaarten. Geen creditcard nodig!

We krijgen op de iCulture-redactie regelmatig de vraag hoe je iCloud opslag kunt vergroten als je geen creditcard hebt. Gelukkig is dat mogelijk en in deze tip lees je hoe het werkt.

iCloud-opslag betalen zonder creditcard

Extra iCloud-opslag zonder creditcard

De 5GB gratis opslagruimte die je bij iCloud krijgt, schiet al snel tekort. Je kunt de iCloud-opslag opruimen maar als je ook foto’s op iCloud bewaart wordt het al snel te krap. Voor €0,99 per maand kun je upgraden naar 50GB opslag. Maar hoe kun je extra iCloud-opslag betalen zonder creditcard?

Het is een logische vraag. Als je namelijk naar de betaalmethoden in iTunes gaat zie je alleen de mogelijkheid om een creditcard te gebruiken. Je kunt echter ook voor extra iCloud-opslag betalen met iTunes-cadeaukaarten die je overal in Nederland en België in de winkels kunt kopen.

iTunes-cadeaukaarten

iTunes-kaarten zijn een ideale oplossing voor mensen die geen creditcard hebben of zicht willen houden op hun uitgaven. Je koopt een tegoed van bijvoorbeeld €15 of €25 en vult dit aan zodra het weer op is. Je kunt er zelfs voor kiezen om maandelijks een iTunes-tegoed van bijvoorbeeld €15 op je account te storten, zodat je nooit ongemerkt teveel geld uitgeeft. Het tegoed kun je ook gebruiken voor de aanschaf van apps, ebooks, muziek en andere iTunes-content. Je kunt er zelfs je Apple Music-abonnement mee betalen.

iCloud opslag betalen met iTunes-tegoed

Als je voor extra iCloud-opslag hebt gekozen, dan worden de kosten daarvan per maand afgerekend. Je moet dus zorgen dat er elke maand minimaal €0,99 op je account staat (of een hoger bedrag als je voor een grotere bundel hebt gekozen).

iTunes-kaarten

Het bedrag van €0,99 is zo laag dat je het nauwelijks zult missen. Maar je kunt nóg goedkoper uit zijn. iTunes-cadeaukaarten zijn namelijk regelmatig in de aanbieding bij warenhuizen, supermarkten en drogisterijketens. Houd daarom onze rubriek iCulture Deals in de gaten, want daarin vermelden we elke werkdag waar je de beste iTunes-koopjes kunt vinden.

iTunes-cadeaukaart inwisselen

Heb je een iTunes-cadeaukaart in de winkel gekocht? Dan kun je deze als volgt gebruiken om je tegoed te verhogen:

  1. Ga naar iTunes en klik rechtsboven op Code inwisselen.
  2. Je komt nu terecht op een formulier waar je de code kunt invullen, die achterop de plastic iTunes-cadeaukaart staat. Ook kun je met de camera van je MacBook de code scannen.
  3. Je iTunes-tegoed is nu verhoogd met het bedrag van de cadeaukaart.

iTunes-code inwisselen

Je kunt de iTunes-cadeaukaart ook inwisselen op de iPhone, iPad of iPod touch. Hoe dit werkt lees je in onderstaande tip. Het werkt overigens op dezelfde manier als het inwisselen van promocodes voor apps.

iCloud opslag vergroten

Heb je voldoende tegoed, dan kun je je iCloud-opslagabonnement aanpassen. Voor de 50GB opslag moet er elke maand minstens €0,99 tegoed op je iTunes-account staan.

iCloud opslag upgraden downgraden

Zo kun je de iCloud-opslag upgraden:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto en ga naar iCloud.
  3. Tik op de iCloud-grafiek en vervolgens op Wijzig opslagabonnement.
  4. Kies het abonnement dat je wilt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorieën Internet, iTunes
Onderwerpen creditcard, icloud, itunes, online opslag, opslagruimte

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes