iTunes voor de desktop op een MacBook.

iTunes- of App Store-account zonder creditcard aanmaken

Wil je een Apple ID aanmaken zonder creditcard of andere betaalmethode, bijvoorbeeld als je een buitenlands iTunes-account wilt maken? In deze tip lees je hoe het moet.

Je wilt een nieuw App Store- of iTunes-account aanmaken, maar je hebt geen zin om er een betaalmethode aan te koppelen of iTunes-tegoed erop te storten? Geen probleem! Je kunt namelijk ook een nieuw account aanmaken zonder dat er een creditcard of andere betaalmethode aan gekoppeld is. Dat kan handig zijn als je een buitenlands App Store-account wilt hebben, maar niet beschikt over een lokale betaalmethode. Met een dergelijk account kun je alleen gratis apps downloaden. Deze tip legt uit hoe het werkt.

iTunes-account zonder creditcard aanmaken

De meeste mensen willen alleen gratis apps downloaden uit de Amerikaanse App Store. Het is dan niet nodig om een betaalmethode te koppelen aan je account.

Amerikaanse Apple ID aanmaken op je iPhone

Je kunt dit rechtstreeks vanaf je iPhone regelen door onderstaande stappen te volgen:

 1. Open de App Store op je iPhone en ga naar de pagina Uitgelicht.
 2. Scroll naar onderen en tik op je eigen Apple ID, gevolgd door Log uit.
 3. Open nu een directe Amerikaanse iTunes-link naar een gratis app die alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar is. Een voorbeeld hiervan is de Starbucks-app. Deze vind je hier.
 4. Tik op Open bij de melding Deze pagina openen met App Store?.

iTunes-link openen in Safari. Wisselen van land in de App Store.

 1. Er verschijnt nu een pop-up in beeld met de melding dat dit artikel niet in de Nederlandse App Store beschikbaar is, maar alleen gedownload kan worden vanuit de Amerikaanse App Store. Kies voor Verander van winkel. Je wordt gebracht naar de Amerikaanse App Store.
 2. Zoek dan in de App Store naar een willekeurige gratis app en tik op Get, gevolgd door Install.
 3. Er verschijnt nu een melding dat je in moet loggen in de App Store. Kies voor Maak nieuwe Apple ID aan.

Log in voor een download in de App Store. United States kiezen voor een nieuwe Apple ID.

 1. Kies in het volgende scherm voor United States en accepteer de voorwaarden.
 2. Vul nu alle benodigde gegevens in, zoals geldig e-mailadres, wachtwoord en beveiligingsvragen.
 3. In het volgende scherm moet je de betaalinformatie invullen. Kies hier voor None, zodat je geen creditcardinformatie in hoeft te voeren. Vul wel een geldig Amerikaans adres of telefoonnummer in, bijvoorbeeld van een hotel of Apple Store.

Gegevens invullen voor een nieuwe Apple ID. Betaalinformatie bij een nieuwe Apple ID in de App Store.

 1. De Apple ID moet je vervolgens bevestigen via de bevestigingsmail die je op het opgegeven e-mailadres ontvangt.
 2. Daarna kun je je Amerikaanse Apple ID gebruiken om gratis apps te downloaden in de Amerikaanse App Store.
 3. Je kunt eventueel weer terugkeren naar je eigen Nederlandse Apple ID om apps uit de Nederlandse App Store te downloaden en updates uit te voeren. Dit doe je door de stappen 1 en 2 te herhalen en te kiezen voor Log in. Voer hier weer je eigen Nederlandse Apple ID in. Je keert dan automatisch terug naar de Nederlandse App Store. Als er een update voor de Amerikaanse app is, moet je wel eerst weer terugkeren naar je Amerikaanse Apple ID.

Amerikaanse Apple ID aanmaken op de computer

Je kunt ook deze stappen volgen op de computer:

 1. Ben je nog ingelogd met een ander account, log dan eerst uit.
 2. Klik rechtsonder op de startpagina van de iTunes Store op het vlaggetje. Je kunt nu het gewenste land kiezen, bijvoorbeeld VS, Japan of Australië. Maar Nederland of België kan natuurlijk ook.
 3. Ga naar de App Store via de link bovenin het menu.

App Store openen

 1. Kies een willekeurige gratis applicatie uit, bijvoorbeeld Google Maps. Dit lijkt een overbodige stap, maar het is cruciaal! Sla je deze stap over, dan zal je straks alleen betaalopties zien en niet de gewenste optie: ‘Geen betaalmethode’.

Google Maps downloaden

 1. In plaats van het intikken van je gebruikelijke accountgegevens klik je nu op ‘Maak Apple ID aan’.

Apple ID aanmaken

 1. Je komt op een welkomstscherm voor de iTunes Store. Klik op de knop met de tekst Ga door of een tekst in de lokale taal, bijvoorbeeld Continue.
 2. Je krijgt een pagina met dichtgedrukte tekst met de iTunes-voorwaarden te zien. Geef aan dat je akkoord bent met de iTunes-voorwaarden door een vinkje te zetten en op Akkoord/Agree te klikken.

Apple ID aanmaken

 1. Vul een e-mailadres en wachtwoord in. Vul daarna de drie beveiligingsvragen en een optioneel hersteladres in. Apple wil ook je geboortedatum weten. Klik op Ga door/Continue.
 2. Hierna moet je de betaalmethode kiezen. Omdat je eerder in stap 4 een gratis app hebt uitgekozen, zie je tussen de opties ook de mogelijkheid om géén betaalmethode te gebruiken: None.

Betaalmethode iTunes

 1. Vul vervolgens naam- en adresvelden in. Wil je een buitenlands iTunes-account aanmaken (bijvoorbeeld Amerikaans, Canadees of Japans), dan zul je een geschikt adres moeten zoeken, bijvoorbeeld van een willekeurig hotel.
 2. Klik op afronden, wacht tot je een e-mailbericht van Apple binnen hebt en bevestig je e-mailadres door op een linkje te klikken. Je account is nu geactiveerd.
 3. Vervolgens kun je inloggen met je nieuwe account en de gratis apps downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie iTunes
Onderwerpen apple id, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes