HomeKit-wallpaper: achtergrond wijzigen.

Zo pas je de achtergrond in de Woning-app aan voor HomeKit

Met inspiratie voor je eigen woning

Met een HomeKit-wallpaper geef je de Woning-app je eigen ontwerp. Je kan een achtergrond instellen voor de Woning-tabblad, maar ook voor individuele kamers.

De Woning-app voor HomeKit is de centrale plek waar je HomeKit-apparaten kan toevoegen, HomeKit kan bedienen en nog veel meer. Je kan de Woning-app persoonlijker maken met een eigen gekozen achtergrond. Met een HomeKit-wallpaper herken je meteen je kamers en het overzicht met HomeKit-apparaten.

HomeKit-wallpaper instellen: kies een achtergrond voor HomeKit

De Woning-app bestaat uit een aantal onderdelen. Voor twee van de schermen kun je een achtergrond instellen: het Woning-tabblad (met daarin een overzicht van je favoriete accessoires) en het Kamers-tabblad. In die laatstgenoemde vind je alle accessoires ingedeeld per kamer. Je kan elke kamer zijn eigen achtergrond geven.

Het instellen van een HomeKit-wallpaper doe je zo:

Woning-tabblad

 1. Open de Woning-app.
 2. Om de achtergrond van het Woning-tabblad te wijzigen, tik je linksonder op Woning, gevolgd door het huisje linksboven.
 3. Tik op Woninginstellingen.
 4. Scroll naar onderen naar het kopje Woningachtergrond.
 5. Tik op Kies bestaande om een bestaande achtergrond in te stellen. Apple levert in totaal negen verschillende gekleurde achtergronden. Je kan ook een foto uit je fotoalbum kiezen. Wil je een foto maken, tik dan op Maak foto.
 6. Na het kiezen van de foto zie je een preview. Tik op Stel in om hem in te stellen.

HomeKit-wallpaper instellen in de Woning-app.

Kamers

 1. Open de Woning-app.
 2. Je kan voor elke individuele kamer een andere achtergrond instellen. Tik onderaan op het tabblad Kamers.
 3. Kies de kamer waarvan je de achtergrond wil wijzigen door naar links of rechts te vegen. Tik dan op het huisje linksboven.
 4. Kies voor Kamerinstellingen.
 5. Onder het kopje Kamerachtergrond kun je de achtergrond wijzigen.
 6. Tik op Kies bestaande om een bestaande achtergrond in te stellen. Apple levert in totaal negen verschillende gekleurde achtergronden. Je kan ook een foto uit je fotoalbum kiezen. Wil je een foto maken, tik dan op Maak foto.
 7. Na het kiezen van de foto zie je een preview. Tik op Stel in om hem in te stellen.

Wijzig de achtergrond van je HomeKit kamers in de Woning-app.

Inspiratie voor een HomeKit-achtergrond in Woning-app

Zoals gezegd levert Apple standaard een aantal wallpapers mee, bestaande uit verschillende kleuren. De achtergronden helpen je bij het onderscheiden van de verschillende schermen. Heb je inspiratie nodig? Dit kun je bijvoorbeeld instellen:

 • Kies een kleur die past bij de kamer. Wil je één van Apple’s standaard achtergronden gebruiken, kies dan een kleur die jij het best bij de kamer vindt passen. De warmere kleur rood of oranje past misschien beter bij de woonkamer, terwijl groen meer voor de keuken geschikt is. Zo herken je beter je verschillende kamers.
 • Maak een foto van je eigen kamer en huis. Wil je de achtergrond het meest passend maken voor jouw eigen huis? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een foto maken van je eigen kamers. Zorg er wel voor dat alles goed opgeruimd is en kies een goede hoek om de foto vanuit te maken. Dat zorgt ervoor dat het niet te rommelig wordt en je het overzicht in de app verliest.
 • Kies een unieke achtergrond. Een HomeKit-gebruiker heeft zijn eigen getekende wallpapers gemaakt waardoor je kamers meteen kan herkennen. Er zijn talloze afbeeldingen beschikbaar en je kan ook zelf aan de slag me de templates. Er zijn op onder andere Reddit nog talloze andere voorbeelden, zoals deze mooie achtergronden.
 • Bekijk deze verzameling van suggesties. Je vindt daar meer dan honderd wallpapers, waaronder ook de vroegere standaard achtergronden die Apple in eerdere versies van iOS leverde.
 • Gebruik een wallpaper-app. Er zijn talloze handige apps met mooie wallpapers die je op je iPhone kan instellen, maar ook geschikt zijn voor de Woning-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2021
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen homekit, woning