Vellum op de iPhone.

Beste apps met prachtige wallpapers voor iPhone en iPad

Zoek je een nieuwe wallpaper voor je iPhone? iCulture zet de beste wallpaper-apps op een rij, met de mooiste achtergronden: patronen, foto's of zelf aan de slag gaan.

Je kan de meest bonte foto’s op de achtergrond van je iPhone of iPad zetten, omdat je toch wel je weg weet banen naar je favoriete apps. Maar je kan ook een fraaie, kunstzinnige en rustige achtergrond op je iPhone en iPad zetten. Daarom zetten we in dit artikel de beste wallpaper apps voor iOS op rij, zodat je je iPhone en iPad helemaal een eigen stijl kunt geven. Wil je weten hoe een iPhone wallpaper instellen werkt? Ook daarmee helpen we je op weg!


Vellum op de iPhone.

Wallpaper-apps: hierop moet je letten

Let bij het kiezen van een wallpaper-app op of deze wel te bieden heeft wat je zoekt. Apps die al langere tijd niet meer zijn bijgewerkt kunnen waarschijnlijk niet de grotere schermformaten aan. Ook zijn er aparte apps die gespecialiseerd zijn in live-wallpapers voor 3D Touch, wallpapers voor de iPad en de Apple Watch. Sommige bieden vooral kunstzinnige en grafische plaatjes, andere bieden mooie fotografie en er zijn ook apps waarbij het om plat vermaak gaat: foto’s van vrouwen, sportauto’s en vrachtwagens bijvoorbeeld. Voor elke smaak is er wel een passende wallpaper-app te vinden. Hoe wallpapers instellen op de iPhone en iPad in z’n werk gaat lees je in een aparte tip. Ook zijn er speciale iCulture-wallpapers voor de echte fans.

Vellum

Met Vellum (zie foto hierboven) heb je niet alleen een mooie collectie achtergronden, maar kun je deze ook met een blur-effect instellen. Je bepaalt hierbij zelf de intensiteit. Zo kies je uit een heel subtiel effect, maar kun je ook voor het uiterste gaan zodat de oorspronkelijke afbeelding nauwelijks te herkennen is. Vellum bevat achtergronden van allerlei artiesten, gegroepeerd in categorieën zoals abstract en natuurfoto’s.

Pimp Your Screen

Met deze app kun je je eigen wallpapers maken, voorzien van foto’s, tekst en meer. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn tien soorten wallpapers in de app te vinden, die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt ook kijken welke wallpapers het meest populair zijn. Met de previewfunctie kun je zien hoe het wordt.

Everpix

Heb je liever kant-en-klaar wallpapers in goede HD-kwaliteit, dan kun je terecht bij Everpix. Kies uit categorieën zoals abstract, natuur, sport, dieren, steden, 3D en meer. In elke categorie vind je vaak meer dan 100 verschillende afbeeldingen, waarbij je zelf favorieten kunt markeren. Je kunt ze ook op je Apple Watch gebruiken. Je kunt de foto’s niet in de app aanpassen, maar je kunt ze natuurlijk wel eerst in je camerarol opslaan en daarna met een app voor fotobewerking aanpassen.

OGQ

Elke dag een andere gratis wallpaper, dat is het idee achter OGQ. Deze app bestaat al sinds 2012 maar is in 2017 nog bijgewerkt. En al ziet het appicoontje er niet erg up-to-date uit, de inhoud laat niets te wensen over. Kies uit meer van 8.000 wallpapers in hoge kwaliteit, met nadruk op fraaie landschappen en gezellige koppen koffie.

Wallpaper Plus

Zoek je wat meer kitsch of juist wat aparters, dan heeft Wallpaper Plus wat leuke achtergrondjes voor je klaarstaan. ‘Quirky’ is het woord dat ze er zelf voor gebruiken. Van watervallen in overdreven kleuren tot papegaaien en zonsondergangen, in de collectie van 400 categorieën (!) vind je van alles wat. Er zitten ook HD- en 3D-achtergronden in en wallpapers die op een bepaalde tijd van het jaar zijn afgestemd, bijvoorbeeld kerst of pasen.

Live Wallpapers for Me

Hou je van gratis, dan biedt Live Wallpapers for Me een mooie collectie. Bevat een aardige collectie live wallpapers voor schermen met 3D Touch. Druk op het scherm en je krijgt een animatie te zien. De prachtige wallpapers zijn beschikbaar in meerdere stijlen, van een timelapse van een skyline tot leuke huisdieren. Navigatie kan wat lastig zijn omdat er geen categorie-indeling is. Er is ook een versie zonder reclame.

Blur

Blur biedt geen verzameling kant en klare wallpapers, zoals je ze tegenkomt als je in de App Store naar wallpapers zoekt. Nee, Blur is creatiever en leuker. Je selecteert een foto of afbeelding uit het fotoalbum van je iPhone of iPod touch. Die wordt door de app geladen en vervaagd. Met een schuifknop bepaal je in hoeverre de foto een wazige achtergrond krijgt in de kleuren van je foto. Alle vormen lopen vloeiend in elkaar over. Het moet raar lopen als je géén foto’s op je toestel hebt staan waarvan je mooie, rustige achtergronden kan maken. Bovendien is de achterliggende gedachte leuk: wat voor anderen een vage maar unieke wallpaper is, is voor jou ook nog eens een persoonlijke plaat. De app is al wat ouder, maar werkt nog steeds uitstekend.

Deko

Deko is een gratis iPhone-app die je verzekert van een unieke achtergrond op je iPhone of iPod touch. De app wordt sinds 2014 niet meer bijgewerkt, maar bevat wel een mooie collectie willekeurige patronen. Je bepaalt zelf hoe het patroon dat je ziet invloed heeft op het volgende patroon. Dat doe je simpelweg door van rechts naar links te vegen. Hoe verder je veegt, hoe rigoureuzer het patroon wordt aangepast. Patronen die je bevallen, kan je opslaan in de gallerij in de app en natuurlijk op je iPhone of iPod touch. Je betaalt een eenmalig bedrag om alle patronen in hoge resolutie te kunnen downloaden.

Photo Blur

Photo Blur is vergelijkbaar met het eerder genoemde Blur. Het is geen app waarin je al achtergronden krijgt voorgeschoteld, maar eentje waarbij je zelf de achtergronden maakt. Je selecteert een foto uit de camerarol en kan die vervolgens met twee schuivers aanpassen. Met de ene schuiver bepaal je de scherpte van de foto, met de ander hoe licht of hoe donker de achtergrond wordt. Elke foto wordt op die manier rustig genoeg om als achtergrond te gebruiken.

Wallpapers HD

Laat je niet afschrikken door de Aziatische teksten. Wallpapers HD is een zeer complete en veelzijdige app met keuze uit honderdduizenden wallpapers. Of je nou op zoek bent naar schattige dieren, een flitsende auto, een prachtig landschap of iets totaal anders. In de app vind je diverse categorieën, voor ieder wat wils. Je bladert eenvoudig door de laatste toevoegingen, de populairste achtergronden of laat je verrassen met een willekeurige wallpaper. Ook zoek je naar een bepaalde kleur of een achtergrond die bij je gemoedstoestand past. Alle achtergronden die je hebt bekeken kun je later eenvoudig terugvinden en iets wat je echt mooi vindt voeg je toe aan je eigen favorieten of sla je meteen op in je filmrol.

Heb je inmiddels een mooie iPhone-wallpaper gevonden en zoek je nog een bijpassende Retina Mac wallpaper? Ook daar hebben we een gids over. We leggen bovendien uit hoe je een Mac-wallpaper kunt instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apps
Onderwerpen achtergronden, wallpaper