Koppel externe apps aan WhatsApp, zo werkt het.

Zo deel je in WhatsApp bestanden uit andere apps

WhatsApp maakt het makkelijker om bestanden uit externe apps te delen in de berichtendienst. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je apps koppelt aan WhatsApp, en er vervolgens foto's en video's mee kunt versturen.

Koppel externe apps aan WhatsApp, zo werkt het.

In WhatsApp kun je foto’s, video’s en bestanden delen die je in andere apps opgeslagen hebt. In deze tip leggen we uit hoe je apps toestemming geeft tot WhatsApp, en hoe je op deze manier sneller bestanden met je vrienden kunt delen.

WhatsApp heeft voor het delen van bestanden integraties met apps als iCloud Drive, PDF Expert, Dropbox en Microsoft OneDrive. Als je hier gebruik van wilt maken, zul je deze apps nog wel even aan WhatsApp moeten koppelen, wat gelukkig gemakkelijk gaat.

Foto’s en video’s delen in WhatsApp vanuit andere apps

  1. Open WhatsApp en een willekeurig chatscherm.
  2. Tik op het plusje naast de chatbalk.
  3. Selecteer vervolgens Document.
  4. Je ziet nu een overzicht van apps die gekoppeld zijn, klik op de app van je keuze om een bestand te selecteren
  5. Als je een extra app wilt toevoegen kies je voor ‘Meer’, in het volgende scherm kun je de ondersteunende apps een voor een koppelen.

WhatsApp bestanden delen

Na het koppelen van deze externe apps, kun je voortaan snel een bestand delen die je daarin hebt opgeslagen. Door de app aan te tikken in het overzicht met andere apps kun je handmatig de bestanden selecteren die je bijvoorbeeld in Dropbox bewaart. Dit kan een foto of video zijn, maar bijvoorbeeld ook een Word-document of een audio-bestand.

Delen vanuit een app

WhatsApp ondersteunt ook de standaard deelfunctie van iOS. Dat betekent dat je vanuit een andere app een bestand kunt versturen via WhatsApp. Afhankelijk van de app die je gebruikt kies je bij een bestand voor Delen of klik je op de deel-knop. Vervolgens selecteer je WhatsApp. Zie je WhatsApp niet? Scroll dan naar rechts en klik op Meer om de app te activeren in het deelscherm.

Als je WhatsApp selecteert kun je kiezen in welk gesprek je het bestand wil delen. Dit kunnen er meerdere tegelijk zijn. Vink ze aan en kies rechtsonder Stuur om het bestand te versturen.

WhatsApp Dropbox delen

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp