Foto's, bestanden en meer delen in WhatsApp.

Zo deel je in WhatsApp bestanden uit andere apps

WhatsApp maakt het makkelijk om bestanden uit externe apps te delen in de berichtendienst. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je apps koppelt aan WhatsApp en er vervolgens documenten en andere bestanden mee kunt versturen.

In WhatsApp kun je foto’s, video’s en bestanden delen die je in andere apps opgeslagen hebt. WhatsApp heeft voor het delen van bestanden integraties met diensten als iCloud Drive, PDF Expert, Dropbox en Microsoft OneDrive. Als je hier gebruik van wilt maken, moeten deze apps wel op je iPhone staan en inschakelen. Zo deel je bestanden via WhatsApp uit andere apps.

Bestanden delen in WhatsApp vanuit andere apps

  1. Zorg ervoor dat de app van de gewenste dienst (Dropbox, OneDrive, etcetera) op je iPhone staat en dat je aangemeld bent.
  2. Open WhatsApp en een willekeurig chatscherm.
  3. Tik op het plusje naast de chatbalk.

WhatsApp document delen.

  1. Selecteer vervolgens Document.
  2. De Bestanden-app wordt nu geopend. Tik linksboven op Locaties.
  3. Kies nu rechtsboven op Wijzig en zet de schakelaar bij de gewenste dienst aan. Tik dan weer op Gereed.
  4. Kies de dienst van waaruit je een bestand wil delen en open de juiste map. Kies dan je bestand.

WhatsApp document delen vanuit andere apps.

Zoals je ziet maakt WhatsApp gebruik van de Bestanden-app en de diensten die daarmee samenwerken. Je kan dus alleen bestanden delen vanuit apps die geïntegreerd zijn in de Bestanden-app. Dit geldt voor verreweg de meeste clouddiensten, zoals Dropbox, OneDrive, Google Drive en meer.

Bekijk ook

Bestanden-app op iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

De iCloud Bestanden-app geeft je meer opties om bestanden te bewaren, zoeken en ordenen. In deze gids lees je wat er mogelijk is met de Bestanden-app op iPhone en iPad.

Delen vanuit een app
WhatsApp ondersteunt ook de standaard deelfunctie van iOS. Dat betekent dat je vanuit een andere app een bestand kunt versturen via WhatsApp. Afhankelijk van de app die je gebruikt kies je bij een bestand voor Delen of klik je op de deel-knop. Vervolgens selecteer je WhatsApp. Zie je WhatsApp niet? Scroll dan naar rechts en klik op Meer om de app te activeren in het deelscherm.

Als je WhatsApp selecteert kun je kiezen in welk gesprek je het bestand wil delen. Dit kunnen er meerdere tegelijk zijn. Vink ze aan en kies rechtsonder Stuur om het bestand te versturen.

WhatsApp Dropbox delen

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.
Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2018
Onderwerp
Categorie
Apps