Apple TV thuisknop functie.

Zo pas je de werking van de thuisknop op de Apple TV aan in tvOS 12.3

Kies je voor de TV-app of het beginscherm?

In tvOS 12.3 en nieuwer heeft de thuisknop van de Apple TV een andere werking gekregen. Je gaat daarmee meteen naar de TV-app in plaats van het startscherm. In deze tip lees je hoe je deze instelling aanpast.

De Siri Remote van de Apple TV heeft een aantal knoppen waarmee je kan navigeren door tvOS, het besturingssysteem. De twee bovenste ronde knoppen gebruik je om een stap terug te gaan: met de Menu-knop ga je één stap terug en met de thuisknop (te herkennen aan het tv’tje) ga je meteen terug naar het beginscherm. Vanaf tvOS 12.3 kun je het gedrag van deze knop aanpassen.

Homeknop Apple TV aanpassen

In tvOS 12.3 brengt de thuisknop van de Apple TV je rechtstreeks naar de nieuwe TV-app. Met een druk op de knop spring je zo naar het onderdeel Volgende, zonder dat je eerst naar het startscherm hoeft te gaan om de TV-app op te starten. Dat kan nogal vervelend zijn als je de TV-app niet gebruikt. Gelukkig pas je dit eenvoudig aan:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Navigeer naar de optie Thuisknop.

Apple TV-thuisknop instellen.

Je kan hier kiezen voor twee opties: Apple TV-app of Beginscherm. Als je kiest voor de Apple TV-app, dan kan je naar het beginscherm gaan door nog een keer op de thuisknop te drukken of door de menuknop ingedrukt te houden. Kies je voor Beginscherm, dan ga je direct vanuit een willekeurige app naar het startscherm van de Apple TV. Deze instelling geldt alleen voor de thuisknop op de Siri Remote en voor de Siri Remote op je iOS-device, niet voor knoppen op externe afstandsbedieningen die je voor de Apple TV gebruikt.

In onze gids over de TV-app lees je meer wat er met deze app mogelijk is.

Meer tips over de Apple TV lees je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, apple tv remote
Device Apple TV
Software tvOS 12