Apple TV thuisknop functie.

Zo pas je de werking van de thuisknop op de Apple TV aan

Kies je voor de TV-app of het beginscherm?
De thuisknop van de Apple TV kan je gebruiken voor twee functies. Je kunt er meteen mee naar de TV-app gaan, maar ook direct naar het beginscherm. In deze tip lees je hoe je deze instelling aanpast.

De Siri Remote van de Apple TV heeft een aantal knoppen waarmee je kan navigeren door tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. De twee bovenste ronde knoppen gebruik je om een stap terug te gaan: met de Menu-/

Homeknop Apple TV aanpassen

Sinds tvOS 12.3 brengt de thuisknop van de Apple TV je standaard rechtstreeks naar de TV-app. Met een druk op de knop spring je zo naar het onderdeel Kijk nu, zonder dat je eerst naar het startscherm hoeft te gaan om de TV-app op te starten. Dat kan nogal vervelend zijn als je de TV-app niet gebruikt. Gelukkig pas je dit eenvoudig aan:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Navigeer naar de optie TV-knop.

Apple TV Siri Remote: werking van thuisknop/TV-knop aanpassen voor beginscherm of TV-app.

Je kan hier kiezen voor twee opties: Apple TV-app of Beginscherm. Als je kiest voor de Apple TV-app, dan kan je naar het beginscherm gaan door nog een keer op de thuisknop te drukken of door de Menu/Beginscherm, dan ga je direct vanuit een willekeurige app naar het startscherm van de Apple TV. Deze instelling geldt alleen voor de thuisknop op de Siri Remote (eerste en tweede generatie) en voor de Siri Remote op je iOS-device, niet voor knoppen op externe afstandsbedieningen die je voor de Apple TV gebruikt.

Overigens kan je de knop ook gebruiken voor de appkiezer van de Apple TV en om het Bedieningspaneel te openen. Voor de appkiezer druk je twee keer achter elkaar op de thuisknop en om het Bedieningspaneel van de Apple TV op te roepen hou je deze ingedrukt. Je kan dan van gebruiker wisselen, maar ook de Apple TV in sluimerstand zetten, HomeKit-camera’s bekijken en meer.

Bekijk ook

Zo werkt het Bedieningspaneel op de Apple TV (met veel nieuwe opties vanaf tvOS 17)

De Apple TV heeft ook zijn eigen Bedieningspaneel. Wat zijn hier de mogelijkheden en hoe breng je het Apple TV Bedieningspaneel tevoorschijn? En wat is er nieuw in het Bedieningspaneel in tvOS 17? Je leest er alles over in deze tip.

In onze gids over de TV-app lees je meer wat er met deze app mogelijk is.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Meer tips over de Apple TV lees je hier:

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV