Apple TV Remote in het Bedieningspaneel.

Snel je Apple TV bedienen vanuit het Bedieningspaneel: zo doe je dat

Je kunt een Apple TV ook bedienen met je iPhone en iPad en vanuit het Bedieningspaneel is dit nog eenvoudiger. Door je Apple TV te bedienen vanuit het Bedieningspaneel heb je geen app meer nodig. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Apple TV bedienen via Bedieningspaneel

In iOS 11 of nieuwer kun je eenvoudig het Bedieningspaneel aanpassen en uitbreiden met allerlei knoppen. Zo kan je ook eenvoudig je Apple TV bedienen vanaf het Bedieningspaneel dankzij de extra mogelijkheden. In deze tip lees je hoe je de belangrijkste functies van de vierde generatie Apple TV en nieuwer vanaf het Bedieningspaneel kunt bedienen.

Wat heb ik nodig voor het bedienen van de Apple TV via het Bedieningspaneel?

De Apple TV-knop in het Bedieningspaneel is een vervanging van de fysieke Siri Remote, doordat bijna alle functies van deze afstandsbediening ook op deze manier te gebruiken zijn. Je hebt wel de juiste Apple TV en iPhone of iPad me iOS-versie nodig:

Deze functie werkt dus niet met de Apple TV 3 of oudere modellen. Als je niet weet welke Apple TV je hebt, dan check je ons overzicht met Apple TV-modellen.

Hoe kan ik het Bedieningspaneel als afstandsbediening voor Apple TV gebruiken?

Om de Apple TV-afstandsbediening via het Bedieningspaneel in te stellen, doe je het volgende:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Bedieningspaneel en kies voor Pas regelaars aan.
  3. Zoek de optie Apple TV Remote en tik op het groene plusje.

Apple TV Remote in Bedieningspaneel toevoegen.

  1. Keer terug naar het beginscherm en veeg van onderen naar boven om het Bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op het Apple TV-icoontje om de afstandsbediening te openen.
  3. Zorg dat je met hetzelfde netwerk verbonden bent en kies de Apple TV die in de lijst verschijnt.
  4. Vul vervolgens de viercijferige code in die op je televisie getoond wordt.
  5. De Apple TV is nu gekoppeld.

Apple TV Remote in Bedieningspaneel instellen.

Met het grote vlak kun je navigeren door je Apple TV, terwijl de Menu-knop je terugbrengt naar een vorig scherm. Door op het grote vlak te tikken, bevestig je de huidige selectie. Ook de andere knoppen van de Siri-remote vind je hier terug, zoals de TV-knop, de Speel/Pauze-knop en de Siri-knop. Hou de Siri-knop ingedrukt en praat in de microfoon van je iPhone of iPad om de opdracht uit te laten voeren.

Wat is het verschil met de Apple TV Remote-app?
De Apple TV-afstandsbediening in het Bedieningspaneel is een soort light-versie van de aparte Apple TV Remote-app. Het verschil tussen de Apple TV Remote-app en de afstandsbediening in het Bedieningspaneel, is dat je in de aparte app ook details kunt zien van bijvoorbeeld muziek dat afgespeeld wordt. Bovendien heeft de Apple TV Remote-app een aparte gamemodus die je kunt gebruiken om games te spelen. Om de Apple TV-afstandsbediening in het Bedieningspaneel te kunnen gebruiken, is het niet nodig om de aparte Apple TV Remote-app op je toestel te hebben staan. Meer over de werking van de Apple TV Remote-app lees je in onze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, bedieningspaneel
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software iOS 11