Apple TV bedienen met je iPhone via het Bedieningspaneel.

Snel je Apple TV bedienen vanuit het Bedieningspaneel: zo doe je dat

Je kunt een Apple TV ook bedienen met je iPhone en iPad en vanuit het Bedieningspaneel is dit nog eenvoudiger. Door je Apple TV te bedienen vanuit het Bedieningspaneel heb je geen app meer nodig. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Apple TV bedienen via Bedieningspaneel

Je kan op je iPhone en iPad eenvoudig het Bedieningspaneel aanpassen en uitbreiden met allerlei knoppen. Zo kan je ook heel makkelijk je Apple TV bedienen vanaf het Bedieningspaneel dankzij de extra mogelijkheden. In deze tip lees je hoe je de belangrijkste functies van de vierde generatie Apple TV en nieuwer vanaf het Bedieningspaneel kunt bedienen.

Wat heb ik nodig voor het bedienen van de Apple TV via het Bedieningspaneel?

De Apple TV-knop in het Bedieningspaneel is een vervanging van de fysieke Siri Remote, doordat bijna alle functies van deze afstandsbediening ook op deze manier te gebruiken zijn. Je hebt wel de juiste Apple TV en iPhone of iPad met iOS-versie nodig:

Deze functie werkt dus niet met de Apple TV 3 of oudere modellen. Als je niet weet welke Apple TV je hebt, dan check je ons overzicht met Apple TV-modellen.

Hoe kan ik het Bedieningspaneel als afstandsbediening voor Apple TV gebruiken?

Om de Apple TV-afstandsbediening via het Bedieningspaneel in te stellen, doe je het volgende:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Bedieningspaneel en kies voor Pas regelaars aan.
  3. Zoek de optie Apple TV Remote en tik op het groene plusje. Je herkent de optie aan het icoontje van de Siri Remote (iOS 12.2 of nieuwer) of aan het Apple TV-logo (iOS 12.1.4 of ouder).

Bedieningspaneel aanpassen met knop voor Apple TV.

  1. Keer terug naar het beginscherm en open het Bedieningspaneel. Op een iPhone met thuisknop veeg je van onderen naar boven. Op een iPhone zonder homeknop of een iPad veeg je vanaf de rechter bovenhoek naar beneden.
  2. Tik op het Siri Remote-icoontje om de afstandsbediening te openen. Op iOS 12.1.4 of ouder zie je een Apple TV-icoontje.
  3. Zorg dat je met hetzelfde netwerk verbonden bent en kies de Apple TV die in de lijst verschijnt.
  4. Vul vervolgens de viercijferige code in die op je televisie getoond wordt.
  5. De Apple TV is nu gekoppeld.
  6. Heb je meerdere Apple TV’s? Bovenin kun je deze selecteren.

Siri Remote in Bedieningspaneel.

Met het grote vlak kun je navigeren door je Apple TV, terwijl de Menu-knop je terugbrengt naar een vorig scherm. Door op het grote vlak te tikken, bevestig je de huidige selectie. Ook de andere knoppen van de Siri-remote vind je hier terug, zoals de TV-knop, de Speel/Pauze-knop en de Siri-knop. Hou de Siri-knop ingedrukt en praat in de microfoon van je iPhone of iPad om de opdracht uit te laten voeren.

Vanaf iOS 12.2 werkt deze knop ook voor televisies die HomeKit ondersteunen. In de loop van 2019 worden deze uitgebracht, onder andere van Sony en LG.

Nog een aanvullende tip: wanneer de remote geopend is, kun je met de volumeknoppen van je iPhone het volume over HDMI regelen, mits dit aan staat op je AppleTV.

Wat is het verschil met de Apple TV Remote-app?
De Apple TV-afstandsbediening in het Bedieningspaneel is een soort light-versie van de aparte Apple TV Remote-app. Het verschil tussen de Apple TV Remote-app en de afstandsbediening in het Bedieningspaneel, is dat je in de aparte app ook details kunt zien van bijvoorbeeld muziek dat afgespeeld wordt. Bovendien heeft de Apple TV Remote-app een aparte gamemodus die je kunt gebruiken om games te spelen. Om de Apple TV-afstandsbediening in het Bedieningspaneel te kunnen gebruiken, is het niet nodig om de aparte Apple TV Remote-app op je toestel te hebben staan. Meer over de werking van de Apple TV Remote-app lees je in onze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, bedieningspaneel
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software iOS 11, iOS 12