tvOS 14 HomeKit

Zo werkt het Bedieningspaneel op de Apple TV

Met nieuwe mogelijkheden in tvOS 15
De Apple TV heeft ook zijn eigen Bedieningspaneel. Wat zijn hier de mogelijkheden en hoe breng je het Apple TV Bedieningspaneel tevoorschijn? Je leest er alles over in deze tip.

Het Bedieningspaneel ken je van de iPhone, iPad en de Apple Watch. Het Bedieningspaneel op de iPhone en iPad bestaat uit allerlei knoppen om meerdere systeemfuncties te gebruiken, zoals wifi, Bluetooth, AirPlay en het aanpassen van de helderheid en het volume. Op de Apple Watch gebruik je het Bedieningspaneel om bijvoorbeeld het waterslot te activeren, het batterijpercentage te bekijken of om de de Theatermodus aan te zetten. De Apple TV heeft ook een Bedieningspaneel, waarmee je bepaalde functies kan gebruiken.

Wat zijn de mogelijkheden van het Bedieningspaneel op de Apple TV?

Het Bedieningspaneel op de Apple TV is lang niet zo uitgebreid als op de iPhone, iPad en Apple Watch, maar komt wel op een aantal manieren goed van pas. Allereerst check je bovenaan het tijdstip en de datum. Los van Siri en specifieke apps is dit de enige manier om op de Apple TV te kijken wat de datum en tijd is. Daaronder vind je de ingestelde gebruikers op de Apple TV. Je kan op de Apple TV meerdere accounts gebruiken en via het Bedieningspaneel kan je ertussen wisselen.

tvOS 14 HomeKit.

Daaronder vind je knoppen voor de sluimerstand en eventuele muziek die afgespeeld wordt. Je springt via de audio knop rechtstreeks naar de desbetreffende app, mocht je muziek aan het afspelen zijn. Naast muziek vind je hier ook een snelkoppeling naar de audio van ondersteunde video-apps. Tot slot vind je onderaan nog drie knoppen voor HomeKit, AirPlay en het selecteren van speakers voor de Apple TV en een snelkoppeling naar de Zoek-app. Deze Zoek-app is ook nog steeds via het beginscherm bereikbaar. Met de HomeKit-knop activeer je je favoriete scènes of start je de livestream van een HomeKit-camera.

Nieuw vanaf tvOS 15

Vanaf tvOS 15 vind je nog meer knoppen in het Bedieningspaneel op de Apple TV. Je kan vanuit hier ook starten met SharePlay, als je bijvoorbeeld een serie of film in de TV-app wil kijken met iemand via FaceTime. Ook is er een knop om snel een gekoppelde gamecontroller te gebruiken en kun je makkelijker naar AirPods wisselen.

tvOS 15 Bedieningspaneel.

Apple TV Bedieningspaneel gebruiken

Je opent het Bedieningspaneel door de thuisknop op de Siri Remote ingedrukt te houden. Dit is de knop rechtsboven, te herkennen aan het icoontje met het tv-scherm. Dit werkt overal in tvOS: vanaf het beginscherm, in apps of middenin een game.

HomeKit camera in tvOS 14

Veeg vervolgens met de touchpad van de afstandsbediening naar de juiste knop. Bij de gebruikers kan je nog naar links en rechts vegen, mochten er meer dan drie gebruikers geregistreerd staan. De actieve en huidige gebruiker herken je aan het vinkje voor zijn of haar naam. Om het Bedieningspaneel weer af te sluiten, druk je weer op de thuisknop of op de menuknop.

Het Bedieningspaneel is beschikbaar in tvOS 13 en nieuwer op de Apple TV HD (ook wel Apple TV 4 genoemd) en de Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? In ons artikel vind je een overzicht van alle Apple TV-modellen.

Bekijk ook

Welke Apple TV heb ik? Zo herken je Apple TV-modellen

Weet je niet precies welke Apple TV je hebt? In dit overzicht lees je welke Apple TV-modellen er allemaal zijn en laten we je zien hoe je Apple TV-modellen kunt herkennen, bijvoorbeeld aan eigenschappen of modelnummers. Check op deze pagina alle verschillende modellen van de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV