Beste Apple TV games

Apple TV: wachtwoord voor apps downloaden uitschakelen

Op de Apple TV kun je aangeven dat je voor appdownloads en aankopen geen wachtwoord wilt invoeren. In deze tip lees je hoe je dit kunt instellen.

Het invoeren van wachtwoorden op de Apple TV kan lastig zijn, omdat er op de afstandsbediening geen toetsenbord zit. Het kan daarom handiger zijn om het invoeren van wachtwoorden uit te schakelen, voor het downloaden van apps op de Apple TV.

Wachtwoorden uitschakelen op de Apple TV 4 en nieuwer

Je kunt op de iPhone en iPad uitschakelen dat er een wachtwoord ingevoerd moet worden bij het downloaden van gratis apps. Op de Apple TV is het mogelijk om zelfs wachtwoorden uit te schakelen voor betaalde downloads van apps.

Zo schakel je het invoeren van wachtwoorden uit je in:

  1. Ga op de Apple TV naar Instellingen > Accounts.

Apple TV accounts instellen

  1. Ga naar iTunes en App Store.

Apple TV iTunes en App Store account instellen

  1. Ga naar Wachtwoordinstellingen.

Apple TV accounts wachtwoordinstellingen

  1. Bij Aankopen en aankopen vanuit apps kies je de optie Nooit. Je kunt ook kiezen voor Altijd of Na 15 minuten.

Aankopen op Apple TV wachtwoord nodig

  1. Je kunt bovendien aangeven dat je alleen gratis apps zonder wachtwoord mag downloaden.

Apple TV nooit wachtwoord invullen

Waarom zou je het invoeren van je wachtwoord uitschakelen? Ten eerste omdat je je Apple TV alleen zelf gebruikt. Hoef je niet bang te zijn dat kinderen of gasten aankopen op de Apple TV gaan doen, dan kun je het wachtwoord ook uitschakelen.

Je kunt het invoeren van wachtwoorden ook uitschakelen als je vaak gasten krijgt en niet in het bijzijn van iedereen het wachtwoord wilt invoeren. Gasten kunnen namelijk meekijken op het tv-scherm terwijl jij het wachtwoord invoert. We hopen dat Apple hiervoor een betere oplossing vindt, bijvoorbeeld door je het wachtwoord in te laten voeren via de iPhone of met Touch ID toestemming te geven om een aankoop te doen.

Wachtwoorden uitschakelen op Apple TV 3 en eerder

Ook op de tweede en derde generatie Apple TV kun je het invoeren van wachtwoorden uitschakelen:

  1. Ga naar Instellingen > iTunes Store > Inloggen.
  2. Log in met je Apple ID en wachtwoord.
  3. Je krijgt nu het aanbod om het wachtwoord te onthouden. Kies je Ja, dan kun je voortaan aankopen doen zonder opnieuw je wachtwoord in te voeren, zolang je aangemeld bent met het juiste Apple ID. Zeg je Nee, dan moet je telkens wanneer je een film, tv-serie of muziekalbum wilt kopen je wachtwoord invoeren. Op deze oudere versies van de Apple TV kun je geen apps installeren.

Op de iPhone, iPad en Mac kun je ook aangeven dat je gratis apps wilt downloaden, zonder steeds een wachtwoord in te voeren. Het is niet mogelijk om het invoeren van wachtwoorden compleet uit te schakelen voor betaalde downloads. Op de iPhone en iPad ga je naar Instellingen > iTunes en App Store om aan te geven dat je voor gratis downloads niet langer een wachtwoord wilt invoeren. Deze optie is alleen beschikbaar als je Touch ID hebt uitgeschakeld. Als je Touch ID gebruikt moet je naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Wachtwoordingstellingen gaan. Met Touch ID is het overigens simpel om aankopen goed te keuren.

Op de Mac ga je in iTunes naar Voorkeuren > Store > Aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, wachtwoorden
Device Apple TV
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV