Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Sonos Era 300 zwart zijkant

Sonos voegt support voor Apple Music ruimtelijke audio toe

Sinds 28 maart komt het geluid van alle kanten
Sonos is de eerste externe fabrikant die ruimtelijke audio gaat toevoegen aan Apple Music. Het komt beschikbaar op diverse speakers uit het Sonos-assortiment.

Update 29 maart 2023: De support voor ruimtelijke audio op je Sonos-systeem is vanaf nu beschikbaar. Je hebt er wel de Sonos Era 300 of een andere geschikte speaker voor nodig.

Sonos-speakers klinken ruimtelijk met Apple Music

Heb je een van de volgende speakers, dan kun je vanaf 28 maart 2023 genieten van Apple Music met ruimtelijk geluid. Voorheen had je hiervoor een HomePod, AirPods of ander Apple-product nodig, maar het kan nu ook op producten van een externe partij. Sterker nog: Sonos is de eerste fabrikant die het aanbiedt. Het gaat om de volgende modellen:


Zoals bekend word je hierbij in het middelpunt van de muziek geplaatst. De muziek lijkt van alle kanten te komen en het aanbod van nummers die ervoor zijn aangepast neemt snel toe. De aankondiging geldt zowel voor Nederland als voor België.

Sonos Era 300 bedienen

De vandaag aangekondigde Sonos Era 300 is speciaal bedoeld voor ruimtelijke muziek. Aanvankelijk leek het erop dat alleen Amazon Prime Music hier voorlopig geschikt voor was, maar dit wordt nu uitgebreid naar een tweede muziekdienst, Apple Music.

Weet je niet welke Apple Music-nummers voorzien zijn van spatial audio? Dat is te achterhalen met de third party-app Music Library Tracker van freelance appontwikkelaar Ben Dodson. Je maakt verbinding met je Apple Music-account en de app graaft vervolgens door alle nummers om een afspeellijst te maken van nummers met ruimtelijk geluid. Daarna kun je ze afspelen.

Bekijk ook

Dolby Atmos luisteren op de iPhone, iPad en Mac

Je kunt audio ruimtelijk beluisteren in Dolby Atmos-kwaliteit op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K en meer. Dit werkt voor Apple Music, maar ook voor films en video's van streaming videodiensten. Zo krijg je een ruimtelijke ervaring. Hoe schakel je Dolby Atmos in, wat heb je nodig en hoe ontdek je geschikte content? Dat lees je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 29 maart: De functie is nu vrijgegeven voor gebruikers.
  • 2023 - 09 maart: Opmerking over koppeling met Amazon Prime Music verwijderd.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.