Sonos Move 2 etentje buiten

Deze Sonos-producten kunnen we in 2024 verwachten

Sonos gaat in 2024 heel wat nieuwe producten uitbrengen. Naast een hoofdtelefoon en nieuwe speakers staat er ook een mediabox voor de tv gepland. In dit artikel zetten we de geruchten op een rijtje.

Bloomberg kwam al in december 2023 op de proppen met een complete roadmap voor de producten die we in 2024 van Sonos kunnen verwachten. Daarnaast is The Verge inmiddels berucht geworden om het vroegtijdig laten uitlekken van aanstaande Sonos-producten. Voor mensen die op het punt staan één van de Sonos-speakers te kopen, kan het handig zijn om te weten wat er zoal aan komt. Want 2024 lijkt een spannend jaar te gaan worden voor Sonos: naast diverse nieuwe speakers staan er ook een hoofdtelefoon en settopbox voor de TV op de planning, waarmee het bedrijf nieuwe wegen wil inslaan.

Sonos brengt in juni de opvolger van de Sonos Roam uit, samen met een app voor draadloze speakers. Dat beweert Mark Gurman van Bloomberg in zijn nieuwsbrief. Sonos zou de hardware hebben aangepast om Bluetooth-problemen met de speaker op te lossen. De nieuwe app is ook bedoeld voor de aanstaande high-end hoofdtelefoon van Sonos, die mogelijk ook in juni komt. Bezitters van de Sonos Move 1 en 2 zullen wat langer moeten wachten: volgens Gurman heeft dit te maken met softwareproblemen die eerst opgelost moeten worden.

De huidige Sonos Roam werkt behalve met Bluetooth ook met AirPlay 2. Er zijn wat verbeteringen mogelijk, zoals toevoeging van een stereokoppeling via Bluetooth. Ook klaagden sommige gebruikers over de duurzaamheid van de batterij op langere termijn. De nieuwe Roam 2 zou die problemen kunnen oplossen. De speaker krijgt volgens geruchten dezelfde aanraakbediening als de Era 100 en 300 speakers.

De Sonos-hoofdtelefoon heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse overheidsinstantie FCC. Meer hierover is te lezen in ons artikel over de Sonos-hoofdtelefoon releasedatum.

Bekijk ook

Sonos-hoofdtelefoon goedgekeurd door FCC

Sonos werkt aan een eigen high-end hoofdtelefoon die in 2024 zou moeten verschijnen. Het accessoire gaat rond de 449 dollar kosten en zal een concurrent worden van de AirPods Max. Maar wanneer komt deze rivaal?

Er is nieuwe informatie bekend over de streamingbox die Sonos eind 2024 of begin 2025 zou willen uitbrengen. Uit een Sonos-patent dat is ingediend op 14 december vorig jaar zijn enkele eigenschappen af te leiden. Het apparaat beschikt over meerdere HDMI-poorten voor het aansluiten van externe apparaten en kan fungeren als een A/V-ontvanger, waardoor audio over een heel geluidssysteem gesynchroniseerd kan worden met slechts één kabel naar de TV. Het ontwerp zou lijken op de Samsung One Connect Box, die bij bepaalde televisies wordt geleverd.

De streamingbox gaat concurreren met Apple TV en soortgelijke apparaten, zoals Roku in de VS. Het apparaat zou tussen de €150 en €200 gaan kosten en is bedoeld voor het streamen van content van onder andere Netflix en Disney+. Ook zou er Dolby Vision en Dolby Atmos op zitten. Een belangrijk onderdeel is de bedieningsapp, die vergelijkbaar is met de app voor Sonos-luidsprekers. Er zou dan ook geen traditionele afstandsbediening bij zitten.

Samsung One Connect Box
Voorbeeld van een Samsung One Connect Box.

In het patent wordt een ‘Vrienden & Familie’-functie genoemd voor het volgen van anderen en het maken van aanbevelingen voor films en tv-shows. Er zou geen appwinkel op het apparaat zitten. In plaats daarvan wordt het beheer en updaten van apps overgelaten aan de streamingdiensten zelf. Dit alles is speculatie op basis van een patentaanvraag. Het uiteindelijke product kan nog andere eigenschappen hebben. Een dergelijk apparaat van Sonos zou best een succes kunnen worden, aangezien het kan fungeren als centrale mediahub voor zowel audio als video. Je kunt er dan ook meteen de verschillende Sonos-speakers aan koppelen.

Sonos mediabox-patent

Juist op dat punt schiet Apple te kort: het is bijvoorbeeld niet mogelijk om vier HomePods op één Apple TV aan te sluiten voor een ruimtelijk geluid.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 4 december 2023.

Dit wordt de Sonos line-up voor 2024

Bloomberg komt op de proppen met een complete roadmap voor de producten die we in 2024 van het audiobedrijf kunnen verwachten. Naast een hoofdtelefoon en settopbox voor de TV staan er ook nieuwe speakers op de planning.

Mark Gurman heeft in zijn wekelijkse nieuwsbrief al eerder wat details vrijgegeven over de roadmap van Sonos. Nu heeft hij een completere lijst met data wanneer we nieuwe producten kunnen verwachten. Met deze line-up wil het bedrijf de verkoop stimuleren, maar neemt tegelijk een gok door een Sonos hoofdtelefoon en Sonos settopbox voor de tv te willen uitbrengen. De tv-markt is al erg druk en zelfs Apple heeft moeite om van de Apple TV een mainstream product te maken. Google is een machtige concurrent met zijn goedkope Chromecast met Google TV. En in de markt voor hoofdtelefoons is het nog veel drukker, met Sony, Bose en andere premium-merken die ook inzetten op goede audiokwaliteit. Intern zou er wat verdeeldheid zijn of Sonos wel deze twee nieuwe richtingen moet inslaan.

Heel wat nieuwe Sonos-producten in 2024

Voor de twee nieuwe productcategorieën geeft Gurman ook een tijdspad: de hoofdtelefoon wordt in de eerste helft van 2024 verwacht en de tv-settopbox zou wel eens eind 2024 of begin 2025 op de markt kunnen komen. Hij heeft nog meer insider-info weten te bemachtigen over andere Sonos-producten:

  • Update van de Sonos Passport-app om mobiele producten aan te sturen: eind 2023 of begin 2024
  • Nieuwe 8-inch plafondluidsprekers: eerste helft 2024
  • Koptelefoon met codenaam “Duke”: eerste helft 2024
  • Sonos Roam 2 (“Sidecar”): medio 2024
  • Sonos Voice Control 2.0: eind 2024
  • Sonos Era 100 voor bedrijven (“Raven”): 2024
  • Nieuwe high-end versterker (“Premier”): tweede helft 2024
  • Nieuwe hoogwaardige soundbar (“Lasso”): eind 2024
  • TV-settopbox (“Pinewood”): eind 2024 of begin 2025
  • Nieuwe subwoofer (“Lotus”): 2025
Sonos Roam Olive in hand
De draagbare Sonos Roam krijgt in 2024 waarschijnlijk een opvolger.

De genoemde codenamen zijn uiteraard niet de marketingnamen die Sonos uiteindelijk gaat hanteren. Zo zal de Roam 2 gewoon als opvolger van de huidige Roam in de winkel liggen. Wat de Sonos Five betreft heeft Gurman niet gehoord dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. Het zou echter een logische stap zijn, nu de Sonos One is opgevolgd door de Era 100 en het gat dat de Play:3 (uit 2012) achterliet is opgevuld door de Era 300 die rond de 450 euro kost. De Sonos Five kost momenteel rond de 550 euro en dateert uit 2020. Op zich zou Sonos er nog wel een tijdje mee vooruit kunnen, maar de introductie van een Era 500 is op termijn best een optie. Gurman zegt er echter niets over.

Meer over de huidige line-up van Sonos vind je in ons overzichtsartikel en voor goede Sonos-aanbiedingen hebben we ook een handig overzicht.

Bekijk ook

Sonos: alles over dit multiroom speakersysteem voor je huis

Sonos maakt speakers om in het hele huis muziek te luisteren. Lees hier alles over het multiroom speakersysteem van Sonos: welke Sonos-modellen zijn er verkrijgbaar, hoe werkt het en wat zijn de prijzen? Hier lees je alles!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.