Beats Solo3 Club Collection

Nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon nu ook opgedoken bij FCC

Apple gaat binnenkort een nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon uitbrengen. Dat bleek al eerder uit bestanden in de iOS 17.4 Release Candidate. En de Solo 4 is nu ook bij de goedkeuringsinstantie FCC opgedoken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 2 april 2024: Apple’s nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon is verschenen in de database van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Dit wijst erop dat de hoofdtelefoon elk moment kan worden aangekondigd. Het is de eerste update in de Beats Solo-lijn in acht jaar tijd. De Solo 4 lijkt qua design op de Solo 3 uit 2016, maar dan met een usb-c aansluiting. Volgens eerdere informatie zal de Beats Solo 4 verkrijgbaar zijn in zwart, blauw en roze. Mogelijk komt de hoofdtelefoon in mei 2024 op de markt.

Een afbeelding van de FCC laat zien waar de goedkeuringslogo’s zullen worden geplaatst:

Beats Solo 4 afbeelding FCC

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 27 februari 2024.

De Beats Solo 3 Wireless werd op 7 september 2016 en was nog dezelfde dag beschikbaar voor pre-order. Inmiddels zijn we ruim zeven jaar verder en is het tijd voor een opvolger: de Beats Solo 4. Dat blijkt uit code die in de iOS 17.4 Release Candidate is ontdekt. Er zitten meerdere verwijzingen naar de hoofdtelefoon in, ook afbeeldingen. Qua uiterlijk gaat de Beats Solo 4 veel lijken op zijn voorganger, maar met wat kleine aanpassingen die van de Beats Studio Pro zijn geleend. Ze hebben typenummer A3140.

Volgens de gelekte informatie komt de hoofdtelefoon in drie kleuren beschikbaar, waaronder zwart, blauw en roze. Ook ruimtelijke audio zou worden ondersteund, maar andere functies zijn nog niet duidelijk.

Beats Solo 4

Het zal de eerste grote update voor Apple’s on-ear hoofdtelefoon in jaren worden. De Solo 3 is sinds 2016 in allerlei kleurvarianten verschenen (waaronder een variant met Mickey Mouse-opdruk), maar technisch gezien veranderde er niets. Wel was het de eerste Beats-hoofdtelefoon met Apple’s W1-chip voor het gemakkelijk koppelen met verschillende apparaten. De hoofdtelefoon verscheen tegelijk met de allereerste AirPods.

Beats Solo3 Wireless Club Collection

De huidige Solo 3 gaat 40 uur mee op een batterijduur en is na 5 minuten opladen alweer klaar voor 3 uur muziek luisteren. Het nieuwe model zal beschikken over usb-c en dat is een hele verbetering ten opzichte van de micro-USB-poort die nog in het oude model zat. We raden dan ook niet aan om nu nog een Beats Solo 3 aan te schaffen, ook al is hij momenteel best redelijk geprijsd bij andere winkels dan Apple. Apple rekent er zelf momenteel nog €229,95 voor en dat is gezien de verouderde technologie echt niet meer aantrekkelijk.


Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.