Aanstaande Beats Solo 4 te zien in gelekte video (en er komen ook nieuwe Solo Buds aan)

Apple gaat binnenkort een nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon uitbrengen. Dat bleek al eerder uit bestanden in de iOS 17.4 Release Candidate. En de Solo 4 is nu ook bij de goedkeuringsinstantie FCC opgedoken.

Update 28 april 2024: Apple gaat op dinsdag 30 april niet alleen de Beats Solo 4 hoofdtelefoon uitbrengen, maar er komen ook nieuwe Beats Solo Buds aan. Dat beweert de website AndroidHeadlines.com. Beide verschijnen in de Solo-productlijn, die wat goedkoper is dan de high end Studio-productlijn. In een video is te zien hoe de Beats Solo 4 eruit komt te zien. Ze hebben verbeterd geluid, personalized Spatial Audio en Dynamic Head Tracking. Ook kun je lossless audio luisteren via usb-c. Er is een 3,5mm aansluiting aanwezig voor high-res audio en daarnaast kun je draadloos via Bluetooth luisteren. De batterij gaat tot 50 uur mee, een stuk langer dan de AirPods Max. Na 10 minuten kun je weer 5 uur luisteren.

Net als bij eerdere Beats-producten kun je de Beats Solo 4 in combinatie met iPhone en Android gebruiken om moeiteloos te kunnen koppelen. Heb je een iPhone, dan kun je via het Zoek mijn-netwerk je hoofdtelefoon terugvinden en Hé Siri gebruiken om spraakopdrachten te geven. Android-gebruikers kunnen terugvallen op het Find My-netwerk van Google.

Beats Studio 4 kleuren

De UltraPlush-oorschelpen zijn extra comfortabel. Apple gaat de Beats Solo 4 in drie kleuren uitbrengen: Matte Black, Slate Blue en Cloud Pink. Ze gaan in de VS $199 kosten en zijn vanaf 2 mei te koop.

In onderstaande video kun je de hoofdtelefoon in actie zien:

Ook op komst: goedkope Beats Solo Buds

Naast de hoofdtelefoon is Apple ook van plan om dinsdag 30 april de Beats Solo Buds uit te brengen. Ze gaan $79,99 kosten en zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Matte Black, Storm Gray, Arctic Purple en Transparent Red. Dit zijn Apples goedkoopste oordopjes en ze liggen vanaf juni in de winkel. Eerdere Beats-oortjes waren vanaf $149 verkrijgbaar, terwijl de AirPods in de VS vanaf $99 in de winkel liggen.

Beats Solo Buds

Je krijgt bij de Beats Solo Buds vier eartips in de maten XS, S, M en L. Lerende algoritmes zorgen ervoor dat de microfoon alleen die geluiden oppikt, die van belang zijn. Ze zijn gemakkelijk te koppelen met Android en iOS en bieden ook Zoek mijn-ondersteuning. Via knoppen op de oortjes kun je de muziek bedienen, telefoongesprekken aannemen en de spraakassistent activeren. De oortjes gaan 18 uur mee en ook dat is een unicum. De oplaadcase heeft een usb-c poort, zodat niets nog in de weg staat om ook in de EU uit te brengen.

Update 2 april 2024: Apple’s nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon is verschenen in de database van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Dit wijst erop dat de hoofdtelefoon elk moment kan worden aangekondigd. Het is de eerste update in de Beats Solo-lijn in acht jaar tijd. De Solo 4 lijkt qua design op de Solo 3 uit 2016, maar dan met een usb-c aansluiting. Volgens eerdere informatie zal de Beats Solo 4 verkrijgbaar zijn in zwart, blauw en roze. Mogelijk komt de hoofdtelefoon in mei 2024 op de markt.

Een afbeelding van de FCC laat zien waar de goedkeuringslogo’s zullen worden geplaatst:

Beats Solo 4 afbeelding FCC

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 27 februari 2024.

De Beats Solo 3 Wireless werd op 7 september 2016 en was nog dezelfde dag beschikbaar voor pre-order. Inmiddels zijn we ruim zeven jaar verder en is het tijd voor een opvolger: de Beats Solo 4. Dat blijkt uit code die in de iOS 17.4 Release Candidate is ontdekt. Er zitten meerdere verwijzingen naar de hoofdtelefoon in, ook afbeeldingen. Qua uiterlijk gaat de Beats Solo 4 veel lijken op zijn voorganger, maar met wat kleine aanpassingen die van de Beats Studio Pro zijn geleend. Ze hebben typenummer A3140.

Volgens de gelekte informatie komt de hoofdtelefoon in drie kleuren beschikbaar, waaronder zwart, blauw en roze. Ook ruimtelijke audio zou worden ondersteund, maar andere functies zijn nog niet duidelijk.

Beats Solo 4

Het zal de eerste grote update voor Apple’s on-ear hoofdtelefoon in jaren worden. De Solo 3 is sinds 2016 in allerlei kleurvarianten verschenen (waaronder een variant met Mickey Mouse-opdruk), maar technisch gezien veranderde er niets. Wel was het de eerste Beats-hoofdtelefoon met Apple’s W1-chip voor het gemakkelijk koppelen met verschillende apparaten. De hoofdtelefoon verscheen tegelijk met de allereerste AirPods.

Beats Solo3 Wireless Club Collection

De huidige Solo 3 gaat 40 uur mee op een batterijduur en is na 5 minuten opladen alweer klaar voor 3 uur muziek luisteren. Het nieuwe model zal beschikken over usb-c en dat is een hele verbetering ten opzichte van de micro-USB-poort die nog in het oude model zat. We raden dan ook niet aan om nu nog een Beats Solo 3 aan te schaffen, ook al is hij momenteel best redelijk geprijsd bij andere winkels dan Apple. Apple rekent er zelf momenteel nog €229,95 voor en dat is gezien de verouderde technologie echt niet meer aantrekkelijk.


Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.