Sonos speaker in wit op een tafel

Sonos-hoofdtelefoon goedgekeurd door FCC

Sonos werkt aan een eigen high-end hoofdtelefoon die in 2024 zou moeten verschijnen. Het accessoire gaat rond de 449 dollar kosten en zal een concurrent worden van de AirPods Max. Maar wanneer komt deze rivaal?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sonos heeft een speciaal team dat werkt aan de eerste eigen hoofdtelefoon, zo bleek eerder al uit een memo. Het bedrijf heeft dit nog niet officieel bevestigd, maar de CEO van Sonos wilde al wel zeggen dat er binnenkort een “lucratief nieuw product” zal verschijnen. Er wordt gesproken over een hoofdtelefoon met stembediening en synchronisatie met Sonos-speakers.

Sonos is in juni 2024 van plan om de Sonos-hoofdtelefoon uit te brengen, samen met een nieuwe app voor draadloze speakers en andere apparaten. Dat beweert Mark Gurman van Bloomberg in zijn nieuwsbrief. Je leest er mee over in ons artikel over de nieuwe Sonos-producten in 2024.

Bekijk ook

Deze Sonos-producten kunnen we in 2024 verwachten

Sonos gaat in 2024 heel wat nieuwe producten uitbrengen. Naast een hoofdtelefoon en nieuwe speakers staat er ook een mediabox voor de tv gepland. In dit artikel zetten we de geruchten op een rijtje.

De Sonos-hoofdtelefoon heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC, zo blijkt uit online documenten. Volgens de documentatie werkt de Sonos-hoofdtelefoon met Bluetooth 2,4 GHz en WiFi 2,4 GHz en 5 GHz. Helaas is er niets uit af te leiden over het design. Wel is er een afbeelding die een ovale vorm laat zien. De laatste keer dat Sonos nieuwe producten uitbracht was eind vorig jaar met de Sonos Move 2.

Sonos hoofdtelefoon FCC

Sonos zou de langverwachte introductie van een eigen hoofdtelefoon hebben uitgesteld wegens softwareproblemen. Het bedrijf wil 1 miljoen stuks produceren en is van plan om er 449 dollar voor te vragen. De release zou nu in juni moeten gaan plaatsvinden, meer dan een maand later dan aanvankelijk gepland. Dit zegt Mark Gurman van Bloomberg op basis van gesprekken met mensen die kennis van zaken hebben. De problemen zouden te maken hebben met de manier waarop de draadloze over-ear hoofdtelefoon verbinding maakt met wifi-netwerken.

Ook Bloomberg bevestigt nu dat Sonos bezig is met nieuwe producten, waaronder een hoofdtelefoon. De Sonos hoofdtelefoon zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit met een prijs tussen de $400 en $500, vergelijkbaar met de AirPods Max. Het bedrijf wil zich vooral onderscheiden met maatwerk en finetunen van het geluid met een zogenaamde Passport-app. In de toekomst zouden er ook oordopjes vergelijkbaar met de AirPods kunnen volgen.

Volgens Bloomberg wil Sonos nog meer nieuwe markten betreden waarin Apple al actief is. Zo zou voor eind 2024 of 2025 een set-top streaming box staan gepland, vergelijkbaar met de Apple TV. Deze dient als een hub voor Sonos audioapparatuur met support voor Dolby Atmos en Dolby Vision. Het apparaat werkt ook met apps van populaire streamingdiensten en draait op een variant van Android. De prijs zal tussen de $150 en $200 liggen.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 16 november 2023.

Sonos is vooral bekend van de speakers en home cinema-sets, zoals de Sonos One, Sonos Beam en Sonos Arc. Sonos is onder Apple-gebruikers een populair merk, zeker sinds het moment dat AirPlay 2 ondersteund werd. Al jaren gaan er geruchten dat Sonos haar assortiment wil uitbreiden met een hoofdtelefoon. Al in januari 2019 schreven we dat Sonos zou werken aan een over-ear hoofdtelefoon en er zijn ook al patenttekeningen van een Sonos-hoofdtelefoon verschenen. Nu schrijft Bloomberg dat Sonos in een interne memo bevestigt dat er gewerkt wordt aan een of meerdere hoofdtelefoons. Een release is mogelijk al nabij.

‘Release Sonos hoofdtelefoon dichtbij’

In de interne memo spreekt Sonos CPO Maxime Bouvat-Merlin dat er verschuivingen plaats gaan vinden bij het ontwikkelteam van Sonos-producten en dat er daardoor banen gaan verdwijnen. In diezelfde memo staat ook dat er een speciaal team binnen Sonos is dat werkt aan hoofdtelefoons. Daarmee bevestigt het bedrijf min of meer dat het assortiment van speakers binnenkort uitgebreid wordt met dit type product. Daarnaast heeft Sonos ook teams die werken aan producten voor in huis, draagbare speakers en stembediening. In al deze categorieën is Sonos al actief.

Sonos hoofdtelefoon van de zijkant

Sonos zou dus al minstens vier jaar bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen hoofdtelefoon. Daarmee begeeft het bedrijf zich op een vrij drukke markt, waar merken als Bose, Sennheiser, Sony, Bowers & Wilkins en ook Apple met haar eigen AirPods Max en Beats-hoofdtelefoons de belangrijkste spelers zijn. Het is nog niet duidelijk hoe Sonos zich wil gaan onderscheiden met haar eigen hoofdtelefoon.

Tijdens de laatste bespreking van de kwartaalcijfers verklapt Sonos CEO Patrick Spence dat het bedrijf “de komende maanden een lucratief nieuw product” uit gaat brengen. Het lijkt erop dat het bedrijf hiermee publiekelijk hint naar de eerste eigen hoofdtelefoon. Dat daar nu publiekelijk naar gehint wordt, duidt erop dat de release nu echt dichtbij is, al moeten we er waarschijnlijk nog wel tot 2024 op wachten.

Bekijk ook

Sonos: alles over dit multiroom speakersysteem voor je huis

Sonos maakt speakers om in het hele huis muziek te luisteren. Lees hier alles over het multiroom speakersysteem van Sonos: welke Sonos-modellen zijn er verkrijgbaar, hoe werkt het en wat zijn de prijzen? Hier lees je alles!

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 27 februari: De release van de Sonos-hoofdtelefoon is uitgesteld, zo beweert Bloomberg. We hebben het artikel daarom een update gegeven.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.