Ring Indoor Cam voor binnenshuis.

Ring-camera’s krijgen geen HomeKit Secure Video via Homebridge

Sinds januari 2022 kan HomeBridge versie 1.4.0 ervoor zorgen dat je camera ook HomeKit Secure Video ondersteunt. Maar voor de Ring-camera's gaat het niet werken. Gelukkig is er een alternatief: Scrypted.

Het geschikt maken van je niet-ondersteunde camera voor HomeKit Secure Video kan behalve met Homebridge ook met Scrypted, een platform voor huisautomatisering dat zich speciaal op beveiligingscamera’s richt. Homebridge is wellicht iets bekender: deze gratis open source-software biedt allerlei plugins die ervoor zorgen dat smart home-apparaten geschikt worden voor HomeKit. Je kunt dit gebruiken op een Raspberry Pi of in een Docker-container op je NAS. Eén van die plug-ins is Camera UI, waarmee je je gewone camera geschikt kunt maken voor HomeKit Secure Video. Je kunt dan de videobeelden in iCloud opslaan, in plaats van op de server van een fabrikant.


Dat kan interessant zijn als je al in camera’s hebt geïnvesteerd en geen zin hebt om ze allemaal ter vervangen, terwijl je wel gebruik wilt maken van HomeKit Secure Video. Het kan ook handig zijn als in de app van de fabrikant allerlei functies ontbreken die je wel bij concurrerende camera’s ziet. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de camera’s van Ring, die vaak redelijk goedkoop via Amazon verkrijgbaar zijn en die al heel wat Nederlanders aan de voordeur hebben hangen.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Door Homebridge te gebruiken kun je video’s opnemen zonder dat je daar het betaalde Ring-abonnement voor nodig hebt. Dat is althans de theorie, want de ontwikkelaar van de Camera UI-plugin heeft aangegeven dat hij niet langer Ring-camera’s wil ondersteunen. Dit blijkt een principiële kwestie: Ring zou volgens hem een zodanig vriendelijke prijs voor hardware en abonnement vragen, dat het oneerlijk zou zijn om dat te omzeilen. Daar komt bovenop dat de streams nog wel via de servers van Ring lopen en het bedrijf dus geld kosten.

Ring Spotlight Cam

Nu is Ring geen beginnende start-up die worstelt om z’n voortbestaan, maar onderdeel van miljardenconcern Amazon. Toch vindt de plugin-ontwikkelaar dat de camera’s betaalbaar genoeg zijn en dat het abonnement (€100 per jaar voor alle camera’s) heel redelijk is. Niet iedereen denkt daar zo over: zo kregen we onlangs een e-mail doorgestuurd dat het abonnement van Ring Basic Protection fors omhoog gaat: van $30/jaar naar $40/jaar per apparaat. In ruil daarvoor krijg je een “betere Ring-ervaring en nog meer gemoedsrust”.

Bekijk ook

Ring deurbellen: wat zijn de verschillen en welke past bij jou?

De Ring-deurbellen werken niet met HomeKit, maar toch zijn ze behoorlijk populair onder mensen die hun huis willen automatiseren. Wij duiken in de verschillen tussen de modellen Ring Doorview Cam, Ring Video Doorbell, Ring 2 en Ring Pro.

Met Scrypted is het nog wel mogelijk om je Ring-camera’s aan HomeKit toe te voegen en HomeKit Secure Video te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om de stream van de Ring-camera lokaal op te slaan, voor het geval je geen HomeKit wilt gebruiken. Aangezien Scrypted zich volledig op beveiligingscamera’s richt is dit de betere keuze als je meer met je camera’s wilt doen. Homebridge biedt daarentegen een veel breder aanbod van plugins op allerlei gebied (niet alleen camera’s).

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.