Philips Hue MR16 spots

Binnenkort bij Philips Hue: nieuwe kleinere MR16 spots met gekleurd en wit licht

Binnenkort komt Philips Hue met een nieuw type inbouwspots. Het gaat om zogenaamde MR16 Spots, die ook wel bekend staan als GU5.3-spotjes. Ze worden veelal gebruikt in badkamers en zijn een stukje kleiner dan de bestaande GU10-spots.

Philips Hue heeft al diverse inbouwspots met armatuur in het assortiment en heeft daarnaast ook de GU10-lampen. Maar het assortiment wordt uitgebreid, zo heeft Signify vandaag bevestigd. De lampen waren eerder al uitgelekt. Het gaat om nieuwe MR16/GU5.3 Hue-spotjes.

Philips Hue GU5.3/MR16 spots

Het gaat om zogenaamde 12-volt spotjes, die te herkennen zijn aan de platte bovenkant en de twee contactpinnetjes aan de onderkant. Philips Hue had nog geen geschikt model lamp voor dit type aansluiting in het assortiment, maar daar komt dus verandering in. In totaal komen er twee soorten kleine MR16/GU5.3 inbouwspots van Philips Hue, die verkrijgbaar zijn in twee pakketten:

  • Hue White Ambiance 12V MR16 spot (€39,99)
  • Hue White Ambiance 12V MR16 Spot 2-pack: twee stuks voor €64,99
  • Hue White and Color Ambiance 12V MR16 Spot: één stuk voor €64,99
  • Hue White and Color Ambiance 12V MR16 Spot 2-pack: twee stuks voor €109,99

Deze nieuwe lampen komen vanaf september beschikbaar bij de bekende winkels.

Verpakking van Philips Hue MR16 inbouwspots

De White Ambiance-variant kan verschillende tinten wit licht tonen, wat bijvoorbeeld handig is voor bij de wc. De White and Color Ambiance-versie ondersteunt miljoenen kleuren, zoals veel andere gekleurde Hue-lampen al hebben. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe kleine spotjes precies beschikbaar komen, maar naar verwachting zullen ze rond de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd worden. Philips Hue kondigt tijdens deze beurs altijd de nieuwe najaarscollectie aan, waarna ze kort daarna verkrijgbaar zijn. De IFA 2023 is van 1 tot en met 5 september.

Meer op komst van Philips Hue

De afgelopen tijd waren er meer nieuwe producten uitgelekt die nu inmiddels zijn aangekondigd. Zo komt Philips Hue ook met meerdere beveiligingscamera’s om je huis te kunnen beveiligen. Deze zullen samenwerken met je bestaande Hue-lampen. Ook komen er nieuwe contactsensoren aan, bedoeld voor je raam of deur.

Bekijk ook

Philips Hue Secure officieel: dit zijn de nieuwe beveiligingscamera's en contactsensoren

Philips Hue heeft het nieuwe Hue Secure-platform aangekondigd. Binnen deze line-up van beveiligingsaccessoires, horen meerdere beveiligingscamera's en de nieuwe contactsensor. Ook in de Hue-app komt er een nieuw Security Center. Ondersteuning voor HomeKit ontbreekt helaas.

Daarnaast komt de Philips Hue Festavia dit jaar weer terug. Er komt ook een langere versie met 500 lampjes. De prijzen zijn nu ook bekend. De bestaande variant met 250 lampjes gaat in prijs om hoog naar €219,99 (was €159,99), terwijl de langere versie €359,99 gaat kosten. Er komt ook nog een kleinere versie met 100 lampjes die €119,99 gaat kosten.

Bekijk ook

Philips Hue Festavia kerstverlichting kopen: nu ook voor buitenshuis

De Philips Hue Festavia kerstverlichting is terug. In 2023 kun je de nieuwe generatie kerstverlichting van Philips Hue in veel meer winkels kopen en in drie verschillende lengtes. Ook zitten er nieuwe functies in de app voor de Festavia-verlichting.

Tot slot heeft Philips Hue bekendgemaakt dat de Matter-update in september beschikbaar komt. De update stond oorspronkelijk gepland voor het eerste kwartaal van 2023, maar moest worden uitgesteld.

https://www.iculture.nl/nieuws/philips-hue-matter-update-uitgesteld/

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 31 augustus: Artikel bijgewerkt na aankondiging van de MR16-spots.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.