iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijkant knoppen

‘iPhone 15 Ultra komt in 2023 met nieuw design’

Apple zou plannen hebben om de line-up van iPhones in 2023 te wijzigen. We kunnen mogelijk een nieuw design verwachten en het duurste model zou wel eens 'Ultra' kunnen gaan heten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘iPhone 15 krijgt nieuw design’

Dat schrijft Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief. Dit jaar wijzigde Apple de line-up voor 2022 ook al, door de mini in te ruilen voor de Plus. Maar het design bleef hetzelfde. Dat kan in 2023 wel eens gaan veranderen, redeneert Gurman door naar releases uit het verleden te kijken. Apple sleutelt elke drie jaar aan het design, met de iPhone 6 (2014), iPhone X (2017) en iPhone 12 (2020) als belangrijke sleutelmomenten. Het zou betekenen dat er bij de iPhone 15 weer een ander uiterlijk aan komt.

iPhone 15 Ultra vervangt de Pro Max

Maar dat niet alleen: er zit ook een nieuwe naam in de pijplijn. In navolging van de M1 Ultra-chip en de Apple Watch Ultra zouden we bij de iPhone ook een ‘Ultra’ kunnen krijgen. Deze iPhone 15 Ultra zou dan de huidige iPhone 14 Pro Max vervangen en heeft extra functies waardoor een eigen naam op z’n plaats is. Een iPhone met ‘Ultra’-naamgeving zou al met al niet zo heel verrassend zijn. De naam is ook wat korter en makkelijker uit te spreken.

De line-up voor 2023 zou er dan als volgt uit zien:

‘iPhone 15 Ultra heeft twee frontcamera’s en usb-c’

Volgens geruchtenlekker MajinBu krijgt de iPhone 15 Ultra twee frontcamera’s. Een reden daarvoor werd niet gegeven, maar het zou te maken kunnen hebben met meer optische zoomniveau’s of het maken van stereoscopische video’s (waarbij je diepte kunt zien). Ook beweert deze geruchtenlekker dat het toestel is voorzien van usb-c-poort en begint bij 256GB opslag. De iPhone 15 Pro krijgt één frontcamera en start bij 128GB opslag. Deze krijgt ook usb-c. Het is nog erg vroeg in de geruchtencyclus om te kunnen bepalen of dit allemaal waar is.

Max wordt Ultra

De Pro Max bestaat sinds de iPhone 11 uit 2019 en is een grotere variant van het Pro-model. Dit jaar zijn de functies op beide modellen gelijk, maar er zijn ook wel jaren geweest dat de Pro Max betere specs had. Zo kreeg je bij de iPhone 12 Pro Max beeldstabilisatie en een betere zoom voor de camera. In onze vergelijking iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max kun je de verschillen zien.

iPhone 14 (Pro) eerste indruk

Wat de naam Max betreft: die zal niet meteen verdwijnen. Apple verkoopt immers nog de AirPods Max, de hoofdtelefoon met een wat ons betreft wat onhandige naam. Bij AirPods denken de meeste mensen aan kleine oordopjes.

Wat kunnen we in 2023 nog meer verwachten? Volgens display-analist Ross Young krijgen alle toestellen uit de iPhone 15-serie een Dynamic Island in plaats van de notch. Ook zou Apple haast maken met de overstap naar usb-c. Dit is door analisten al vaker gesuggereerd, maar het kwam er bij de iPhone 14 nog niet van. Gurman zegt dat Apple al aan het testen is met usb-c-poorten op iPhone en klaar wil zijn voordat de EU-regels voor de verplichte usb-c-poort in het najaar van 2024 worden ingevoerd. Gurman denkt dat Apple bij de iPhone 15 al gaat overstappen en daarmee de Lightning-aansluiting laat schieten.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-15-ultra/

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.