iPhone 15 Pro donkerrood

‘Dit zijn de nieuwe kleuren voor de iPhone 15’

Donkerrood, dieproze en lichtblauw?
Komt de iPhone 15 Pro voor het eerst in een donkerrode kleur uit? Volgens nieuwe geruchten zijn dit de nieuwe kleuren voor de iPhone 15-serie, waaronder donkerrood, roze en lichtblauw.

iPhone 15 kleuren: ‘donkerrood als nieuwkomer’

Elk jaar brengt Apple minstens één nieuwe kleur uit voor de iPhone-modellen. De kleur blauw deed het erg goed bij de iPhone 12 Pro, de iPhone 13 Pro was in lichtblauw en groen verkrijgbaar en bij de iPhone 14 Pro kun je je onderscheiden met een opvallende paarse kleur. Wat gaat 2023 brengen voor de iPhone 15-modellen? De website 9to5Mac zegt het te weten, op basis van één anonieme bron. Deze persoon zegt dat Apple bij de iPhone 15 Pro gaat kiezen voor een dieprode kleur genaamd ‘dark sienna’, die naar roodbruin neigt en de hexadecimale kleurcode #410D0D heeft.


Bij de iPhone 15 Pro zouden we verder kunnen rekenen op de gangbare kleuren zilver, goud en spacezwart. De donkerrode kleur zou ook in titanium uitgevoerd kunnen worden, al vergt dat wel weer een extra stap. Apple heeft tot nu toe alleen de Apple Watch met titanium behuizing uitgebracht en heeft daarbij gekozen voor traditionele kleuren licht- en donkergrijs. Een rode variant in titanium zou een compleet nieuw fenomeen zijn.

Stem hieronder in de poll welke kleur jij zou willen zien bij de iPhone 15 Pro.

iPhone 15 Pro kleur donkerrood
Deze kleur moet ‘m worden: dark sienna.

Gewone iPhone 15 in dieproze en lichtblauw

De normale iPhone 15-modellen zouden volgens deze bron beschikbaar komen in een nieuwe kleur donkerroze en in een heldere lichtblauwe kleur. De roze kleur heeft hexadecimale code #CE3C6C en wordt omschreven als ’telemagenta’. Dit wijkt af van de poeder- en pastelachtige roze kleur die Apple meestal uitbrengt. De blauwe kleur met hexadecimale code #4DB1E2 heet ook wel ‘picton blue’. Daarnaast komt er waarschijnlijk ook weer een normale (PRODUCT)RED-versie in een heldere kleur rood.

iPhone 15 kleur dieproze

iPhone 15 kleur lichtblauw

Volgens de bron is de informatie over de kleuren nog “erg vroeg” en kan het nog veranderen. Op het moment van schrijven zal het design van de toestellen al wel definitief zijn vastgesteld, maar met de kleuren kan Apple tot op het laatste moment nog variëren. Felle kleuren zouden opmerkelijk zijn, aangezien het geanodiseerde materiaal dan erg verzadigd moet zijn met kleurstof. Apple kiest daarom vaak voor tinten die een wat grijzige zweem hebben, zoals bij de recente kleur paars.

Dit zijn de huidige iPhone 14-kleuren in de line-up:

Kleuren iPhone 14 (Plus):

  • Middernacht
  • Sterrenlicht
  • Paars
  • Rood
  • Blauw

Kleuren iPhone 14 Pro:

  • Spacezwart
  • Zilver
  • Goud
  • Dieppaars

Bekijk ook

iPhone 14 (Pro) kleuren: in deze tinten zijn de nieuwe modellen te krijgen

Ben jij al helemaal klaar voor de iPhone 14 of iPhone 14 Pro? Zo ja, dan moet je alvast nadenken over een kleur, want bij nieuwe modellen horen ook nieuwe kleuren. Welke is jouw favoriet?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 15

De iPhone 15 is het aankomende standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 krijgt vermoedelijk weer een 6,1-inch display, maar deze keer met het Dynamic Island. Ook verwachten we verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies. Je leest hier alles over de nieuwste iPhone 15 geruchten en meer. De nieuwe iPhone 15-modellen worden verwacht in september 2023.

iPhone 15
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.